áldás

Az azonosnemű párok megáldásáról szavaztak az osztrák evangélikusok

Bécs – Az Ausztriai Ágostai Hitvallású Evangélikus Egyház megszavazta, hogy a jövőben az azonos nemű párokat is megáldhassák a templomi szertartásokon, amennyiben korábban polgári esküvőt tartottak. Az egyház szerint a szinódus döntése a Biblián alapul, hozzátéve, hogy ez fontos lépés az egyenlő jogok irányába. Az osztrák evangélikusok szerint az azonos neműek polgári házassága megfelel a férfi és nő között kötött, életre szóló partneri kapcsolatnak.

Áldás a szeretetkapcsolatokra

Nagykanizsa – Áldást kaptak és hálát adtak a szerelmesek. Vasárnap délelőtt az evangélikus és a református istentiszteleteken, este pedig az Alsóvárosi templomban erősíthették meg kapcsolatukat a párok. Bár a Házasság hete véget ért, a Szerelmes kalandtúra még egy hónapig várja izgalmas programokkal a vállalkozó kedvűeket Nagykanizsán.

Áldással egybekötött istentisztelettel kezdődött a házasság hete Békéscsabán

Békéscsaba – 2019. február 10-én kezdődött el a házasság hete, Békéscsabán a jaminai evangélikus templomban áldással egybekötött istentiszteletet tartottak.

Útnak indult a Mózeskosár

Szombathely – 2018. október 31-én, a reformáció napján ünnepi, hálaadó istentiszteletet tartottak a szombathelyi evangélikus templomban. A reformáció 501. évfordulóján a Mózeskosár Nevelőszülői Hálózat megalakulásáért is hálát adtak.

Megáldották a magyarok kenyerét

Sarud – 2018. augusztus 23-án ünnepélyes kenyérszentelésre hívta a keresztény történelmi egyházak képviselőit a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Heves Megyei Szervezete Sarudon. A Magyarországi Evangélikus Egyházat dr. Fabiny Tamás püspök, a római katolikus egyházat Hortobágyi T. Cirill főapát, a Magyarországi Református Egyházat pedig Csomós József püspök képviselte.

Átadták a megújult ravatalozót Lajoskomáromban

Lajoskomárom – A helyi önkormányzat segítségével újult meg és kapott új harangot a lajoskomáromi temető ravatalozója. Megáldására 2018. május 18-án került sor Szemerei Jánosnak, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének szolgálatával.

Új gyülekezeti ház épült Bábonymegyerben

Bábonymegyer – Részben önerőből, részben pályázati forrásból valósult meg a gyülekezeti ház építése a Tab és Környéke Evangélikus Egyházközséghez tartozó Bábonymegyerben. Az elkészült épületet 2018. május 21-én, pünkösdhétfőn adták át. A gyülekezeti napot záró ünnepi istentiszteleten Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiában Kőszeghiné Raczkó Zsuzsanna, a Somogy-Zalai Egyházmegye esperese, valamint Arató János Lóránd helyi lelkész működött közre.

Homoszexuális párok is részesülhetnek áldásban

München – A Bajorországi Evangélikus Egyház (ELKB) őszi zsinata 72 igen és 21 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett döntött úgy a legutóbbi tartományi zsinaton, hogy ezentúl homoszexuális párok is részesülhetnek áldásban.

Borünnep a közös gondolkodásért

Balatonfüred – Borkóstolókkal, szakmai előadásokkal és kulturális programokkal kezdték az évet Balatonfüred hagyományos Vince-napi borünnepén.

Szentesen megáldották az új tűzoltóautót és a szolgálatot teljesítő tűzoltókat

Szentes – A Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon szeptember 25-én Szatmári Imre, tűzoltó dandártábornok, a Csongrád megyei Katasztrófavédelmi Kirendeltség igazgatója ünnepélyes körülmények között adott át egy új járművet. Az ünnepségen részt vett dr. Tóth Flórián, a Szentesi Járási Hivatal vezetője, Krám István, alezredes a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Antal László ezredes, a helyi műszaki alakulat parancsnoka, Kun József alezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság osztályvezetője.

Oldalak

Feliratkozás RSS - áldás csatornájára