Úrvacsora éve

Fabiny Tamás: Nem hiszek a könnyelmű ökumenében

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház püspök-elnökével az Úrvacsora évének meghirdetése kapcsán beszélgetett a Szemlélek blog a keresztény egységtörekvés aktuális témáiról.

Nagy evangélikus–katolikus közeledést hozhat a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Budapest – Az Úrvacsora évével a Magyarországi Evangélikus Egyház közelebb hozza az emberekhez az úrvacsora szentségét – mondta az egyház elnök-püspöke. Fabiny Tamás az InfoRádióban arra is kitért, hogy milyen összefüggés lehet az Úrvacsora éve és a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus között.

„Ez az év arról szól, hogy a nehéz kérdésekkel is szembenézünk” – Hafenscher Károly az úrvacsora évéről

A Magyarországi Evangélikus Egyház 2020-at az úrvacsora évének nyilvánította. A hivatalos istentisztelettel egybekötött megnyitót január 7-én tartották a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség templomában, melyen mindhárom egyházkerületünk püspöke szolgált. Az ünnepi évről bővebben Hafenscher Károly zsinati elnököt kérdezte Stifner-Kőháti Dorottya.

Megnyitották az Úrvacsora évét

Budapest – 2020-ban az országos irodai évnyitó egyben az úrvacsora éve országos nyitóalkalma is volt. Január 7-én megtelt a Józsefvárosi Evangélikus Egyházközség temploma, ahol mindhárom egyházkerületünk püspökei együtt szolgáltak az alkalmon.

Sajtótájékoztatót tartottak az Úrvacsora évéről

Budapest – 2020. január 7-én az Úrvacsora évének programjairól, társadalmi jelentőségéről dr. Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke és dr. Hafenscher Károly, a zsinat lelkészi elnöke tartott sajtótájékoztatót.

Testközeli, személyes találkozás Jézus Krisztussal – 2020 az Úrvacsora éve programjai

Budapest – Az úrvacsora ünnep: a kamasznak egy korty felnőttség, a templomi ünneplő tömegben másodpercnyi intimitás, kórházi elesettségben néhány perc méltóság, a múlandó testben az örök élet kenyere. Krisztus egészen közel! – A Magyarországi Evangélikus Egyházban 2020-ra meghirdetett Úrvacsora évének programjait tartalmazó kiadványunkat adjuk közre az Evangélikus.hu-n.

Úrvacsora éve 2020 – Meghívó sajtótájékoztatóra

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház 2020-at az úrvacsora évének nyilvánítja. Az úrvacsora évének programjairól, társadalmi jelentőségéről dr. Fabiny Tamás, a MEE elnök-püspöke és dr. Hafenscher Károly, a zsinat lelkészi elnöke tartanak sajtótájékoztatót. Vendég: Gryllus Dániel előadóművész, aki az úrvacsora évének himnuszát – Lackfi János versére – szerezte. Az időpont: 2020. január 7-én (kedden) 14 óra az evangélikus egyház székházának kápolnájában. (1085 Budapest, Üllői út 24., bejárat a Szentkirályi utcai oldalon).
Feliratkozás RSS - Úrvacsora éve csatornájára