Esztergom

Egyszer volt egy nemzetközi keresztény könnyűzenei fesztivál Esztergomban...

1993-ban először nyílt lehetőség arra, hogy a hagyományos nemzetközi keresztyén könnyűzenei fesztivált egy volt vasfüggöny mögötti országban rendezzék meg. Így esett a választás a magyarországi Esztergomra. A Zákeus Média Centrum önkéntesei rögzítették a négynapos fesztivál műsorát. Az összeállításban ebből láthatunk részleteket.

Esztergomi lelkészek, papok közös alkalmat tartottak

Esztergom – Esztergomban a város négy felekezete tartott ökumenikus istentiszteletet az Esztergom-Kertvárosi Római Katolikus templomban. A templomban csak a papok és lelkészek voltak, illetve a városi televízió alkalmazottai, akik közvetítették a közös alkalmat.

A kenyér lélekben közelebb hozhatja egymáshoz a magyarokat

Esztergom – Megszentelték a búzát Esztergomban, az esemény lovashuszárok látványos felvonulásával indult. Az ünnepségen köszöntőt mondott Kövér László országgyűlési elnök is. A Magyarországi Evangélikus Egyház képviseletében jelen volt Fabiny Tamás elnök-püspök, valamint Klimentné Ferenczy Andrea esztergomi lelkész.

Az ökumenikus imahét keretében több egyház püspökei találkoztak Esztergomban

Esztergom – Az ökumenikus imahét keretében az esztergomi Szent Anna-templomban 2019. január 23-án este közös szolgálatot végzett Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita, Steinbach József református és Szemerei János evangélikus püspök. Az istentiszteleten jelen volt Romanek Etelka polgármester.

Ökumenikus imahét Párkányban és Esztergomban

Esztergom – Párkány – Esztergomban is vasárnap kezdődött az ökumenikus imahét, amelynek központi igéje Mózes 5. könyvében olvasható: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…”

„A kereszténységet elvető nemzet pusztulásra van ítélve!”

Esztergom – Egy ország anyagi gazdagsága nagyon fontos, de ha lelkileg kiüresedik, ha a kereszténységet elveti, akkor előbb-utóbb az a nemzet, az az ország pusztulásra van ítélve – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkára szombaton Esztergomban, a 25. Becket Szent Tamás-emléknapon tartott előadásában. Az evangélikus egyház részéről a helyi gyülekezet lelkésznője, Klimentné Ferenczy Andrea volt jelen az alkalmon.

Az eretnekség bűnének vádján túl – A keresztény egységtörekvések jegyében Esztergomban

Esztergom – Ahogyan arról már hírt adtunk, Nemzetközi eucharisztikus kongresszusra (NEK) készülve konferenciát tartanak Esztergomban november 27. és 29. között. Szerdán délután protestáns előadók mutatták be egyházuk hitét az eucharisztia vonatkozásában.

Négy egyházi vezető imádkozott együtt Esztergomban

Esztergom – ‭Esztergomban négy egyházi vezető szolgálatával zárult az ökumenikus imanyolcad 2018. január 24-én, szerdán. A közös együttléteket a szokástól eltérően idén nem vasárnaptól vasárnapig, hanem szerdától szerdáig tartották a helyi történelmi felekezetek templomaiban. Az utolsó alkalom házigazdái a reformátusok voltak.

Szeptemberi csokor Esztergomból

Esztergom – Az ősz kezdetén igazán meggazdagító alkalmaknak lehettek részesei az esztergomi evangélikusok a szórványgyülekezeteikkel (Nyergesújfalu, Dorog) együtt.

Országos búzaszentelőt tartottak Esztergomban

Esztergom – Az ökumenikus szertartás keretében Klimentné Ferenczy Andrea evangélikus lelkész, Harmai Gábor plébános, Ágoston Csaba református lelkész és Cselényi István görögkatolikus parókus áldotta meg a búzát Esztergom határában 2017. április 29-én.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Esztergom csatornájára