egyetem

Új programokat kínál a Győri Evangélikus Egyetemi Lelkészség

Győr – Jézus élete címmel rendez beszélgetős esteket az evangélikus egyetemi lelkészség. Első alkalommal 2019. február 18-án, hétfőn este hét órakor várta az érdeklődőket Bogdányi Mária egyetemi lelkész az evangélikus öregtemplom gyülekezeti termében (Petőfi tér 2.) Relaxációs csoportfoglalkozások is lesznek a tavaszi félévben. Vasárnaponként tartják a fiatalok istentiszteletét, és folytatódik az egyéni mentálhigiénés lelkigondozás is.

Félévkezdő istentiszteletet tartottak Miskolcon

Miskolc– „Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok – én megkönnyítlek titeket.” (Mt 11,28.) – A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség félévnyitó Istentiszteletet tartott 2019. február 11-én az egyetem éttermében (Gasztroműhely). KÉPRIPORT.

Évnyitó egyetemi istentisztelet és „Szólj be a papnak” Miskolcon

Miskolc – A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség (MÖEL) már a tanév első hetében programokat szervez az egyetem hallgatóinak. Az országban ritka, hogy egy egyetemi lelkészség ökumenikusan, a célokat, programokat közösen megfogalmazva, a szolgálatot napi szinten, különféle felekezetű lelkészek között megosztva végzi. A lelkészek heti-kétheti egyeztetéseket tartva, közeli munkatársakként végzik a különféle szolgálataikat.

„JÓL ÉRZEM MAGAM BENNE” – Konfirmandusok a Budapesti Evangélikus Egyetemi Gyülekezetben

„Nem éreztem magam idegennek, nem lógtam ki belőle, nem akartam menekülni belőle, nem kellett befognom a számat és hallgatni bizonyos témákról, ha azt akartam, hogy elfogadjanak. Nem kellett előzetesen moderálnom, és átalakítanom keresztény-kompatibilissé a mondataimat.”

Európa nyitottsága milyen megpróbáltatások előtt áll? – Partneregyetemek találkozója zajlott Nürnbergben

Nürnberg – A bajor–magyar egyházi partnerkapcsolatok keretében egyre bővebb tartalommal gazdagodik az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a nürnbergi Evangelische Hochschule együttműködése.

„Azután felment a hegyre...” – Egyetemi ifis kirándulás volt Villányban

Pécs – „Azután felment a hegyre, és magához hívta, akiket akart; ők pedig odamentek hozzá.” (Mk 3,13) – Bár e mondatokat az ifi lelkésze írja, mégsem ő a bibliai igehely alanya. Őt is – mint mindegyikünket – hatalmába kerítette valami egészen furcsa érzés, mely felfelé vitt bennünket a hegy tetejére.

Jézus nem a zsidókat szabadította meg a rómaiaktól, hanem a rómaiakat is…

Budapest – Lelkészből egy is bőven elég egy istentiszteleten, a budapesti evangélikus egyetemi gyülekezetben azonban kettővel találta szemközt magát az, aki ott volt 2016. december 4-én este a szóban forgó helyen. Szokták volt mondani, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában, Gombkötő Beáta és dr. Joób Máté erre rácáfoltak, ráadásul, ha a szólásnál maradunk, Bea még zenei szolgálatot is vállalt a különleges alkalomhoz szabott liturgiában, de ne szaladjunk ennyire előre, menjünk csak szép sorban.

A reformáció és a könyvnyomtatás közötti összefüggéseket kutatja egy történész

Göttingen – Thomas Kaufmann, a göttingeni egyetem teológia professzora és egyháztörténésze a könyvnyomtatás és a reformáció közötti összefüggések mélyére szeretne ásni. Ezért aztán a Volkswagen Alapítvány 200 ezer eurós támogatásával kutatásokba kezd – jelentette be szerdán a németországi egyetem.

Értékteremtés és megerősítés

Miskolc – Ökumenikus nyílt napot tartottak a Miskolci Egyetemen pünkösd alkalmából egyházi középiskolák fiataljai számára, május 19-én. A régió szinte minden szegletéből érkeztek résztvevők, több mint 700-an, hogy betekintsenek az egyetemi karok életbe és az egyetemi lelkészség munkájába. A nyílt napot a Miskolci Egyetem, a négy történelmi egyház és a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség közösen szervezték.

Úton a Teológia felé

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatóit kérte arra az Evangélikus Élet szerkesztősége, hogy valljanak a hivatásról, elhívásról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - egyetem csatornájára