program

A digitális oktatásban is segíti a rászoruló gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – A hosszan elhúzódó járványhelyzetben az Ökumenikus Segélyszervezet nem csak tárgyi adományokkal segíti a rászoruló családokat, hanem többek között digitális úton is támogatást nyújt rászoruló gyerekeknek a tanulásban, a felzárkózásban. A járvány kitörése után, Kapaszkodó 2.0 néven programsorozatot indítottak, melynek különböző állomásain több száz gyerek vett részt, és a megszerzett tapasztalatok alapján a Segélyszervezet szakértői egy új oktatási módszertant is kidolgoztak. A gyerekek fejlesztését nyári táborokban kezdték, az őszi-téli időszakban tanulóműhelyekben folytatták, melyeket élménynapok egészítettek ki. Tavaly tavasztól fogva a Segélyszervezet átmeneti otthonainak munkatársai is maximális támogatást nyújtanak a családoknak a járványhelyzet miatt otthon maradni kényszerülő gyermekek ellátásában illetve korrepetálásában.

2021-ben is folytatódik A reformáció öröksége sorozat

Budapest – Ismét megrendezésre kerülnek a Magyarországi Luther Szövetség és az Evangélikus Országos Gyűjtemény szervezésében A reformáció öröksége című sorozat előadásai az Evangélikus Országos Múzeumban.

Amikor egy lelkész megmentett 1600 gyermeket

Bécs – Gyors keresztség, hamisított papírok és veszélyes akciók az utolsó pillanatban: Sztehlo Gábor magyar evangélikus lelkész 1600 zsidó gyermeket mentett meg a holokauszttól úgy, hogy egy gyermekotthonban rejtette el őket. Később közülük néhányukkal megalapította a Gaudiopolis Köztársaságot. A befogadottak egyike az ORF osztrák televíziós csatornának beszélt arról, hogyan határozta meg őt az ott eltöltött időszak. Ausztriában a filmet 2021. január 29-én mutatták be. Magyarországon a Viasat History TV csatornán 2021. március 11-én (csütörtökön) 21.00-kor vetítik le a Sztehlo Gáborról és a Gaudiopolisról szóló francia dokumentumfilm magyar nyelvű változatát Gyermekek köztársasága címen.

Már lehet csatlakozni az idei Ars Sacra Fesztivál programjaihoz

Budapest – Az idei Ars Sacra Fesztivált a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal összehangolva rendezik meg szeptember 4-től 12-ig. Határainkon innen és túl várják az önkéntes művészi produkciók csatlakozását június 15-ig.

Reformációi programokkal és anyagokkal segíti a tagegyházakat a Lutheránus Világszövetség

Genf – A reformáció hónapjának elején a Lutheránus Világszövetség számos ötlettel és anyaggal segíti a tagegyházakat a reformációi megemlékezésre való készülődésükben.

Templomtól templomba traktorral – Gyülekezeti német nemzetiségi napot tartottak Ágfalván

Ágfalva – 2020. szeptember 6-án, vasárnap közös tanévnyitó istentiszteletre és nemzetiségi napra gyűltek össze az ágfalvi és a bánfalvi gyülekezet tagjai Ágfalván. A bánfalviak egy része a Hajnal téri templomtól traktorral érkezett. Jó volt ez így, mert az ő vidámságuk megalapozta a nap hangulatát.

A közmédia evangélikus műsorait ajánljuk

Budapest – Az előttünk álló időszakban több evangélikus témájú műsor is szerepel a közmédia programján. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

Szerdán kezdődik az online Szélrózsa

Budapest – Idén elmarad a Szélrózsa országos evangélikus ifjúsági találkozó, de a szervezők virtuális találkozásra hívnak 2020. július 15. és 19. között. Az alábbiakban fontos tudnivalókat adunk közre.

Mi lesz a program az online Szélrózsán?

Budapest – Mivel idén sajnos elmarad a Szélrózsa-találkozó, ezért a szervezők az eredeti Szélrózsa időpontjában (július 15. és 19. között) minden este egy videóval jelentkeznek. Az online alkalmakon követni fogják a találkozó megszokott vázát: áhítattal kezdenek, beszélgetéssel, nagyzenekari koncerttel, evangélikus zenekarok dalaival folytatják, és esti elcsendesedéssel zárják majd a napot. Mi is közöljük a programplakátot, hogy mindenki láthassa mindazokat a programokat, amikkel készülnek.

Módszertani tudást és országismeretet ad – Tanárok Erasmus+ programon

Edinburgh, Oxford, Málta... Olyan helyek ahová a legtöbben vágyunk eljutni. A soltvadkerti Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola pedagógusainak egy része ezekre a helyekre utazott el 2019 nyarán, de nem csupán a látnivalók miatt. Az Európai Unió Erasmus+ pályázatának keretein belül 4 tanár és egy tanító szakos pedagógus vehetett részt az adott helyszínek iskoláinak képzésein, ahol új módszertani tudást sajátíthattak el.

Oldalak

Feliratkozás RSS - program csatornájára