Krisztus

Igazi Jézus?

Életem nagy égései között tartom számon azt a napot, amikor megtaláltam az ideális Jézust. A szüleimmel nyaraltunk egy észak-magyarországi városkában, amikor megpillantottam a múzeum hatalmas üvegfelületein tükröződni az arcát.

A jobb oldali gonosztevő elragadtatása

Mindkét gonosztevő meghalt a kereszten; de aki hitt Jézusban, elsőként került az Újszövetség népe közül Isten országába, még halála napján! Az Ószövetségben két élve elragadtatást találunk: Énók és Illés Isten színe elé került, mert magához vette őket. Szintén Lukács tudósít arról, hogy a koldus Lázárt az angyalok, halála után Ábrahám kebelére vitték fel, ami a pokol ellentétét jelenti; mert ahol Isten van, az a mennyország; és ahol nincs ő, az a pokol. Pál azzal vigasztal, hogy akik Krisztuséi, akár még élnek, akár már elhunytak az ő eljövetelekor – elragadtatnak, hogy mindenkor az Úrral legyenek!

A reformáció ünnepe elé – A reformáció jegyében

A reformáció Krisztusra mutat, ő a szegletkő. Róla tesznek bizonyságot a műsorban megszólalók, ki-ki a maga szakterületén. A reformáció tanítását fogalmazza meg dr. Balla Péter református teológiai docens, a kor kiemelkedő festőjét, Lucas Cranachot mutatja be ifjabb Harmati Béla művészettörténész, a reformáció zenéjének magyar vonatkozásairól szól Ferenczi Ilona zenetörténész, és példaképét, Petrőczi Kata Szidóniát idézi Petrőczi Éva költő.

Krisztussal a családban

Szomorúan tapasztaljuk, hogy napjainkban sok családban vannak súlyos gondok, az egymás iránti szeretetlenség számtalan családot bomlaszt szét. Gyakran még a hívők élete sem példamutató, pedig a világ fiai a hívők családi életét figyelik a legkritikusabban. Példamutató-e a mi életünk? Válaszoljunk erre nagyon őszintén! És törekedjünk rá!

KRISZTUS VALÓBAN FELTÁMADOTT! – MIT JELENT EZ SZÁMUNKRA?

Húsvétkor az egész keresztény egyház Jézus feltámadását ünnepli. De mit is jelent az ő feltámadása a mi számunkra? Cikkemben erre próbáltam fényt deríteni.

Krisztus Pilátus előtt – 1. rész

Nagytarcsa – Reisinger János irodalomtörténész tartott előadást Nagytarcsán 2016. március 4-én a könyvtári esték sorozat keretében Munkácsy Mihály: Krisztus Pilátus előtt című festményéről. A trilógia második része április 15-én, a harmadik május 13-án lesz.

Bizonnyal feltámadt!

Krisztus mondja: Halott voltam, de íme, élek örökkön-örökké, és nálam vannak a halál és a pokol kulcsai. (Jel 1,18) Az ÚR Jézus Krisztus feltámadt! Az ÚR valóban feltámadt! Dicsérjük az URat! Halleluja! Videó: Zákeus Média Centrum, Győri András Timótheus

Tényleg Jézus visszajövetelére várunk? – Megkérdeztük az evangélikus lelkészeket

Budapest – Advent várakozása lehetőséget teremt arra is, hogy elgondolkozzunk az öröknek hirdetett esemény mai aktualitásán. Advent nemcsak Jézus születésére való emlékezés, hanem Krisztus következő eljövetelére való várakozás is. Hogyan várakozunk? Valóban erre várunk? – Ezeket kérdezte meg az evangelikus.hu, szerte az országban szolgáló evangélikus lelkészektől. Szöveg: Galambos Ádám; kép: Anthony Gormley: Hang II, 1986; fotó: Niel Howard

„Jézus-relikviák” – Vita Jézus körül

Zürich – Rendkívül gazdag, biblikus tartalommal és gyönyörködtető, színes képi illusztrációk sokaságával lepi meg olvasóit negyedévente a német Katolikus Bibliatársulat 1996 óta 72 oldalon. Forrás: bibelwerk.ch, szöveg: dr. Békefy Lajos

Sok amerikai hisz Krisztus hamarosan bekövetkező eljövetelében

Washington – Krisztus „második eljövetele” vagy adventje egyre gyakoribb témája az amerikai sajtónak és a közvéleménynek. Forrás: thehuffingtonpost.com; christianpost.com; PRC.com; szöveg: dr. Békefy Lajos

Oldalak

Feliratkozás RSS - Krisztus csatornájára