műsor

Az örök élet zenéi – Ókovács Szilveszter az Operaház keresztény évadáról

Budapest – „Európában az ateista is keresztény!” – A Magyar Állami Operaház 2019/2020-as évadának (136. szezonjának) tekintélyes műsorkalendáriumában e határozott megállapítással kezdi köszöntőjét az intézmény főigazgatója, Ókovács Szilveszter, akivel a jelenleg is épülő, lassan kiteljesedő új játszóhely, a próbaüzemét tartó Eiffel Műhelyház egyik frissen elkészült tárgyalójában ült le beszélgetni a Magyar Kurír.

Célkeresztben Prőhle Gergely

Budapest – 2018. július 8-án este az Echo TV Kettesben Szabó Anettel című műsorának vendége volt Prőhle Gergely, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője. Az alábbiakban megnézhetik az interjút.

Püspökkenyér – ezúttal a szemnek és a léleknek

Lassan benépesül a stúdió előtti társalgó a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) épületében, a budapesti Kunigunda útján. A Püspökkenyér című műsor felvételét mindig rövid megbeszélés és közös imádság előzi meg, amikor a résztvevők Isten segítségét kérik a munkájukhoz.

Karácsonyi ünnepséget tartottak Nyíregyházán

Nyíregyháza – Karácsonyi ünnepséget tartott ezüstvasárnap a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség. Az alkalmat Zsarnainé Urbán Nóra óvodalelkész igehirdetése nyitotta meg. Színvonalas műsort adtak a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola óvodásai, a gyülekezet gyermekórás csoportja, valamint az ifjúsági bibliaórások. Az ünnepség a mandabokori ifjúság fényszínházával záródott.

Rádiós és televíziós műsorok adventben

Budapest – Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a rádiós és televíziós műsorokat, amelyeket adventben hallhatnak, illetve láthatnak a különböző médiumokban.

Ma ismét lesz Erős Vár a mi Istenünk a Magyar Rádióban

Budapest – Erős Vár a mi Istenünk! címmel 2016. március 7-én, hétfőn délután fél kettőkor az alábbi témákkal várja hallgatóit a Magyarországi Evangélikus Egyház félórája.

Színvonalas karácsonyi műsort adtak a hittanosok

Gerendás – Nem tétlenkednek Gerendáson a hívek. Színvonalas karácsonyi ünnepi műsort mutattak be az iskola negyedik osztályos tanulói Gergelyné Gajdács Gabriella vezetésével.

Ajánljuk meghallgatásra az „Erős vár a mi Istenünk!” című evangélikus félórát!

Budapest – „Erős vár a mi Istenünk!” címmel november 16-án, hétfőn, délután fél kettőkor az alábbi témákkal jelentkezik az Evangélikus Egyház félórája.

„Erős vár a mi Istenünk!” – Ismét jelentkezik az evangélikus egyház félórája

„Erős vár a mi Istenünk!” címmel október 19-én, hétfőn, délután fél 2-kor ezekkel a témákkal jelentkezik a Magyarországi Evangélikus Egyház félórája.

Műsorváltozás: Vasárnap esténként láthatóak az evangélikus istentiszteletek a PAX TV-ben

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház immáron évek óta együttműködik a PAX Televízióval. Egy újabb megállapodás értelmében a budavári templomból közvetített evangélikus istentiszteleteket ezentúl nem vasárnap délelőttönként, hanem esténként, 19 órától, felvételről surágozzák majd a csatornán. A közvetítés fél órával hosszabb lesz: az eddig megszokott egy óra helyett másfél óra.

Oldalak

Feliratkozás RSS - műsor csatornájára