szarvasi Vajda Péter Evangélikus Ginmázium

Szalagot kaptak a vajdás végzősök

Szarvas – Kétségtelen, hogy a gimnáziumi tanévben a végzős diákok által leginkább várt esemény a szalagavató. A távol ködébe vész még a ballagás, az érettségi, és tanár vagy szülő legyen a talpán, aki e fontos este előtt képes érdemben a továbbtanulásról beszélgetni a 12. évfolyamosokkal. Mindez azonban nem is csoda, hiszen a diákok minden évben óriási energiákat, rengeteg időt és munkát fektetnek abba, hogy a keringő, az osztálytánc és semmi egyéb fontos mozzanat gépezetébe egy porszem se kerüljön majd a nagy napon.

Székesfehérvárott gyúrt a gyalag – Szarvasi színjátszók a VIII. PIF-en

Szarvas – Székesfehérvár – Október 27-én a Vajda Színjátszó Kör látogatást tett koronázó városunkban. Írhatnám nem kevéssé fellengzősen, meghódítottuk Alba Regiát, noha nem csatába vonultunk, és induláskor fogalmunk sem volt szereplésünk fogadtatásáról.

Tanársírokat gondoznak a vajdások

Szarvas – Hagyományainkat követve ebben a tanévben is felkeresték tanulóink az Ótemetőben a gimnázium egykori tanárainak nyughelyeit halottak napja előtt. Az őszi szünetet megelőző időszakban az időjárás is kedvezett a sírok rendbetételéhez.

Ismét sokan jótékonykodtak a Vajda alapítványi bálján

Szarvas – Hagyományosnak mondható, hogy az őszi bálok sorát a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium és a Szarvasi Vajda Péter Alapítvány rendezvénye nyitja meg. Az idén sem volt ez másképp: 2019. október 13-án került megrendezésre hetedik alkalommal az evangélikus gimnázium tanulóinak támogatására szervezett esemény az Árpád szálló dísztermében.

A kis herceg csodálatos világa

Szarvas – Rendhagyó kiállítás bemutatására kaptak lehetőséget a Vajda Péter Evangélikus Gimnázium diákjai a szarvasi Járási Hivatal galériájában. 2019. szeptember 6.án került sor a szokatlan kiállítási anyaggal bemutatására, hiszen a Kis herceg és barátja, a róka történetén keresztül mutatták meg kreativitásukat, tehetségüket, sokszínűségüket diákjaink a nagyobb közönség előtt is.

Harminc éve együtt: Szarvas – Vajda – Wittlich – Cusanus

Szarvas – Harminc évvel ezelőtt kezdődött minden, pontosan a rendszerváltás évében, amikor a Vajda Péter Gimnázium tanulói előtt kinyílt a kapu, és lehetőséget kaptak egy kicsit „nyugatra” kitekinteni. 1989-ben indult a cserediák kapcsolat a szarvasi Vajda és a wittlichi Cusanus Gimnáziumok között. Harminc év óta diákjaink minden évben találkoznak, egyik évben ők jönnek hozzánk, következő évben mi megyünk. Az érdeklődést iskolánk iránt az is mutatja, hogy egyre több német diák kíváncsi hazánkra, iskolánkra, kultúránkra, szokásainkra.

Nyolcvan éve érettségiztek

Szarvas – A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium idei ballagási ünnepségén olyan esemény történt, ami még egy nagy múltú iskola történetében is ritkán adatik meg.

Az Arsbonitól a Horthy korszakon át a közös élményfestésig – avagy mi fér bele egy humán hétbe?

Szarvas – A szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnáziumban a hagyományoknak megfelelően ismét megrendezésre került a humán hét, amelyről a munkaközösség vezetője küldött beszámolót honlapunknak. Ezt adjuk most közre.
Feliratkozás RSS - szarvasi Vajda Péter Evangélikus Ginmázium csatornájára