kerekesszék

„Angliában az hiányzott, hogy értsenek, itthon az, hogy a mozgássérültséget értsék”

Muntag Vince, a kerekesszékes Molnár Ferenc-kutató a Kötőszón megjelent riportnak köszönhetően jutott ki az angliai Canterburybe, a Kenti Egyetem European Theatre & Dramaturgy elnevezésű mesterszakára. A cikk nyomán pénzgyűjtési akció indult, hogy elvégezhesse álmai képzését, ráadásul megtalálta azt a gondozót is, aki külföldi tartózkodására elkísérte, és a kinttartózkodása alatt az ügyes-bajos dolgait intézte. Vince egy év után rengeteg tapasztalattal és tudással felvértezve jött haza, hogy itthon ott folytassa, ahol abbahagyta: doktori képzéssel és akadozó hétköznapokkal.

„Kérem azt a plusz kaput a templomomra…” – Az akadálymentesítésről

Budapest – Régi templomaink építésekor még nem volt szempont az akadálymentesítés, ma azonban ez sokaknak okoz fejtörést. Muntag Vince fiatal irodalomkutatóval saját, kerekes székes tapasztalatairól és a mozgássérültlét teológiai mélységeiről, a kelenföldi evangélikus gyülekezet vezetőivel pedig egy sikeresen megvalósult akadálymentesítés tanulságairól beszélgettünk.

Mozgássérültek passiójátékot mutattak be Őrimagyarósdon

Őrimagyarósd – Mozgássérültek és enyhén értelmi fogyatékkal élők érkeztek az evangélikus egyházközösség táborába. Adni jöttek, Jézus szenvedéstörténetét mutatják be. A mozgássérült-passió közelebb hozza egymáshoz az embereket. Forrás: vaol.hu, Vas Népe, szöveg: Bajdó Bettina fotó: Szendi Péter
Feliratkozás RSS - kerekesszék csatornájára