Aszód

Ezerszer is igen – Aszódon

Aszód – A Pénzes házaspár – Enikő és Szabolcs – 20 évvel ezelőtt kötött házasságot. Hogyan kezdődött ez a szép közös utazás? Egy latin könyv kölcsönkérésével, amely nemcsak arra volt alkalmas, hogy Enikő fel tudjon belőle készülni a vizsgájára, hanem jó ürügyként szolgált az első közös randira is. A többi pedig már jött magától....

Folytatódik a házasság heti sorozat – Az aszódi Majoros György és felesége mutatkoztak be

Aszód – Majoros György és felesége, Éva 32 éve mondták ki a boldogító igent. Az elmúlt évtizedek felidézéséből megtudhatjuk, náluk hogyan zajlott a lánykérés, és hogyan igyekeztek folyamatosan ápolni a kapcsolatukat.

Ezerszer is igen! – Aszódi házaspárok beszélnek a házasságukról

Aszód – Az aszódi Kovács házaspár – Erzsébet és Ferenc – 46 évvel ezelőtt mondta ki az igent. Pedig Erzsikének elsőre nem tetszett Feri. És mégis, elég volt az akkori fiatalember részéről egy gesztus, hogy ez pillanatok alatt megváltozzon, és kezdetét vegye egy szép, ma is tartó közös utazás.

Rendhagyó tanévnyitó volt Aszódon ünnepi eskütételekkel

Aszód – Szeptember elsején reggel 8 órakor ünnepi istentisztelettel kezdődött a tanévnyitó ünnepség az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégiumban. Különleges alkalom volt ez, ugyanis ennek keretében került sor Sághy Kata iskolalelkész beiktatására. Az ünnepi istentiszteleten dr. Fabiny Tamás elnök-püspök hirdetett igét, a liturgiában Mekis Ádám esperes szolgált.

Egybecsengés: Előttem az utódom – Mellettem az elődöm – 12. rész

Aszód – Az EPSZTI honlapjának sorozatát a távolságot találkozásra cserélés jegyében indították és az evangélikus nevelés sokszínűségét, értékgazdagságát hetente egy-egy páros portrén keresztül mutatják be. A legutóbbi, rendhagyó alkalomhoz hasonlóan ezúttal is egyazon intézmény két munkatársát szólították meg. Ami viszont változatlan: most is azokat a pontokat keressük interjúalanyaink között, amelyek hasonlóságról, egybecsengésről árulkodnak. „Más generációhoz tartozunk, más a habitusunk, másra vagyunk érzékenyek, ugyanakkor nagyon sok a közös vonásunk: mindketten első generációs értelmiségiek vagyunk, falusi gyökereink vannak, fontosnak tartjuk a kétkezi munkát, szeretjük egyházunkat és a természetet” – fogalmazza meg Veizer Valéria, miben különböznek egymástól és miben hasonlítanak egymásra dr. Roncz Bélával. Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatójával és igazgatóhelyettesével beszélgettünk.

Történelmet írtak

Aszód – Az idei érettségizők valóban történelmet írtak, a tegnapi napon pedig történelemből érettségiztek. Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban jártak a NOO-EPSZTI munkatársai 2020. május 6-án. A riportokban megszólal igazgató, diákok, történelem tantárgygondozó egyaránt.

A távoktatásról – Egy történelemtanár szemével

Aszód – A Történelemoktatók Szakmai Egyesülete honlapján dr. Péterfi Gábort az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanárát kérdezték meg arról, mi a véleménye a távoktatásról. Az alábbiakban ezt az interjút olvashatják.

Tervek, álmok, lehetőségek

Aszód – Regionális intézményvezetői konferenciát tartottak Aszódon 2020. március 10–11-én, Nevelési és Oktatási Osztály szervezésében. A vendéglátó Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium igazgatóasszonya, Veizer Valéria és munkatársai sokszínű, hasznos programmal várták az ország minden részéről érkező evangélikus intézményvezetőket.

Az aszódi diákok egy szentföldi evangélikus iskola diákjait segítik az idei karitatív héten

Aszód – A tizenöt éves múltra visszatekintő aszódi karitatív gyűjtés keretében a diákok és pedagógusok az idei évben szentföldi evangélikus iskolák rászoruló tanulóit támogatják a hét során befolyt összegből. A karitatív hét hétfői megnyitóján előadást tartott dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és Azbej Tristan, a Miniszterelnökség Üldözött Keresztények Megsegítéséért és a Hungary Helps Program Megvalósításáért Felelős Államtitkárságának vezetője. Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium első iskolaként kapcsolódott be a Hungary Helps Programba.

Történelemtanárok konferenciája: Trianon és a történelemtanítás az új Nemzeti alaptanterv tükrében

Aszód – Idén hetedik alkalommal került megrendezésre az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium dísztermében az evangélikus iskolák történelemtanárainak konferenciája. Ismét szakmódszertani- és történettudományi előadásokat hallgathattak meg a résztvevők, a téma a centenárium okán Trianon, illetve aktualitása miatt az új Nemzeti alaptanterv volt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Aszód csatornájára