Jeruzsálem

A Közel-keleti Egyházak Tanácsa azt kéri, Kelet-Jeruzsálem legyen az önálló palesztin állam fővárosa

Lárnaka – Nicosia – Ciprus – Január 21–22-én Cipruson tartotta ülését a Közel-keleti Egyházak Tanácsa (The Middle East Council of Churches – MECC). A keresztény egységhéttel egy időben zajló találkozón a keresztényüldözéssel, a szíriai és a libanoni helyzettel, Ciprus újraegyesítésével és a független palesztin állam kérdésével foglalkoztak.

Újabb régészeti leletek igazolják a bibliai történetet

Nyílhegyeket, ékszereket és korsókat találtak abból az időszakból, amikor Babilónia elfoglalta Jeruzsálemet.

Jeruzsálemet és Názáretet is meglátogatta a halasi lelkész

Kiskunhalas – A kereszténység bölcsőjének is tartott Izraelbe zarándokolt Honti Irén, halasi evangélikus lelkész. A vallási helyszíneken átélt intenzív élményeiről mesélt hallgatóságának.

Jeruzsálemet és Názáretet is meglátogatta a halasi lelkész

A kereszténység bölcsőjének is tartott Izraelbe zarándokolt Honti Irén kiskunhalasi evangélikus lelkész. A vallási helyszíneken átélt intenzív élményeiről mesélt hallgatóságának.

Jeruzsálemben zajlott le a valaha volt legátfogóbb Zsidók Jézusért kampány

Jeruzsálem – A múlt hónapban a Zsidók Jézusért (Jews for Jesus) csapata eddig példátlan módon közvetítette az üzenetet: „Itt van Istened, Jeruzsálem!” (Ézs 40,9) Több mint 200 munkatárs és önkéntes részvételével a csapat több mint 5000 egyéni beszélgetést folytatott Jézusról izraeli emberekkel, a közösségi oldalakon közölt posztjaikat pedig több mint 200 000-en látták.

Az EVT igazságos békét sürget a Szentföldön

Jeruzsálem – Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) nyilatkozatot tett közzé, amelyben igazságos békére hív a Szentföldön és követeli, hogy vessenek véget az erőszak büntetlen alkalmazásának.

Két új kiállítás nyílik a holt-tengeri tekercsekről Jeruzsálemben

Jeruzsálem – Két új kiállítást nyit Jeruzsálemben az Izrael Múzeum, melyek a holt-tengeri tekercseket és megtalálásuk történetének új részleteit mutatják be – jelentette a Kol Hair című jeruzsálemi városi újság.

Befejezték a Jézus sírja fölé emelt szentély restaurálását Jeruzsálemben – Élő közvetítés!

Jeruzsálem – Húsvét előtt befejezték a görög szakemberek a Jézus sírja fölé emelt szentély restaurálását Jeruzsálemben, a Szent Sír-bazilikában. Ma ünnepélyesen átadják a felújított szentélyt. Élő közvetítést láthatnak a The Telegraph oldaláról az eseményekről.

Ökumenikus ünnepi szertartást tartanak a Szent Sír restaurálásának befejezése alkalmából

Jeruzsálem – Ökumenikus szertartás keretében ünneplik március 22-én a Jézus nyughelyeként tisztelt Szent Sír restaurálási munkálatainak befejezését. A kilenc hónapig tartó felújítást a katolikus, a görög ortodox és az örmény egyház közös döntése alapján végezték el.

Jeruzsálem: 100 éves fotók és meglepő tények

2016-ban június 5-én ünneplik világszerte a Jeruzsálem napot, a város újraegyesítésének évfordulóját. A eseményre a The Times of Israel fotóriportere érdekes képsorozatot publikált Jeruzsálem 100 évvel ezelőtti arcáról, mellette a ugyanazok a helyszínek ma. A városról mi is összegyűjtöttünk néhány kevésbé ismert tényt.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Jeruzsálem csatornájára