előadás

A teremtés üzenete

Várpalota – A teremtés üzenete címmel tartott előadást Győri János Sámuel Várpalotán, a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda aulájában 2018. október 11-én. „A teremtés története nem egy elbeszélt történés, hanem napjainkig ható üzenet, napjainkban is zajló folyamat” – vallotta az evangélikus lelkész. Az alkalomról készült videofelvételt itt tekinthetik meg.

Philip Yancey előadást tartott a Deák téren

Budapest – Hol van Isten, amikor fáj? címmel Philip Yancey előadást tartott a Deák téri evangélikus templomban 2018. október 13-án.

Keresztény értékek a mai világban

Tolna – Győrfi Károly keresztény értékrend mellett elkötelezett író, az Óbudai Evangélikus Egyházközség tisztségviselője már nem először járt Tolnán a keresztény értelmiség tolnai szervezetének meghívását elfogadva. Legutóbbi előadása kapcsán riportot készített vele a Tolnatáj Televízió.

Katolikus reflexiók a Reformáció 500 kapcsán

Budapest – A Magyarországi Luther Szövetség és az Evangélikus Országos Múzeum szervezésében került sor arra az előadásra, amelynek keretében a reformáció 500. évfordulója kapcsán a katolikus reflexiókat járta körül dr. Kránitz Mihály, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának dékánja, tanszékvezető egyetemi tanár, teológiai professzor. Az előadást követő kötetlen beszélgetés moderátora Lackner Pál nyugalmazott tábori püspök volt.

Kocsis Fülöp tart előadást a budavári evangélikus szabadegyetemen

Budapest – A liturgikus tapasztalat missziós ereje címmel tart előadást Kocsis Fülöp érsek-metropolita a budavári evangélikus szabadegyetemen 2018. szeptember 10-én 19 órakor.

Szembeszállnak az örömök gyilkosával – Fiataloknak a drogokról – másképpen

Drog. Mindenkinek van véleménye róla, valójában azonban alig tudunk valamit a kábítószerek romboló hatásáról. A szülők féltik tizenéves gyermekeiket – csak ki ne próbálják! –, de vajon képesek-e felvértezni őket hathatós érvekkel és tudással is a mesterséges bódulattal szemben? Mit tudnak mondani a tiltó szón kívül? S itt a keresztény felelősség is. Hívőként valljuk, hogy testünk és lelkünk Isten teremtése és ajándéka az életre, sőt: a test a Szentlélek temploma – mit teszünk vele? És a fiatal generáció védelméért mi, felnőttek mozgósíthatók vagyunk-e?

A mennyei barikádokon

Egy műalkotásnak akkor van értelme, ha valamilyen módon reagál az élet lényegére vagy a történelem eseményeire. A budapesti Térszínházban június 16-án ilyen alkotást láthattak a nézők: az irodalom, a zene és a színház találkozásaként létrejött a Búcsúfia című előadás, Bucz Magor zenés színházi oratóriumának bemutatója, Bucz Hunor rendezésében. A dátum nem véletlen: hatvan éve, 1958-ban éppen ezen a napon végezték ki az 1956-os forradalom miniszterelnökét, Nagy Imrét és társait.

Bemutatták A lutheri reformáció 500 éves öröksége című könyvet

Budapest – A Luther Kiadó és a Magyarországi Luther Szövetség 2018. június 28-án az Evangélikus Országos Múzeumban könyvbemutatót tartott, melynek keretében két előadást is meghallgathattak az érdeklődők.

Az evangéliumot szolgálva

Népegyház – diaszpóra – missziói terep címmel rendezett az Evangélikus Hittudományi Egyetem Egyháztörténeti Tanszéke műhelykonferenciát. Az előadások fókuszában az egyházkormányzati elvek és egyházszervezési modellek biblikus, történeti és rendszeres teológiai alapjai álltak. A konferencián elhangzott előadásokat a Lelkipásztor folyóirat közölte, tőlük kaptunk engedélyt az Evangélikus.hu honlapon való publikálásra. Reuss András előadása: Az evangéliumot szolgálva – Önállóságban és kölcsönös függőségben (autonómia és interdependencia).

Kombinációs egyházszervezet – A metodista konferenciák és a püspöki kormányzat jellemzői

Népegyház – diaszpóra – missziói terep címmel rendezett az Evangélikus Hittudományi Egyetem Egyháztörténeti Tanszéke műhelykonferenciát. Az előadások fókuszában az egyházkormányzati elvek és egyházszervezési modellek biblikus, történeti és rendszeres teológiai alapjai álltak. A konferencián elhangzott előadásokat a Lelkipásztor folyóirat közölte, tőlük kaptunk engedélyt az Evangélikus.hu honlapon való publikálásra. Dr. Khaled A. László előadása: Kombinációs egyházszervezet – A metodista konferenciák és a püspöki kormányzat jellemzői.

Oldalak

Feliratkozás RSS - előadás csatornájára