Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Kutató diákok egy evangélikus kutatóiskolában

Szarvas – A 2018–2019-es tanévben, november 30-án – hagyományteremtő céllal – először rendezték meg az evangélikus iskolák kutató diákjainak konferenciáját a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban, melyen 42 diák részvételével 31 dolgozatot mutattak be. Az izgatottan gyülekező résztvevőket Gadóné Kézdy Edit, a vendéglátó iskola igazgatónője köszöntötte. A pályázók 4 szekcióban mutatták be kutatási eredményeiket a háromfős zsűrik előtt.

Fontos az anyaországon kívül élő magyar közösségek megismerése

Vajdaság – Négynapos vajdasági körúton járt az elmúlt hétvégén a budapesti Deák Téri Evangélikus Gimnázium 10. a osztálya. A diákok a kirándulás során betekintést nyertek az ott élő magyar közösségek életébe, megismerkedtek néhány civil szervezet működésével, emlékhelyeket kerestek fel, több helyen koszorúztak, és sok-sok érdekesség birtokában tértek vissza a magyar fővárosba.

Megreformált nyelvtanítás

Budapest – Megreformált nyelvtanítás címmel rendezett nyelvtanári konferenciát a Deák Téri Evangélikus Gimnázium a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben tanító nyelvtanárok számára december 4-én, immár ötödik alkalommal.

Arany János és Mendelssohn a Deák téri evangélikus templomban

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium verses-zenés estjét 2017. november 29-én láthatták-hallhaták a templomba látogatók. Gadóné Kézdy Edit igazgatónő szavaival kezdődött az alkalom, aki köszöntötte a megjelenteket: résztvevőket és hallgatóságot egyaránt, s megköszönte az EMMI Arany János Emlékbizottság pályázati támogatását, amelynek segítségével létrejöhetett az előadás.

Elkészült a Deák Téri Evangélikus Gimnázium jubileumi (25 éves) évkönyve

Budapest – A gimnázium életének minden szeletét igyekeztünk megjeleníteni rövid írások, beszédek, képek formájában. Minden eddig végzett évfolyamunk egy-egy képviselője összefoglalta, hogy mit vitt magával a Deák téri évekből – írták a Deák Téri Evangélikus Gimnázium honlapján.

25 éve indult újra a Deák Téri Evangélikus Gimnázium

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium újraindulásának huszonötödik jubileumát ünnepelték 2017. november 18-án, szombaton reggeltől egészen estig, mostani és régi diákok és tanárok a budapesti belváros szívében található intézményben.

Jövőbe mutató reformációi záróünnepséget tartottak

Budapest – Hálás reménységgel az 501. évforduló felé címmel Márton napján, azaz 2017. november 11-én a reformációi ünnepségek evangélikus záróünnepére került sor a budapesti Deák téri evangélikus templomban. Nem egyszerűen zárás, számbavétel, hálaadás, közös imádság, az Ige felé fordulás illetve egyfajta „morzsaszedés” volt ez az alkalom, hanem inkább nyitány: az Ige fényében a jövő felé vezető útra léphettünk.

Hozzánk tartoznak, mi pedig hozzájuk – Határtalanul jól érezték magukat a Deák téri diákok

A Határtalanul! programmal Erdély szívében járt a Deák Téri Evangélikus Gimnázium hetedik osztálya június első napjaiban. Nem csupán a termé- szeti szépségekkel és a magyar múlt épített örökségével ismerkedtek: a kirándulás legmeghatározóbb élményét a velük egyidős diákokkal, az erdélyi magyarokkal való találkozás, barátkozás jelentette. Tóth Katalin és Ráczné Tóth Judit tanárnő szervezte az utat, készítette fel a gyerekeket a rájuk váró élményekre. Az utazás utóéletéről is velük beszélgettem.

Nyelvtanulás mint életforma?

Budapest – Több mint 70 evangélikus iskolában tanító nyelvtanár kolléga gyűlt össze 2016. november 29-én a Deák Téri Evangélikus Gimnázium dísztermében, hogy magyar, német és angol nyelvű előadásokat hallgassanak meg, workshopokon vegyenek részt, valamint módszertani ötleteket cseréljenek ki.

Reformációi zászlóbontás a Deák Téri Evangélikus Gimnáziumban

Budapest – A Deák Téri Evangélikus Gimnázium diákjainak az volt az őszi szünet előtti feladata, hogy minden egyes osztály készítsen egy-egy zászlót a reformáció alkalmából. Az ifjak igen sokat dolgoztak, volt, aki öt órán át írta le kézzel a 95 tételt. Az elkészült zászlók díszítik most az iskolát az évfordulós év kezdetén.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Deák Téri Evangélikus Gimnázium csatornájára