Abaffy Gyula Evangélikus Szeretetszolgálat

Arnótról jelentkezik az Útmutató tévés műsor

Az arnóti Abaffy Gyula Evangélikus Szeretetszolgálat munkáját mutatja be a Duna Televízió Útmutató című műsorának május 2-ai adása.

Gondozással is segítenek

Miskolc – Arnót – A bezártságban is számíthatnak a rászorulók az evangélikus szeretetszolgálatra. A járványhelyzetben fontos szerepet vállal Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az arnóti Abaffy Gyula Evangélikus Szeretetszolgálat, ahol házi segítségnyújtással támogatják a rászoruló időseket, és népkonyhát is működtetnek.

Így lett a kocsmából közösségi tér

Csenyéte – Egy borsodi faluba látogattunk, ahol kiderült, hogy egy „Isten háta mögötti” hely is alkalmas lehet a cselekvő szeretet gyakorlására.

Áldott bizonyosság (Salige visshet) – Többszörös ünnep Arnóton

Arnót – Borsodban kevés az evangélikus. A lélekszám az elmúlt négy évtizedben súlyosan megcsappant. „Akinek van, annak adatik, akinek nincs, attól még az is elvétetik, amije van!” – mondta egyszer Jézus. Az egyházmegye egykor tizennyolc lelkészi státuszát ma tízen töltik be. Nagy az elvándorlás – a fővárosba, Dunántúlra, külföldre. Már nemcsak a peremvidéken feszítő kérdés az egzisztenciálisan, képzettségben, lehetőségekben „elszegényedett” emberek valósága. Evangélikusként; gyülekezeti tagként és lelkészként milyen utunk lehet ebben a közegben? Van-e értelme pisztrángként az árral szemben úszni és kitartani? Közösséget építeni? Egy-egy evangélikus fiatal hittanórájáért órákat autózni? Négy-ötfős istentiszteletekre lelkiismeretesen felkészülni?
Feliratkozás RSS - Abaffy Gyula Evangélikus Szeretetszolgálat csatornájára