a kommunizmus áldozatainak emléknapja

Lelki napló a munkatáborból – Könyvbemutató beszélgetés Korányi Andrással

Csömör – Könyvbemutató beszélgetést adott közre a Csömöri Evangélikus Egyházközség Youtube-csatornáján. Lelki napló a munkatáborból – Sztupkay Sándor pásztori szolgálata 1945–1947 címmel Korányi Andrással beszélgetett Boda Zsuzsa – 2021. február 25-én, a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapján.

A Szibériai passió című filmet ajánljuk

Budapest – Éppen két évtizeddel ezelőtt, 2001 tavaszán a Duna Televízió A szellem órája című sorozatműsorában vetítették a Szibériai passió című filmet, amelynek Fabiny Tamás volt a szerkesztő-riportere. „Olyan portrékat mutattam be, amelyeken keresztül nemcsak az embertelen kor, hanem a hitből fakadó helytállás is feltárult a börtön, a kényszermunka, a félreállítottság idején” – írta az elnök-püspök a Facebook oldalán.

Szembenézés és feldolgozás – A kommunizmus áldozataira emlékezünk

Budapest – Február 25-e a kommunizmus áldozatainak emléknapja. 1947-ben ezen a a napon tartóztatták le Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Mirák Katalin történésszel, a Magyarországi Evangélikus Egyház Tényfeltáró Bizottságának elnökével a kommunizmusról, annak ideológiájáról és magyarországi „megvalósításáról”, valamint az evangélikus egyház múltfeltáró tevékenységéről is beszélgettünk.

A kommunizmust az áldozatok szenvedéséből építették fel

Budapest – A kommunizmust nem jól hangzó szózatokból építették fel, hanem az áldozatok szenvedéséből – jelentette ki az igazságügyi miniszter Budapesten hétfőn, a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott megemlékezésen.
Feliratkozás RSS - a kommunizmus áldozatainak emléknapja csatornájára