virágvasárnap

Virágvasárnap – Sopronból

Sopron – 2019. április 14-én, virágvasárnap a soproni evangélikus templomból közvetítette a Duna Televízió az istentiszteletet. Igét hirdetett Pelikán András igazgató-lelkész.

„Te mindvégig kitartottál megváltásunkért” – Együtt ünnepeltek virágvasárnapon a debreceniek – Fotókkal, videóval!

Debrecen – Mozgalmas vasárnapot tudhat maga mögött Debrecen: a cívisváros 1849 januárjától fél éven át volt a nemzet fővárosa. 170 évvel ezelőtt pedig ezen a napon, április 14-én fogadták el a Függetlenségi Nyilatkozatot, erre emlékezve szimpózumot tartottak. Dalárdatalálkozón vehettek részt az érdeklődők, a Habsburg-ház trónfosztásának kikiáltásáról pedig az Alföldi Nyomda is megemlékezett.

Virágvasárnapi derű

Jézus szamárháton, alázatos királyként bevonult Jeruzsálembe. János evangélista szerint az őt fogadó tömeg pálmaággal a kézben hozsannázott, vagyis a győzelemnek és a diadalnak a jelképét tartották kezükben. Azokban az országokban, ahol nemigen vannak pálmák, egyszerűen csak virágos ágakat vagy barkát használnak és szentelnek meg.

Így ünnepelték a debreceniek a virágvasárnapot

Debrecen – Felekezeti hovatartozástól függetlenül nagyon sokan eljöttek a város szívében tartott körmenetre, ahol a hívők között megszentelt barkákat is osztottak.

Virágvasárnapi együttlétre várnak minden érdeklődőt Debrecenben

Debrecen – Virágvasárnapi együttlétre várják a történelmi egyházak és az önkormányzat a debrecenieket és a környéken élőket március 25-én – jelentették be a szervezők a csütörtöki sajtótájékoztatón a helyi városházán.

Alföldi Passiójának is jót tenne az igazi Megváltó

Teltházas tömeg várta a Papp László Sportarénában, hogy virágvasárnap megnézzék Alföldi Róbert Passió XXI-ét. Az előadás azt ígérte, hogy olyan kérdésekre ad választ, minthogy mi lenne, ha a passió ma történne meg? Észrevennénk? Mit csinálnánk? Ezekre azonban csak részben kaptunk feleletet. A látványos koreográfiával, kiváló szereplőgárdával összehangolt darab egy igen fontos, de a passió-történetet tekintve mégis sovány üzenettel engedte haza nézőket, akik ennek ellenére kitörő örömmel fogadták az előadást.

Éljen! – csacsi a templomban

Cegléd – A böjti időszak végére érkezve és a nagyhét kezdetén másképp készültünk az istentiszteletre. A ceglédi evangélikus templomban virágvasárnap családi istentiszteletet tartottunk. Szeretem, ha ezek az alkalmak interaktívak, ha megszólítóak, ha a gyerekek és a felnőttek is olyan élménnyel mehetnek haza, hogy kaptak valamit, hogy magukkal tudnak vinni valamit – írta szerkesztőségünknek Szlaukó Orsolya lelkésznő.

Történelmi jelentőségű virágvasárnapi körmenet volt Debrecenben

Debrecen – Összefogtak a történelmi egyházak a várossal, és közös ünneplésre vártak mindenkit virágvasárnapon, amikor Jézus Krisztus Jeruzsálembe vonulására emlékeznek a keresztények.

Csepregi Béla igehirdetései – Virágvasárnap (Palmarum)

Csepregi Béla sárszentlőrinci evangélikus lelkész prédikációi fognak elkísérni bennünket a következő egyházi évben adventtől adventig, minden héten. Virágvasárnapon (Palmarum) a lelkész 1975-ben elhangzott, Máté evangéliuma 21,1-9 versei alapján tartott prédikációját adjuk közre.

Ne a szokásos rutinnal induljunk az ünnepi előkészületek felé!

Kecskemét – A kecskeméti evangélikus templomban a virágvasárnapi istentisztelet kezdetén ágakat lengetve vonultak be a gyerekek a templomba. Arra emlékeztek és emlékeztettek ezzel, hogy a Jeruzsálembe bevonuló Jézus elé ágakat tettek az emberek. „Arra hívtuk fel ezzel a figyelmet, hogy ne a szokásos rutinnal induljunk az ünnepi előkészületek felé, hiszen egy különleges ünnep vár ránk!” – írtáka gyülekezet Facebook oldalán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - virágvasárnap csatornájára