árvíz

Villámárvíz és gyülekezeti összefogás Gyúrón

Tíz centiméter magasan állt a víz a gyúrói református templomban, miután június 14-én vasárnap villámárvíz tört be a Fejér megyei faluba. A gyorsan levonuló árhullám hordalékot és vastag iszapréteget hagyott maga után. Egy hétbe telt, mire gyülekezeti összefogással sikerült kitakarítani a templomot.

Árvízkárosult székelyföldi településeken nyújt segítséget az Ökumenikus Segélyszervezet

Az összesen mintegy félmillió forint értékű adományt a lakótérben keletkezett árvízkárok helyrehozatalára tudják fölhasználni a támogatott családok.

Gyors segítséget nyújt az Ökumenikus Segélyszervezet a szilvásváradi villámárvíz károsultjainak

Szilvásvárad – Utakat, átereszeket mosott el, ingatlanokat, ingóságokat, illetve parkoló autókat rongált meg a hétfő hajnalban hirtelen lehulló, nagy mennyiségű csapadék és a megáradt patak Szilvásváradon.

Kárpátaljai árvízkárosultaknak segít az Ökumenikus Segélyszervezet

Rahó – Egymillió forint értékű gyorssegélyben részesül 70 árvízkárosult család a kárpátaljai Rahó településen és a rahói járásban, ahol a napokban megáradt Tisza okozott súlyos károkat. Az élelmiszer és higiénés szerekből álló egységcsomagokat csütörtökön kezdik el kiszállítani az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai.

100 milliós árvízvédelmi projektet hajt végre az Ökumenikus Segélyszervezet Szarajevóban

Szarajevó – Az Ökumenikus Segélyszervezet Bosznia-Hercegovinai árvíz utáni, tavaly megkezdett nemzetközi humanitárius segélyprogramjának újabb szakasza kezdődött ma el Szarajevóban. A korábbi, több települést érintő gyorssegélyeket és újjáépítési támogatásokat követően most olyan típusú munkák kezdődhetnek el, melyek az árvízkárosultak azonnali problémáinak kezelése után a fejlesztést és megelőzést célozzák meg.

Folytatja a zalai árvízkárosultak támogatását az Ökumenikus Segélyszervezet

Rédics – Murarátka – Murakeresztúr – Letenye – Csákánydoroszló – Az Ökumenikus Segélyszervezet által több mint egy évtizede bevezetett támogatási módszer keretében, építőanyagra és ingóságok előre meghatározott körére (pl. bútor és háztartási gépek) beváltható utalványokat kaptak 2014. 10. 15-én a Zala megyei települések árvízkárosultjai.

Letenye és környékén élő árvízkárosult családoknak ad át segélycsomagot az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Letenye – A segélyprogram második szakaszában összesen háromszáz ezer forint értékű tisztító- és fertőtlenítőszer illetve eszköz jut el a károsultakhoz. Él a 1353-as adományvonal – hívásonként 250 forinttal lehet segíteni az árvíz miatt bajbajutottakat.

5 millió forintos kerettel megkezdte árvízi segítségnyújtását az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – Rédics – A Zala megyei Rédics település kitelepítettjeinek visszaköltözését segíti első körben az Ökumenikus Segélyszervezet félmillió forint értékű adománya, melyet 2014. szeptember 16-án adnak át 50 árvízkárosult családnak.

Segélyszállítmányt vittek Délvidékre a szarvasi evangélikusok

Szarvas – Egy tele kisteherautónyi adománnyal indult el ma a Délvidékre, az árvíz sújtotta területre Lázár Zsolt evangélikus esperes. A szerbiai szlovák evangélikusok segélykérésére fogott össze a Szeretetszolgálat, a helyi Szlovák Kisebbségi Önkormányzat, a Szlovák Általános Iskola és természetesen a Benka is, valamint az óvodák, és így adták össze a segélyszállítmányt.

Kitelepített árvízkárosultakat segít az Ökumenikus Segélyszervezet Szerbiában

Egymillió forint értében adnak át ma humanitárius segélyt az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai a szerbiai Sidben. A balkáni segélyakcióhoz a 1353-as adományvonalon várják az adományokat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - árvíz csatornájára