Székács József Evangélikus Óvoda

A nyelvbotlásból született második hely – Ginema

Orosháza – Az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 9/6 osztályos csapata, a SzEVa eredményesen szerepelt, és 2. helyezést ért el február 1-jén Kecskeméten, a Középiskolások egyetemi innovatív versenyének (KEVIN) országos döntőjén.

Székácsos diákok az erdei iskolában

Orosháza – Immár kilencedik éve, hogy a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium támogatásának köszönhetően különleges kiránduláson vehetnek részt a diákok. Az erdei iskola egy sajátos, az adott környezet adottságaira építő tanulásszervezési mód, ahol a tanulás a tanulók aktív, cselekvő együttműködésével valósul meg, ami rengeteg élmény és felfedezés forrása. Ebben lehetett újra részük az alsós diákoknak.

„Rózsákon jár Krisztus híve, ha keresztet hordoz szíve” – Reformációi emlékezést tartottak a Székácsban

Orosháza – „Isten a mi oltalmunk és erősségünk…” – A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium tanulói a 46. zsoltár 2. versének részletével köszöntik majd az orosházi evangélikus gyülekezetet a reformációi istentiszteleten. Apró kezek szorgos munkájával több, mint 200 igéslap, könyvjelző készült erre a célra.

72 óra: Kerti munkákban segítettek az orosházi diákok

Orosháza – A Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium diákjai is kivették részüket a 72 óra kompromisszum nélkül akcióból. Kerti munkákban segédkeztek. Fotó: Lázár Pálné, Facebook

„Csodákra emlékezni jó!” – Székács-nap volt a Székácsban

Orosháza – A Székács-napon emlékezünk iskolánk névadójára, Székács József evangélikus püspökre. Az elmúlt években azt a kort idéztük meg, amelyben ő élt, ismerkedtünk a híres kortársakkal is. Az idei, március 22-én megtartott Székács-nap témája az iskola volt. Több jeles iskolatörténeti esemény indokolta a választást: 80 éves a gimnáziumi oktatás a városban, 75 esztendővel ezelőtt nyílt meg az evangélikus gimnázium, és 20 éve indult újra az evangélikus iskola. Személyes beszámoló! Szöveg: Fehér Borbála, fotó: szekacs.lutheran.hu
Feliratkozás RSS - Székács József Evangélikus Óvoda csatornájára