Aszód

Teremtés hete Aszódon

Aszód – 2019. október 6-án a teremtés hete alkalmából istentiszteletet és gyermekprogramot tartottak az Aszódi Evangélikus Egyházközségben.

Kétoldalú ökumenikus püspöki találkozó volt Aszódon

Aszód – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa és a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház püspökei 2019. február 4-én, immár harmadik alkalommal találkoztak. Idén a megbeszélés helyszíne az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium volt, amelynek könyvtárában imádkoztak és beszélgettek az egyházi vezetők.

Ifik és fiatalok találkozója – Aszód

Aszód – Május 11–12-én ifik és fiatalok találkozója lesz Aszódon. Az alábbiakban olvasható a részletes program.

Pro Progressio díjat kapott az aszódi evangélikus gimnázium egyik tanára

Budapest – A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elért középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás. Kitüntetést kapott Osgyáni Zoltán, az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanára.

Új utak – protestáns etika – Évkezdő konferenciát tartottak az evangélikus pedagógusok számára

Aszód – Több mint 180 regisztrált résztvevővel zajlott a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, valamint az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium közös szervezésében az Új utak – protestáns etika című evangélikus tanévnyitó konferencia.

Nem szégyellték az Evangéliumot! – Északi Egyházkerületi misszió nap Aszódon

Aszód – Kegyeibe fogadta az Úr az Északi Evangélikus Egyházkerület idei missziói napját, hiszen nyarat idéző melegben, szikrázó napsütésben gyülekeztek reggel a testvérek az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnáziumba és Kollégiumba. Aligha lehetett volna alkalmasabb helyet találni az eseménynek, mint ezt a vörös téglafalakkal kerített, lágy vonalú, ugyanakkor időtlen erőt sugárzó épületet, amelynek közössége szívesen fogadta be a missziói napra érkező, közel kilencszáz evangélikust.

Intézményvezetői pályázat – Aszód

Budapest – Aszód – A Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatot hirdet az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium intézményvezetői állására. A feltételeket az alábbiakban olvashatják.

Püspöki látogatás Aszódon

Aszód – Az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke látogatott el 2017. február 26-án, vasárnap az aszódi evangélikus gyülekezetbe, ahol igehirdetéssel szolgált a vasárnapi istentiszteleten.

Moldvai csángó magyar gyerekeknek gyűjtöttek ajándékot az aszódi gimnazisták

Aszód – Mintegy tíz éve vesz részt iskolánk az ádventi cipős doboz akcióban. Ez évben is több mint 400 darab gyűlt össze a diákok ajándékaként. Ebből most a hazai rászorultakon túl 200 darab a moldvai csángó magyar gyermekek karácsonyfája alá kerül.

Letették az általános iskolai épületszárny alapkövét az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnáziumban

Aszód – Ennek az évnek a szeptemberétől általános iskolai tagintézménnyel bővült középiskolánk. Két osztályban, ötven elsős kezdte meg tanulmányait. Ahhoz, hogy a következő tanévben két újabb osztályt indíthassunk, szükség van egy általános iskolai épületszárny építésére – írta dr. Roncz Béla igazgató szerkesztőségünknek küldött beszámolójában.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Aszód csatornájára