utolsó vacsora

Rofusz Ferenc animációs filmje díjat nyert Argentínában

Budapest – A legjobb animációs rövidfilm díját nyerte Rofusz Ferenc Az utolsó vacsora című alkotása a Jesus Cine Festen, az Argentínai Nemzetközi Keresztény Film Fesztiválon – olvasható a fesztivál honlapján (jesuscinefest.com).

Az utolsó vacsora jégszobra is látható a Fogarasi-havasokban épült jéghotelben

Idén immár tizenötödik alkalommal építették fel a Fogarasi-havasokban, a Bâlea-tónál a Közép-Kelet-Európában unikumnak számító jéghotelt, melyben egy kápolnát is kialakítottak.

AZ UTOLSÓ VACSORA – ÉRTELMEZÉSI VARIÁCIÓK (1. RÉSZ)

Gondolkodtál már azon, hogy vajon mit tanítanak az egyes felekezetek az úrvacsoráról? Dr. Blázy Árpád evangélikus lelkész egy cikksorozatban, egészen a kezdetektől vezeti le a történelmi egyházak különféle értelmezéseit és azok kialakulását.

Széder-esttel emlékeztek Tokajban

Tokaj – Széder-estet tartottak a tokaji Kulturális és Konferenciaközpontban. Az egykoron zsinagógaként szolgáló épületben a Tokaj és Környéke Evangélikus Egyházközség és a rendezvénynek helyszínt biztosító kulturális központ már másodszor szervezete meg az estet, ahol Jézus utolsó vacsoráját elevenítették fel. Forrás: tokaj.hu, fotó: Erdős József

Közösen emlékeztek – Széderestet tartottak Tokajban

Tokaj – Széderestet tartottak a tokaji Kulturális és Konferenciaközpontban. Az egykoron zsinagógaként szolgáló épületben a Tokaj és Környéke Evangélikus Egyházközség szervezésében emlékeztek Jézus utolsó vacsorájára. Szöveg és fotó: Erdős József
Feliratkozás RSS - utolsó vacsora csatornájára