hittanverseny

28. országos evangélikus hittanverseny

Bibliaismereti verseny Jézus életéről Lukács evangéliuma alapján. Az alábbiakban a Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája Gyülekezeti és Missziói Osztálya által meghirdetett jövő évi hittanverseny kiírását olvashatják.

Interaktív hittan – Interjú Gömbkötő Beátával

Budapest – Az országos evangélikus gyülekezeti hittanverseny 1–2. osztályos korcsoportjában a Budapest-Kelenföldi Evangélikus Egyházközség fiataljai lettek a legeredményesebbek. A hittanórákról, a tanításról, a fiatalok felkészítéséről Bernhardt Dóra kérdezte Gömbkötő Beáta hitoktató-lelkészt.

Köszi a hittanversenyt! – avagy KÖSZI-sek az országos evangélikus hittanversenyen

Budapest – Kellemes, napsütéses szombati napon, 2018. április 14-én gyűlhettünk össze az Evangélikus Hittudományi Egyetem és a Budapest-Zuglói Evangélikus Egyházközség kertjében, hogy a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület (KÖSZI) is részt vegyen a hittanverseny döntőjének lebonyolításában.

Nagy sikerrel zárult a XXVII. Országos Evangélikus Gyülekezeti Hittanverseny

Budapest – Közel háromszázötven résztvevővel valódi ünneppé vált az országos evangélikus hittanverseny, ahol kiváló bibliaismereti felkészültségről adtak számot a döntőbe jutott csapatok.

Megtartották az országos evangélikus hittanverseny iskolai döntőjét

Budapest – Közel százötven résztvevővel rendezték meg az iskolai csapatoknak meghirdetett 27. országos evangélikus hittanverseny döntője a Magyarországi Evangélikus Egyház országos irodájában.

Megtartották az Evangélikus Országos Hittanverseny döntőjét

Budapest – A Gyülekezeti és Missziói Osztály 2015-óta szervezi és bonyolítja le a gyülekezeteinkben és evangélikus iskoláinkban olyan népszerű hittanversenyeket. Az idei döntőket április 29-én, és május 6-án tartottuk Budapesten. Az iskolai fordulónak a Deák Téri Evangélikus Gimnázium, a gyülekezeti döntőnek pedig a Hittudományi Egyetem, és a Zuglói Evangélikus Egyházközség adott otthont.

Egyházmegyei hittanverseny volt Sopronban is

Sopron – A Soproni Evangélikus Egyházmegyében is megrendezték az Országos bibliai és hittanverseny megyei fordulóját. Sopron megyéből 16 gyülekezeti csapat indult négy korcsoportban. A szokástól eltérően, de mindenki megelégedésére, délután került sor a gyereknappal egybekötött versenyre. A helyszínt biztosító házigazda idén is a soproni gyülekezet volt. Az összesereglett versenyzőket és vendégeket Blatniczky János Dániel megyei ifjúsági és katechetikai felelős köszöntötte.

Családi napot tartottak Pál apostol nyomában

Szőlősgyörök – Idén tavasszal Szőlősgyörök adott otthont a Somogy-Zalai Evangélikus Egyházmegye családi napjának és az Országos Evangélikus Hittanverseny megyei fordulójának.

Öt dolog, amit a 25. Országos Evangélikus Hittanversenyen tanultunk

Piliscsaba – A 25. Országos Evangélikus Hittanversenyt 2016. április 9-én rendezték meg, melyen a KÖSZI önkéntesei ismét örömmel vettek részt, hogy különböző izgalmas programokkal szórakoztassák az esemény résztvevőit.

25. alkalommal rendezték meg az evangélikus hittanversenyeket és az evangélikus gyereknapot

Piliscsaba – A Gyülekezeti és Missziói Osztály szervezésében 2016. április 8-9-én került megrendezésre az országos hittanverseny gyülekezeti döntője és az evangélikus gyermeknap. Egy hatalmas tortával ünnepelték meg az országos hittanverseny 25. születésnapját is Piliscsabán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - hittanverseny csatornájára