Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon

A pénzügyminiszter megajándékozta a Sareptát

Budapest – Varga Mihály pénzügyminiszter munkatársaival összesen 4200 darab maszkot vitt a II. és III. kerületben lévő Pedagógus Nyugdíjas Otthonnak, az Óbudai Rendelőintézetnek, a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonnak, valamint a CAT Idősek Otthonának. Az akcióban Makra Krisztina, Csere István, Rácz Andrea és Puskás Péter önkormányzati képviselők segítettek és nekik mondott köszönetet a miniszter Facebook oldalára kitett bejegyzésében.

Kásler Miklós egy 100 éves nyugdíjas tanárnőt köszöntött

Budapest – Az emberi erőforrások minisztere Erdélyszky Zsigmondné nyugalmazott pedagógust köszöntötte századik születésnapja alkalmából csütörtökön a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban.

És lakoztak közöttünk

Igrényi Sándor 1984 és 1993 között Piliscsabán a Béthelben és Budapest Hűvösvölgyben a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban dolgozott. Emlékeit foglalta össze szerkesztőségünknek küldött írásában.

Sztehlo szolgáló kistestvére

A gyermekmentő evangélikus lelkész, Sztehlo Gábor életében 1951-ben új fejezet kezdődött: „a diakónia papjaként” fogyatékos gyermekek, illetve idős emberek gondozását kezdte el megszervezni. Beszélgetőtársamat, dr. Beck Zoltánnét még Sztehlo vette fel ápolónak a fogyatékos gyermekek Budán létrehozott otthonába, a később Sareptának elnevezett intézménybe.

A 2016. év középület kategória kivitelezési nívódíját nyerte el a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon

Budapest – Újabb megtiszteltetés érte a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon támogatott lakhatást biztosító részlegét. A 2016. év középület kategória kivitelezési nívódíját nyerte el. Az ünnepélyes díjátadásra, illetve a tábla leleplezésére 2017. május 3-án, számos szakember, kivitelező és az otthon lakói, dolgozói jelenlétében került sor.

A pénzügyi válság nyertese a Sarepta – Interjú Sztojanovics Andrással

Budapest – Újsághír: „A II. kerület napja rendezvénysorozathoz kapcsolódva 2016. június 19-én adták át az idei II. kerületi kitüntetéseket. Az önkormányzat képviselő-testülete többek munkáját, illetve életútját ismerte el. A II. Kerületért emlékérmet dr. Járdányi Gergely Liszt Ferenc-díjas nagybőgőművész, valamint a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon lelkészigazgatója, Sztojanovics András vehette át.” Vele beszélgettünk az intézmény történetének legújabb fejezetéről.

Önkéntes munka, fogyatékosok között – Szűcs Rúbennel beszélgettünk

Budapest – Mi vezet arra egy fiatal embert, hogy fogyatékosok között önkéntes munkát végezzen, ráadásul nem is abban az országban, ahol született? A sepsiszentgyörgyi származású Szűcs Rúben 2015. szeptember óta „önkénteskedik” a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban. Örömet szeretne okozni a fogyatékkal élő embereknek. Sok hangszeren megtanult zenélni, ezért jövőbeli tervei között szerepel az is, hogy létrehozzon egy fogyatékosokból álló zenekart. VIDEÓ!

Igazi hősök – Bemutatjuk az Izsópkát

Pilis – Budapest – Az Izsópka Pilisen több mint 20 évre visszamenően létezett. Különböző korosztályú gyerekeket tömörítő énekkar volt. 2015-ben újra feléledt a kórus. Vezetőjük, Jansik Ildikó fantasztikus energiával szervezte meg az adventi első szolgálatot, aztán jöttek a szeretetvendégségeken való fellépések, a piliscsabai hittanversenyen való éneklés. Legutóbb a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon juniálisán mutatták meg tudásukat a gyerekek, akik kameránk előtt vallottak arról, miért jó a közös éneklés. Legközelebb a Szélrózsa Országos Evangélikus Ifjúsági Találkozón hallhatjuk majd őket.

II. kerületi kitüntetéseket adtak át – Elismerték Sztojanovics András lelkész munkáját

Budapest – A II. Kerület Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódva, 2016. június 19-én adták át az idei, II. kerületi kitüntetéseket. Az önkormányzat képviselő-testülete többek munkáját, illetve életútját ismerte el.

Juniálist tartottak a Sareptában – Felléptek az Izsópka tagjai

Budapest – A Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon lakói és dolgozói igazi júniusi mulatságra gyűltek össze 2016. június 9-én. A juniálison az Üdvhadsereg bábosai és a pilisi evangélikus gyülekezet Izsópka nevű kórusának tagjai is felléptek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthon csatornájára