kiírás

Online formában tartják meg 9. ökumenikus diákfilmszemlét katolikus, református és evangélikus iskolák tanulói számára

Budapest – Az Evangélikus Pedagógiai Intézet, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Oktatási Irodája, a Katolikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium újra meghirdeti – a járvány miatt elmaradt tavalyi helyett – 9. országos filmszemléjét katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjai számára. Sajnos idén is csak a szokásosnál jóval visszafogottabb módon rendezhetjük meg: a döntő személyes találkozások nélküli, online lebonyolítású lesz, valamint a befogadható filmek műfaját is korlátoznunk kell.

Kortárs képző- és iparművészeti pályázat az Úrvacsora évében

Budapest – 2020-ban Magyarországra figyel a keresztény világ. A katolikus egyház ugyanis itt rendezi meg a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust. A Magyarországi Evangélikus Egyház zsinata 2019 nagycsütörtökén kiadott közleményében meghirdette az Úrvacsora évét, amelyhez kapcsolódóan most nyílt képző- és iparművészeti pályázatot hirdettek.

IX. Online bibliaismereti verseny

Budapest – A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét online bibliaismereti versenyt hirdet, amelyre középiskolásokat, valamint főiskolásokat, egyetemistákat és ezentúl más fiatal(os) felnőtteket is szeretettel várunk. A játék öt héten keresztül tart majd, és ez alkalommal A Biblia Projekt két 5–6 perces animációs filmjére épül, amelyek segítségével szeretnénk végigkísérni a résztvevőket a Biblia nagy, összefüggő történetén a teremtéstől az újjáteremtésig.

„...én vagyok...” (Lk 24,39b) – Rajzpályázat és verseny

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodájának Gyülekezeti és Missziói Osztálya rajzpályázatot és versenyt hirdet. Szeretettel várjuk az egyénileg vagy csapatban, gyülekezetben vagy közösségben elkészített alkotásokat!

Kiírták az Andorka Eszter Program 2018-as pályázatát

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház emléket kíván állítani Andorka Eszter evangélikus lelkésznőnek, aki életét, Krisztus követőjeként, az elesettek megsegítésének szolgálatába állította. Kiírásra került az Andorka Eszter Program 2018-as pályázata.

Re:formáció diákoknak – Oktatási vetélkedőt hirdet a Reformáció Emlékbizottsága

Budapest – A Reformáció Emlékbizottság, az EMMI Oktatásért felelős Államtitkársága, valamint az Oktatási Hivatal idén ősszel „Re: formáció – Megújuló világ” néven komplex műveltségi vetélkedőt indít a Reformáció 500. évfordulója alkalmából, általános és középiskolás diákok részére.

Lehet pályázni a Sztehlo Gábor-ösztöndíjra

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma tehetséges, de szociálisan rászoruló, egyházi középiskolában tanuló evangélikus diákok támogatására Sztehlo Gábor-ösztöndíjat ír ki. A pályázat benyújtásának (beérkezésének) határideje: 2016. október 6. Az eredményhirdetés: 2016. október 20. csütörtök 13 órától a sztehlo.lutheran.hu honlapon lesz megtekinthető.

Pályázati felhívás a Sztehlo Gábor-ösztöndíjra

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház országos presbitériuma tehetséges, de szociálisan rászoruló, egyházi középiskolában tanuló evangélikus diákok támogatására Sztehlo Gábor Ösztöndíjat ír ki. Az ösztöndíj odaítélése pályázat útján történik.

KERTEM – Fotópályázat – „Láthatóan evangélikus”

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Templomkert projektje fotópályázatot hirdet magánszemélyek számára. A pályázat célja: láthatóvá tenni az evangélikus kerteket, melyek majd később akár a Templomkert projekt mintakertjei is lehetnek. Saját kertünk fotózása, melyet érdemesnek tartunk megmutatni mások számára is. Egyedi megoldások, különleges ültetési módok, elhelyezések.

HATÁRIDŐ! – A Magyarországi Evangélikus Egyház felhívása a Sztehlo Gábor ösztöndíjra

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma tehetséges, de szociálisan rászoruló, egyházi középiskolában tanuló evangélikus diákok támogatására Sztehlo Gábor Ösztöndíjat ír ki. Az ösztöndíj odaítélése pályázat útján történik. Az alábbiakban a pályázati kiírás olvasható.

Oldalak

Feliratkozás RSS - kiírás csatornájára