Nemescsó

Defibrillátor a nemescsói közösségnek

Nemescsó – A Nemescsó–Meszlen–Acsád–Kőszegdoroszlói Társult Evangélikus Egyházközség jubileumot ünnepel: tíz éve működtetik a Sartoris Szeretetszolgálatot. Az idei Sartoris-napon azonban nemcsak ez adott okot arra, hogy összegyűljön a közösség, átadtak egy defibrillátort is.

Több mint 500 kilométert tettek meg a reformáció 500+ jegyében

Kőszeg – Tokaj – A Tokaj és Környéke Evangélikus Egyházközség küldöttsége tokaji és sátoraljaújhelyi tagokkal utazott el az ország másik sarkában élő evangélikusokhoz Kőszegre és Nemescsóra, útba ejtve a Deák téri Evangélikus Országos Múzeumot.

Hittanos gyerekek járták betlehemessel a falvakat – Dolgozott a Mikulásgyár is

Nemescsó – Az idei esztendőben immár tizenhatodik alkalommal járták végig a hittanos gyerekek betlehemessel a falvakat. A szolgálatért mindenütt szaloncukrot, csokoládét és gyümölcsöt kaptak.

Kiss Márton adott koncertet a nemescsói gyülekezetben

Nemescsó – Kiss Márton adott koncertet Nemescsón advent 2. vasárnapjának estéjén. A zene mindenkinek hangversenysorozat keretében szólaltak meg a karácsonyi repertuár darabjai.

Szeretetben együtt Nemeskér, Vadosfa, Celldömölk és Nemescsó gyülekezetei

Vadosfa – Isten újabb áldásának lehettünk tanúi 2017. szeptember 24-én Vadosfán. Az áldás az, hogy a mai rohanó világban meg tudtunk állni, és Isten szeretetében megpihenni, megnyugodni, együtt énekelni és imádkozni. Mintegy kétszázötvenen jöttek el a hívó szóra. A megtelt templom bizonyító jel arra, hogy Isten szava még mindig képes minket összehívni szeretetteljes együttlétre.

Ajtót nyitottunk az újra

Nemescsó – A reformáció 500. évfordulóját ünnepelve a nemescsói társgyülekezet ifjúsága új ötlettel állt elő. A fiatalok a gyülekezet mind a négy templomába egy-egy ajtót készítenek a jubileumi év kapcsán. Az első kettő íme már el is készült!

„Hidak a reformáció évszázadai fölött”

Nemeskér – A reformáció jubileumi évében a sok országos rendezvény mellett négy – a mai Magyarország területén lévő – artikuláris gyülekezet (Celldömölk, Nemescsó, Nemeskér és Vadosfa) közös rendezvénysorozatot szervez Hidak a reformáció évszázadai fölött címmel.

A nemescsói ifjúság ajtót nyitott az újra

Nemescsó – A reformáció 500. évének megünneplésére a nemescsói ifjúság „Ajtót nyitottunk az újra” címmel kezdett figyelemfelkeltő akcióba.

A reformáció forrásvidékein jártak a budavári, sárvári és soproni gyülekezet tagjai

Vadosfa – Nemeskér – Kőszeg – Nemescsó – Celldömölk – Immár negyedik éve szervezzük meg a Reformáció forrásvidékein című kirándulás-sorozatot. Idén a reformáció hónapjának első napján indult útnak közösségünk, hogy időben merítsen a „forrás vizéből”. A Bence Imre budavári és Holger Manke soproni német lelkész ötlete alapján született sorozattal készül három gyülekezet – Budavár, Sárvár és Sopron – a reformáció 500. évfordulójára.

Erős a közösségi szellem Nemescsóban

Nemescsó – A helyi értékek megmutatása volt a legfontosabb a nemescsói falunapon, a hagyományőrzőkkiállítást rendeztek, az evangélikusok dalokat énekeltek, de a helyi óvodások sem hagyták unatkozni a közönséget, kedves műsorral készültek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nemescsó csatornájára