Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kollégium és Általános Iskola

Finomodó szépérzék – Bükösdi Gábor a vizuális nyelvezetről

Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, munkájukról, céljaikról. Ezúttal Bükösdi Gábort, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium történelem, olasz, illetve rajz és vizuális kultúra szakos tanárát kérdeztük a művészeti oktatás kihívásairól és lehetőségeiről.

Egybecsengés: Változatos kelléktárral az érzelmi biztonságért és a tudásért – 18. rész

Nyíregyháza – Bonyhád – Az EPSZTI honlapjának sorozatát a távolságot találkozásra cserélés jegyében indították és az evangélikus nevelés sokszínűségét, értékgazdagságát hetente egy-egy páros portrén keresztül mutatják be. A legutóbbi, rendhagyó alkalomhoz hasonlóan ezúttal is egyazon intézmény két munkatársát szólították meg. Ami viszont változatlan: most is azokat a pontokat keressük interjúalanyaink között, amelyek hasonlóságról, egybecsengésről árulkodnak. – Az anyanyelvi fejlesztésnek, a színvonalas, kifejező megszólalásra való ösztönzésnek nem csak a magyaróra lehet a terepe. Sok más eszköz mellett interjúalanyaink a színpadot és a sakktáblát is az oktatás-nevelés szolgálatába állítják. Gyenge-Kovács Eszterrel és Pásztorné Tőkés Reginával beszélgettünk.

Virtuális tárlatmegnyitót tartottak a bonyhádi diákok a magyar kultúra napján

Bonyhád – A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola 11. évfolyamának diákjai „Ex libris címmel készült rajzórai munkáiból online tárlatmegnyitót tartottak a magyar kultúra napján, 2021. január 22-én.

Negyven éve a sikerek kovácsa az elismert bonyhádi pedagógus

Bonyhád – Csábrák János az 1973 május elején rendezett megyei középiskolai atlétikai bajnokságon második helyezést ért el a 100 méteres gátfutásban. Ez az első hír a megyei napilapban az akkor tizenhat éves bonyhádi gimnazistáról. Eltelt negyvenhét év. A legutóbbi hír pedig az, hogy Csábrák János testnevelő tanár Budapesten, az MTA épületében a Magyar Diáksport Szövetség elismerő oklevelét vette át.

Vámbéry Ármin nyomában jártak Üzbegisztánban

Különleges úton vett részt nemrég egy négyfős, részben Tolna megyeiekből álló csapat. Üzbegisztánt járták be, mégpedig Vámbéry Árminnak emléket állítva, az ő nyomdokain haladva. A Selyemút állomásait érintő túráról Gruber László, a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium pedagógusa, az expedíció vezetője számolt be nekünk.

Magasra tették a lécet – Csodás bonyhádi eredmények

Bonyhád – Nem akármilyen osztály kezdi meg a középszintű szóbeli érettségit most szerdán. A Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola 12/E, azaz biológia-kémia tagozatának diákjai annyi díjat söpörtek be, hogy idén a Biológia Tantárgyi Versenybizottság javaslata alapján az Emberi Erőforrások Minisztériuma az iskola egyik tanárát, Péter Csabát tüntette ki a „Kiváló Versenyfelkészítő”-díjjal, melyet az OKTV díjátadón vehetett át. A kitüntetés azonban igazán azoké a tanulóké, akik az elmúlt három évben kimagasló munkát végeztek, valamint az egész munkaközösségé: Nagy Andreáé, Kecskés-Kiss Péteré, és Szabóné Bauer Adrienné.
Feliratkozás RSS - Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kollégium és Általános Iskola csatornájára