Károli-díj

Soltész: november 30-áig lehet igényelni az egyházak közösségi célú programjainak támogatását

Várpalota – November 30-áig lehet igényelni az egyházak közösségi célú programjainak támogatását – jelentette be a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára 2020. október 29-én, Várpalotán, ahol átadta a Károli Gáspár-díjat Huszár Pálnak, a Magyarországi Református Egyház Zsinata világi elnökének.

Átadták az idei Károli-díjat

Budapest – 2019. november 24-én, a Parlament Varga Béla-termében adta át Soltész Miklós, a miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, illetve Fürjes Zoltán helyettes államtitkár az idei Károli Gáspár-díjakat. A protestáns örökség ápolásáért idén a református Bodó Sára, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem egyetemi docense és az evangélikus Richly Zsolt, Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikus, érdemes és kiváló művész kapta a kitüntetést.

Köszönet az emberségért

Budapest – „A Károli Gáspár-díj az egész protestáns közösségnek üzeni: érdemes folytatni a munkát, erősíteni egymást és a fiatalokat is bevonni a kutatómunkába” – fogalmazott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára. A protestáns örökség ápolásáért idén Ugrai János egyetemi docenst és Fabiny Tibor tanszékvezető egyetemi tanárt tüntették ki. Az alkalmon jelen volt Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő valamint Fischl Vilmos MEÖT főtitkár is.
Feliratkozás RSS - Károli-díj csatornájára