Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Országos angol prezentációs verseny volt a Deák téren

Budapest – 2019. április 9-én prezentációs verseny tartottunk az evangélikus középiskolák számára. Huszonhét diák került be az országos döntőbe, akik tizenöt különböző evangélikus intézményből érkeztek az ország különböző pontjairól.

Családiasság, figyelem, megértés

Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben szolgálatot végző munkatársakat szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Őze Sándorné Sághy Katalinnal, a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium magyar–történelem szakos tanárával a tanári hivatásról, tantárgyainak jelentőségéről, az evangélikus intézményről és a nyitott egyházról beszélgettünk.

A Deák tér – Interjú Gadóné Kézdy Edit igazgatóval

Budapest – Hiába születnek bele az internet világába a mai gyerekek, a kritikus gondolkodásra és forráskezelésre bizony őket is meg kell tanítania valakinek. „A diákok fejében ugyanis még nincs meg az a váz, amire ilyen közegben segítség nélkül tudnának támaszkodni. Ennek a kialakítása a tanárok múlhatatlan feladata” – mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Gadóné Kézdy Edit, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatója. A pedagógussal az elit intézményi lét pozitív és negatív oldaláról; a diákokat nem egyszer betegségbe hajszoló, önmagukkal szembeni elvárásairól; a digitalizáció nehézségeiről; a magyar oktatási rendszer hiányosságairól, a be nem teljesült ígéreteiről, de pozitívumairól is beszélgettek.

Kutató diákok egy evangélikus kutatóiskolában

Szarvas – A 2018–2019-es tanévben, november 30-án – hagyományteremtő céllal – először rendezték meg az evangélikus iskolák kutató diákjainak konferenciáját a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban, melyen 42 diák részvételével 31 dolgozatot mutattak be. Az izgatottan gyülekező résztvevőket Gadóné Kézdy Edit, a vendéglátó iskola igazgatónője köszöntötte. A pályázók 4 szekcióban mutatták be kutatási eredményeiket a háromfős zsűrik előtt.

Fontos az anyaországon kívül élő magyar közösségek megismerése

Vajdaság – Négynapos vajdasági körúton járt az elmúlt hétvégén a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium 10. a osztálya. A diákok a kirándulás során betekintést nyertek az ott élő magyar közösségek életébe, megismerkedtek néhány civil szervezet működésével, emlékhelyeket kerestek fel, több helyen koszorúztak, és sok-sok érdekesség birtokában tértek vissza a magyar fővárosba.

Megreformált nyelvtanítás

Budapest – Megreformált nyelvtanítás címmel rendezett nyelvtanári konferenciát a Deák Téri Evangélikus Gimnázium a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben tanító nyelvtanárok számára december 4-én, immár ötödik alkalommal.

Arany János és Mendelssohn a Deák téri evangélikus templomban

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium verses-zenés estjét 2017. november 29-én láthatták-hallhaták a templomba látogatók. Gadóné Kézdy Edit igazgatónő szavaival kezdődött az alkalom, aki köszöntötte a megjelenteket: résztvevőket és hallgatóságot egyaránt, s megköszönte az EMMI Arany János Emlékbizottság pályázati támogatását, amelynek segítségével létrejöhetett az előadás.

Elkészült a Deák Téri Evangélikus Gimnázium jubileumi (25 éves) évkönyve

Budapest – A gimnázium életének minden szeletét igyekeztünk megjeleníteni rövid írások, beszédek, képek formájában. Minden eddig végzett évfolyamunk egy-egy képviselője összefoglalta, hogy mit vitt magával a Deák téri évekből – írták a Deák Téri Evangélikus Gimnázium honlapján.

25 éve indult újra a Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium újraindulásának huszonötödik jubileumát ünnepelték 2017. november 18-án, szombaton reggeltől egészen estig, mostani és régi diákok és tanárok a budapesti belváros szívében található intézményben.

Jövőbe mutató reformációi záróünnepséget tartottak

Budapest – Hálás reménységgel az 501. évforduló felé címmel Márton napján, azaz 2017. november 11-én a reformációi ünnepségek evangélikus záróünnepére került sor a budapesti Deák téri evangélikus templomban. Nem egyszerűen zárás, számbavétel, hálaadás, közös imádság, az Ige felé fordulás illetve egyfajta „morzsaszedés” volt ez az alkalom, hanem inkább nyitány: az Ige fényében a jövő felé vezető útra léphettünk.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Deák Téri Evangélikus Gimnázium csatornájára