Aszód

Öröm a köbön

Aszód – 2019. november 10-e egy csodálatos és nagyon tartalmas nap volt az Aszódi Evangélikus Egyházközségben. A templomszentelési emlékünnep alkalmából a gyülekezet azért adott hálát, hogy közel 300 éve áll a templom és hangzik benne Krisztus evangéliuma. Lőrincz Csaba, a gyülekezet lelkésze a 84. zsoltár alapján hangsúlyozta, hogy a boldogság és öröm az Istennel való találkozásból fakad, s nem elég egy anyagból épített templomnak örülni; mindannyiunknak, testünknek és életünknek Isten templomává kell válnia.

Evangélikus örökségünk nyomában jártak az aszódiak

Aszód – Felvidék – 2019. október 11–13. között egy 38 főből álló csoport indult Felvidékre az Aszódi Evangélikus Egyházközség szervezésében.

Teremtés hete Aszódon

Aszód – 2019. október 6-án a teremtés hete alkalmából istentiszteletet és gyermekprogramot tartottak az Aszódi Evangélikus Egyházközségben.

Kétoldalú ökumenikus püspöki találkozó volt Aszódon

Aszód – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa és a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház püspökei 2019. február 4-én, immár harmadik alkalommal találkoztak. Idén a megbeszélés helyszíne az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium volt, amelynek könyvtárában imádkoztak és beszélgettek az egyházi vezetők.

Ifik és fiatalok találkozója – Aszód

Aszód – Május 11–12-én ifik és fiatalok találkozója lesz Aszódon. Az alábbiakban olvasható a részletes program.

Pro Progressio díjat kapott az aszódi evangélikus gimnázium egyik tanára

Budapest – A természettudományi, a műszaki és az informatika oktatásában kiemelkedő eredményeket elért középiskolai tanárokat díjazott a BME Pro Progressio Alapítványa, amelynek legfontosabb tevékenysége – a középiskolától kezdve a doktori képzésig – az innovatív gondolkodást elősegítő tehetséggondozás. Kitüntetést kapott Osgyáni Zoltán, az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium tanára.

Új utak – protestáns etika – Évkezdő konferenciát tartottak az evangélikus pedagógusok számára

Aszód – Több mint 180 regisztrált résztvevővel zajlott a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya, az Evangélikus Pedagógiai Intézet, valamint az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium közös szervezésében az Új utak – protestáns etika című evangélikus tanévnyitó konferencia.

Nem szégyellték az Evangéliumot! – Északi Egyházkerületi misszió nap Aszódon

Aszód – Kegyeibe fogadta az Úr az Északi Evangélikus Egyházkerület idei missziói napját, hiszen nyarat idéző melegben, szikrázó napsütésben gyülekeztek reggel a testvérek az Aszódi Evangélikus Petőfi Sándor Gimnáziumba és Kollégiumba. Aligha lehetett volna alkalmasabb helyet találni az eseménynek, mint ezt a vörös téglafalakkal kerített, lágy vonalú, ugyanakkor időtlen erőt sugárzó épületet, amelynek közössége szívesen fogadta be a missziói napra érkező, közel kilencszáz evangélikust.

Intézményvezetői pályázat – Aszód

Budapest – Aszód – A Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatot hirdet az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium intézményvezetői állására. A feltételeket az alábbiakban olvashatják.

Püspöki látogatás Aszódon

Aszód – Az Északi Evangélikus Egyházkerület püspöke látogatott el 2017. február 26-án, vasárnap az aszódi evangélikus gyülekezetbe, ahol igehirdetéssel szolgált a vasárnapi istentiszteleten.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Aszód csatornájára