Magyar Televízió

Október 1-jén minden eldől: Adásban a Re:formáció döntője!

Budapest – Egyre közelebb a Re:formáció komplex műveltségi vetélkedő végső erőpróbája, a döntő, amelyre egy televíziós vetélkedő tesz majd pontot. A Reformáció Emlékbizottság hivatalos oldalán és az evangelikus.hu-n az emlékév folyamán rendszeresen foglalkoztunk a programmal, amelynek fő célja, hogy a diákok, s a fiatalabb generáció is megismerje és felfedezze a reformáció kultúránkra gyakorolt hatását. A döntő adásba kerülésének végleges időpontja az M5-ös csatornán: október 1., 14 óra 5 perc.

Műhelytitkok a készülő Luther rajzfilmről – Videó

A műsorban betekintést nyerhetnek az animációs műhely életébe, megismerhetik a rajzfilmgyártás rejtelmeit, valamint részleteket is láthatnak a készülő filmből.

Huszonöt éve láthatók egyházi műsorok a Magyar Televízióban – Negyedik (befejező) rész – A szerkesztő emlékei

Amikor átgondoltam, hogy miről is írjak visszaemlékezésem utolsó részében, akkor éreztem meg igazán, hogy még rengeteg dologról kellene szólnom.

Huszonöt éve láthatók egyházi műsorok a Magyar Televízióban – Harmadik rész – A szerkesztő emlékei

Számomra egy műsor akkor sikeres, ha én is kaptam valamit általa. Ha megváltozott a gondolkodásom sok mindenről, más lett az emberekhez vagy a körülöttem lévő természethez a viszonyom. Így volt ez akkor is, amikor Fa Nándorral készítettem portréfilmet, és egyetlen mondata többet jelentett, mint egy hosszú tanulmány elolvasása. Amikor megkérdeztem tőle, hogy érezte-e Isten próbatételét a tengeren a viharokban, akkor azt válaszolta: „Egy működő természetbe léptem be, annak minden eshetőségével. Ebben az is benne van, hogy nem térek haza. De nem azért, mert el akar Isten veszíteni, hanem azért, mert a természet működik, és abban benne vannak a viharok, benne vannak az életveszélyes helyzetek is.”

Huszonöt éve láthatók egyházi műsorok a Magyar Televízióban – Második rész – A szerkesztő emlékei

Visszaemlékezéseimet nem műsoraink dokumentálásának szánom, hiszen csupán azokat az emlékeket vetem papírra, melyek mind a mai napig élénken élnek bennem, kapcsolódva egy-egy találkozáshoz. Lehet, hogy első olvasásra jelentéktelennek tűnnek, de bennem felidézik a negyedszázada forgatott műsorok hangulatát.

Huszonöt éve láthatók egyházi műsorok a Magyar Televízióban – Első rész

A rendszerváltozás új lehetőségeket jelentett a gondolkodásban, a képernyőn és az írottsajtóban való megjelenésben, egyáltalán mindabban, amit kommunikációnak nevezhetünk. Visszaemlékezve ezekre az időkre, határozottan idézhetők fel azok az események, akkor talán lényegtelennek, ma annál fontosabbnak tűnő gondolatok, találkozások, beszélgetések, melyek alakították, valamiképpen meghatározták az elkövetkező negyedszázadot.

Holokauszt-emléknap: A közmédia kiemelten foglalkozik az emléknappal

Budapest – A közmédia több adója is kiemelten foglalkozik a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjával, csütörtökön a Kossuth Rádió, az M1 és a DunaWorld több műsort is a témának szentel – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, valamint a Magyar Rádió Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

Ünnepi műsorok a közmédiában

Budapest – A kereszténység legnagyobb ünnepére a közmédia is méltó módon készül.

A vallási műsorok 2015. március 15-től a Duna Televízióban lesznek

Budapest – 2015. március 15-től kezdődően a Magyar Televízió m1-es csatornája hírcsatornává alakul. A nemzeti fő adó a Duna Televízió lesz, melyre eddig az m1-en látható vallási műsorok is átkerülnek. Így evangélikus műsorainkat is vasárnap délelőttönként a Duna Televízióban nézhetik meg, az ismétléseket pedig a Duna World csatornáján láthatják.

A közmédia evangélikus műsorait is kiértékelték a Sajtóbizottság ülésén – Csoma Áron lett az Evangélikus Információs Központ vezetője

Budapest – 2014. szeptember másodikán ülésezett a Magyarországi Evangélikus Egyház Sajtóbizottsága, amelynek két fontos napirendi pontja volt. Az első szerint öt, arra fekért egyén értékelte a közmédia (MTVA) evangélikus műsorait. A második napirendi pont szerint az evangélikus médiumok képviselőinek bemutatták Csoma Áront, akinek feladata a most felálló Evangélikus Információs Központ szervezeti egységének kialakítása lesz.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Magyar Televízió csatornájára