Rosenberger Tamás

Isten igéje nem tér vissza üresen – Rosenberger Tamás ordinációja

Iklad – Az Ikladi Evangélikus Egyházközségnek nagy öröme, hogy rövid időn belül két ordinációra is sor kerülhetett a gyülekezetben. A tavalyi év során lelkésszé szentelt Rosenbergerné Babka Annát idén férje, Rosenberger Tamás követte a szolgálatba állásban. Tamás az ikladi gyülekezet történetében a negyedik lelkész, szentelésére 2020. július 18-án került sor.

Megkezdődött az Evangélikus Hittudományi Egyetem 129. tanéve

Budapest – 23 főállású oktatóval és 85 nappali és 80 esti tagozatos, azaz 165 hallgatóval kezdte meg 2019/2020-as tanévét az egyetem. A zuglói evangélikus templomban 2019. szeptember 6-án tartott ünnepi ülésen Csepregi Zoltán rektor beszédét követően kihirdették a tanári változásokat, hatodévesek kibocsátására, doktorrá avatásra került sor, valamint fogadalmat tettek az új hallgatók. A tanévnyitó istentiszteleten Béres Tamás hirdette Isten igéjét.

Újszövetségi modell, mai feladatok

Sorozatunkban az Evangélikus Hittudományi Egyetem teológusi, lelkészi hivatásra készülő hallgatóit szólaltatjuk meg indíttatásukról, a szolgálattal kapcsolatos elképzeléseikről, céljaikról. Rosenberger Tamás negyedik évfolyamos teológus-lelkész szakos hallgatót a Helsinkiben töltött ösztöndíjas évéről és a gyülekezetplántálásról is kérdeztük.
Feliratkozás RSS - Rosenberger Tamás csatornájára