virágvasárnap

Hozsánna a magasságban! – Heinrich Schütz templomi koncertje

Budapest – A kelenföldi gyülekezethez kötődő muzsikusok igyekeznek folytatni karácsonykor megkezdett sorozatukat, amelyben Heinrich Schütz műveiből készítenek felvételeket magyar nyelven. Most a virágvasárnapi tételt adjuk közre.

Virágvasárnapi népszokások – VIDEÓ!

Szentendre – Papp Kornélia hagyományéltető óvónő és Kertész József nyugalmazott erdész műsora.

Kelenföldi bibliakuckó – Jézus bevonul Jeruzsálembe

Budapest – 2021. februárjában új sorozatot kezdtek a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség tagjai a YouTube csatornájukon. Az egyes részekben énekekkel, imádsággal és egy-egy bibliai történettel várják az óvodásokat, kisiskolásokat és persze minden érdeklődőt. A hetedik történetet László Dávid mondta el. Zenei szolgálat: Molnár Lilla, Nagy Szabolcs, Németh Sándor; felvétel, vágás: Nagy Szabolcs.

Az evangélikus egyház püspöki tanácsa körlevelet adott ki virágvasárnapra

Budapest – Győr – Virágvasárnap igéjével köszöntjük az olvasót: „Az Emberfiának is fel kell emeltetnie, hogy aki hisz, annak örök élete legyen őbenne.” (Jn 3,14b–15)

VIRÁGVASÁRNAP: Dicsőség és szenvedés együtt van jelen

Virágvasárnap, a húsvét előtti vasárnap, a nagyhét kezdete. Ezen a napon vonult be Jézus Jeruzsálembe kereszthalála előtti napokban.

Miért ment Jézus virágvasárnap Jeruzsálembe?

A keresztény ünnepek Jézus életének epizódjait dolgozzák fel, s ezekre már az őskeresztények is közösségben emlékeztek. A különösen fontos eseményekből éves menetrend, vallási naptár alakult ki a keresztények számára, amelyben Jézus kereszthalálának időpontja a húsvét ünnepkörét határozta meg. Virágvasárnap húsvét vasárnapját előzi meg egy héttel.

Házi áhítat virágvasárnap ünnepén

A járvány idején az online istentiszteletek mellett a házi áhítatok igei közösségét ajánljuk. Isten igéje teremt hitet, tartja meg az egyházat, ezt pedig senki és semmi nem veheti el tőlünk. Egyénileg vagy otthoni és egyéb közösségben élhetünk a napi áhítatos gyakorlatra összeállított alábbi lehetőséggel.

Minden napunk harc a holnapért

Bárkik is vagyunk, gyermekek, ifjak vagy felnőttek, szeretjük a virágvasárnapi történetet. Szép emlékként él bennünk, ahogy mi magunk is eljátszottuk annak idején egy-egy hittanórán vagy épp a vasárnapi istentiszteleten, lengettük a barkaágakat, kiáltottuk, énekeltük kórusban a lelkészünk által jól megtanított mondatot: „Hozsánna a Dávid Fiának! Áldott, aki jön az Úr nevében! Hozsánna a magasságban!”

Virágvasárnap – Sopronból

Sopron – 2019. április 14-én, virágvasárnap a soproni evangélikus templomból közvetítette a Duna Televízió az istentiszteletet. Igét hirdetett Pelikán András igazgató-lelkész.

„Te mindvégig kitartottál megváltásunkért” – Együtt ünnepeltek virágvasárnapon a debreceniek – Fotókkal, videóval!

Debrecen – Mozgalmas vasárnapot tudhat maga mögött Debrecen: a cívisváros 1849 januárjától fél éven át volt a nemzet fővárosa. 170 évvel ezelőtt pedig ezen a napon, április 14-én fogadták el a Függetlenségi Nyilatkozatot, erre emlékezve szimpózumot tartottak. Dalárdatalálkozón vehettek részt az érdeklődők, a Habsburg-ház trónfosztásának kikiáltásáról pedig az Alföldi Nyomda is megemlékezett.

Oldalak

Feliratkozás RSS - virágvasárnap csatornájára