konfirmandus

Evangélikusnak lenni jó!

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

Áldjad, lelkem, az Urat, és ne feledd el, mennyi jót tett veled! (Zsolt 103,2) – Egyházmegyei konfirmandus kirándulás

Nyíregyháza – 2019. 04. 27-én a Luther téren gyülekeztünk délelőtt 9 órakor. A Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye konfirmandus kirándulására Zsarnai Krisztián esperes irányításával és több, mint 50 fiatallal indultunk útnak Nagyar felé.

Mi újság a határon? – Magyar–osztrák konfirmandusnapot tartottak Harkán

Harka – 2018. április 14-én második alkalommal rendezték meg a határ menti gyülekezetek konfirmandusainak találkozóját. A konfirmandusnapról és a magyar–osztrák határhoz közel zajló egyházi eseményekről Plöchl IIdikó határ menti gyülekezetpedagógust kérdeztük.

„Tóba, hóba, nem megfázva” – Hegyvidéki konfirmandusok Finnországban

Budapest – Helsinki – A hegyvidéki konfirmanduscsoport hagyományos útja a finnországi testvérgyülekezethez idén november 23–27. között valósult meg. Tuusulába sok éve látogatunk el, hogy megismerkedjünk a testvérgyülekezet lelkészeivel, ifjúságá­val, az istentiszteleti élettel és egy kicsit Finnországgal is. Húszfős csapatunk különbusszal közlekedett a meglehető­sen szórványosan elhelyezkedő gyülekezeti helyszínekre, ez láthatóan és hallhatóan jó hatással volt a közösségre.

Kétnyelvű konfirmandusnap a határ mentén

Pöttelsdorf – 2017. április 22-én, szombaton, osztrák és magyar fiatalok gyűltek össze az ausztriai Pöttelsdorfban, hogy a reformáció 500 éves évfordulója alkalmából, vicces-játékos feladatokon keresztül ismerkedjenek meg egymással és Luther Márton életével.

Mentorált konfirmandus – megerősödő mentor

Orosháza – Az előző munkaévben tettünk először kísérletet arra, hogy konfirmandusaink mellett, a felkészülés folyamatában egy felnőtt gyülekezeti tag álljon, aki tevőlegesen és imádsággal egyaránt kíséri a rábízott fiatalt az ünnepi istentiszteletig. A mentorháló első kialakításakor még volt olyan felnőtt, akinek több konfirmandust kellett vállalnia ebben a szolgálatban, de annyi pozitívuma volt a kísérleti időnek, hogy ebben az évben, nagy örömünkre, a 41 fiatal mellett 41 felnőtt áll.

Szentkútra kirándult a sámsonházai ifjúság

Szentkút – Az őszi szünet hétfőjén rövid, de kalandos túrára indult a sámsonházai konfis és ifis csapat. A cél Szentkút volt, ahol a remetebarlangokat és a forrást is megnézték. Az idő remek volt, az esőzések után marad sár nagyon nem zavart senkit sem. A 6 órás séta kellően kifárasztotta a csapatot.

Wifi nincs, sok a pók ... avagy orosházi konfirmandusokkal Telekgerendáson

Orosháza – Telekgerendás – Az Orosházi Evangélikus Egyházközség konfirmandusainak szerveztek tábort Telekgerendáson. A szervezők lelkes beszámolóját adjuk közre.

Taps tábor Bonyhádon – Véget ért a Déli Evangélikus Egyházkerület ifjúsági- és konfirmandus tábora Bonyhádon

Bonyhád – 2015. június 22 - 26. között újra megrendezésre került Bonyhádon az ifjúsági tábor. Erre az alkalomra a 12-17 év közti korosztályt várták elősorban a Déli Evangélikus Egyházkerületből. Változatos lelki-, zenei- és sport-programokban lehetett részük a fiataloknak.

Konfirmandusok látogattak a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumba

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium minden évben vendégül látja a Hajdú-Szabolcsi Evangélikus Egyházmegye konfirmandusait. Ebben az évben, március 06-án pénteken délután 15 órától várták a fiatalokat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - konfirmandus csatornájára