Zugló

Megtartották a XXVIII. Evangélikus Hittanversenyt – Eláruljuk az eredményeket is!

Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében idén a megyei hittanversenyeken több mint 3000 gyermek, míg az országos fordulón több mint 400 fiatal vett részt. Az „én vagyok” mottóval meghirdetett országos hittanverseny Jézus életét helyezte a középpontba. Az idei évben a Gyülekezeti és Missziói Osztály két fordulóban hirdette meg a XXVIII. hittanversenyt. A második fordulóra 2019. március 30-án került sor az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (EHE) és a zuglói evangélikus templomban.

Egyházmegyei hittanverseny volt Budán és Pesten is

Budapest – Jól sikerült egyházmegyei hittanversenyeket tartottak a Budai és a Pesti Evangélikus Egyházmegyékben is. Az ezekről szóló tartalmas összefoglalókat itt olvashatják el.

„Mi magunk is részesei vagyunk ennek a történetnek!” – Passiókörútra indulnak nagyhéten a teológusok – Frissítve!

Budapest – Általában harmadévesek adják a teológus passiók magját, idén azonban rendhagyó módon, gyakorlatilag minden évfolyamból erősítik hallgatók a csapatot, amelynek tagjai a nagyhéten Békés-megye településeire látogatnak el a Jézus Krisztus szenvedéstörténetét bemutató darabbal.

Ismét zengett a dal a Bosnyák téren

Budapest – Hagyományosan, az idén is megrendezte adventi vásárát a XIV. kerületi önkormányzat a zuglói Bosnyák téren. A feldíszített területen nem csak egy nagy adventi koszorú, hanem vásárosok, egy színpad és egy alkalmi korcsolyapálya is helyet kapott.

A kereszt alatt – A zuglói templomban volt a teológusok idei passiójátékának ősbemutatója

Budapest – 2015. március 26-án este hat órakor mutatták be az Evangélikus Hittudományi Egyetem másod- és harmadéves hallgatói idei passiójátékukat. A templom megtelt érdeklődőkkel. A hallgatók március 27. és április 3. között a Soproni Evangélikus Egyházmegye gyülekezeteiben és intézményeiben adják elő Jézus szenvedéstörténetét.

Virágzó teológia

Budapest – Szebbnél szebb rózsák, árvácskák és díszfák várakoztak 2014. szeptember 27-én reggel az Evangélikus Hittudományi Egyetem udvarán. A Virágzó Zugló utcafront szépítési program keretén belül ugyanis az egyetem virágokat, növényeket és fákat kapott a kerületi önkormányzattól, így szépítve meg nemcsak az iskola, de a környék látképét is.

Zuglóban él II. Erzsébet rokona

Budapest – A brit nemzet – és az egész világ – tavaly ünnepelte hatvanadik évfordulóját II. Erzsébet királynő megkoronázásának. Nagy-Britannia uralkodója pedig sosem tagadta, ereiben magyar vér is csörgedez. Egyik rokona, Szuchovszky Ilona ráadásul Zuglóban él. Forrás: zugloilapok.hu, szöveg: Riersch Tamás, fotó: Balogh Róbert

Cantate vasárnapján kórustalálkozót tartottak Zuglóban

Budapest – Közel 10 esztendeje, minden évben Cantate ünnepén összegyűlnek az evangélikus egyházmegye kórusai, hogy megosszák egymással a muzsikálás örömét. Zugló másodjára adott otthont egy ilyen találkozónak. Forrás: zugloilapok.hu

Egy nap, ami értetek van! – Országos evangélikus gyereknap volt Zuglóban – Képriport! Frissítve videóval!

Budapest – 2013. április 20-án a hittanverseny záró fordulója, valamint országos evangélikus gyermeknap volt Zuglóban. Egy nap volt a gyerekekért, sok-sok énekléssel, koncerttel, játékkal, versennyel, mesével. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus, Horváth Dániel Olivér

Exkluzív passiótörténet – Nálunk megnézheti a teológusok passiójátékának felvételét!

Budapest – 2013. március 21-én a zuglói evangélikus templomban volt az Evangélikus Hittudományi Egyetem többségében harmadéves hallgatói által előadott passiójáték főpróbája és bemutatója. Ezt rögzítette stábunk, amelyet az alábbiakban tekinthetnek meg. A passiójátékot az Észak-Pest Megyei Egyházmegye gyülekezeteiben, 16 állomáson adják majd elő a teológusok. Videó: Győri András Timótheus, Győri-Szisz Anna, Horváth Dániel Olivér, fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna

Oldalak

Feliratkozás RSS - Zugló csatornájára