Medgyesegyháza

MENTA – Nőegylet alakult Medgyesegyházán

Medgyesegyháza – A két világháború között aktív egyesületi élet volt a településen, a Jótékony Nőegyletnek szinte minden tevékeny asszony a tagja volt, felekezeti hovatartozás nélkül. Most újjáélesztették a hagyományt.

A gyülekezetépítés is a feladata a medgyesegyházi evangélikus lelkésznek

Medgyesegyháza – Tóth Károly evangélikus lelkészt a püspök augusztus 1-jével felmentette a Medgyesegyházi Evangélikus Egyházközségben végzett helyettes lelkészi szolgálat alól. Azóta Szigethy Szilárd az egyházközség megválasztott lelkésze. Emellett augusztus 1-től 2020. június 15-éig intézménylelkészi feladatokat lát el az Orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban.

Háromszoros öröm Medgyesegyházán

Medgyesegyháza – 2019. szeptember elsején, vasárnap mindenki örvendező szívvel lépett be a 120 éves medgyesegyházi templom kapuján. Örültünk, mert emlékezhettünk. 1899. szeptemberének első vasárnapján szentelték fel a medgyesegyházi evangélikus templomot. A templomépítő szlovák ősök óhaját felelevenítve hálaadó istentiszteletre gyülekezhettünk. Örültünk, mert köszönetet mondhattunk Isten gondviselő szeretetéért, hogy vethettünk, és arathattunk az idén is. Örültünk, mert a gyülekezet lelkészévé választotta Szigethy Szilárdot, akit Nagy Zoltán esperes ezen az alkalmon iktatott be hivatalába.

Alkotás és hálaadás Medgyesegyházán

Medgyesegyháza – A hagyomány szerint a Mihály napjához közel eső hétvégén ünnepli Medgyesegyháza magát a települést. Ekkor adják át a Békés megyei kisváros kitüntetéseit, köszöntik a legidősebb és legifjabb lakót, a katolikus templomban búcsúi szentmisét, az evangélikusoknál pedig aratási hálaadó istentiszteletet tartanak. A protestáns gyülekezet idén több programmal is készült a háromnapos ünnepre.

Adománygyűjtés humorral

Medgyesegyháza – Egyház, adománygyűjtés, humorest. Első hallásra kakukktojás-játéknak tűnik a felsorolás, pedig a három dolog nem zárja ki egymást. Ezt bizonyította a medgyesegyházi evangélikusok jótékonysági estje, amelyet szombaton, a reformáció ünnepén tartottak.

Emlékmű épült az első világháború hősi halottainak Medgyesegyházán

Medgyesegyháza – Mívesen faragott páros kopjafa állít emléket immáron az éppen száz esztendeje kirobbant, összesen 15 millió emberéletet követelő I. világháború medgyesegyházi hősi halottainak a helyi evangélikus temetőben.

Háromszoros pünkösd Medgyesegyházán: Konfirmáció, konfirmandus találkozó és leányegyházzá fogadás is volt

Medgyesegyháza – Hármas ünnepre gyűlhettek össze a medgyesegyházi evangélikus templomba látogatók pünkösd ünnepén. Az egyház születésnapjának apropóján konfirmációval, konfirmandus találkozóval és a csanádapácai egyházközség leányegyházzá fogadásával teljessé tett istentisztelet közelről és távolról sokakat egybegyűjtött, hogy ily módon élhessék át a Szentlélek közösségformáló erejét. Szöveg: Zsíros András; fotó: id. Zsíros Mihály

Tojásvadászat a medgyesegyházai gyülekezetben

Medgyesegyháza – Az idei tojásvadászatot az időjárás miatt sajnos nem tudták szabad térben megrendezni a gyülekezet tagjai. De azért szerencsére a „fedettpályás” változat is kitűnő hangulatban telt, sok-sok vidám gyermek részvételével. Forrás: facebook.com
Feliratkozás RSS - Medgyesegyháza csatornájára