országos elnökség

Az országos elnökség Soltész Miklóssal egyeztetett

Budapest – Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő 2021. január 28-án Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát fogadták a püspöki hivatalban. Az országos elnökség részéről aláírták a lelkészek jövedelempótló támogatásával kapcsolatos megállapodást.

A MEE országos elnökségének állásfoglalása a Covid-19 elleni oltás kapcsán

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnökségének tagjai, Fabiny Tamás püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő közleményükben arra biztatják egyházunk tagjait, hogy éljenek a vakcina beadatásának lehetőségével. Az alábbiakban az állásfoglalás tejes szövegét olvashatják.

Az evangélikus egyház vezetői köszönik a felajánlott 1%-os támogatásokat

Budapest – Dr. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben hálát adtak Istennek, hogy egyházunk életét, növekedését oly sokan hordozzák imádságos szeretetben, és köszönetet mondtak mindazoknak, akik 1%-os felajánlásukkal idén is a Magyarországi Evangélikus Egyház szolgálatát támogatták.

„Oszd szét a szegények között…” – Az országos elnökség kérése az evangélikus iskolák ballagóihoz

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház országos elnöksége azzal a kéréssel fordul az evangélikus iskolákhoz, hogy a közeljövőben esedékes ballagáson a virágra és egyéb kiegészítő ajándékokra szánt összeget – az osztályok közös döntése, illetve egyéni megfontolás alapján – ajánlják fel a Srí Lanka-i robbantások következtében nehéz helyzetbe került családok megsegítésére. Fabiny Tamás elnök-püspök és Prőhle Gergely országos felügyelő felhívását az alábbiakban olvashatják.
Feliratkozás RSS - országos elnökség csatornájára