konfirmáció

Szabálytalan szépségek

Ágfalva – Ágfalván 2020. október 4-én tizenhárom fiatal részesedett konfirmációi áldásban. Különleges ünnep volt, hiszen látszólag semmi nem a tervek szerint alakult...

Rendhagyó konfirmáció volt Rozsrétszőlőn

Nyíregyháza – Rozsrétszőlő – Isten iránti hálával számolunk be a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség IV. számú körzetének konfirmációjáról. Rendhagyónak számított az alkalom, mert a pandémia miatt 2020 május 30-a helyett, 2020 augusztus 23-án adatott lehetőség megrendezni. Idén a nagytemplom felújítása miatt – szokástól eltérően – Rozsrétszőlőn, a Betlehem Evangélikus Gyülekezeti Házban tartottuk a konfirmációi ünnepélyt.

Konfirmációt tartottak Szügyön

Szügy – Konfirmációi vizsgát és konfirmációi istentisztelet tartottak 2020. szeptember 27-én a Szügyi Evangélikus Egyházközségben. Az anyagyülekezethez tartozó négy gyülekezetből, összesen 13 konfirmandus tett sikeres vizsgát, vallotta meg a hitét, majd vett úrvacsorát az ünneplő gyülekezet előtt. Az igehirdetésben a Bírák könyvéből kapott igével (Bír 7,1-7) indulhattak el a gyülekezeti életbe, szolgálatba, a keskeny úton.

Rendhagyó konfirmáció zajlott Sopronban – 44 fiatal vehetett először úrvacsorát

Sopron – A kialakult szokásoktól több ponton is eltért az idei konfirmáció a soproni gyülekezetben. A szokásos pünkösdi időpont helyett szeptember 27-én tartották az ünnepet.

Konfirmációi vizsgavideó

Sopron – A soproni gyülekezetben az idei magyar konfirmandusok vizsgáját rendhagyó módon tartották. A fiatalok egy videót készítettek, ezt a szeptember 20-ai istentiszteleten vetítették le, és most az interneten is közzétették.

Öten az oltár előtt – Felnőtt keresztség és konfirmáció volt a Várban

Budapest – Egy lelkész számára is nagy öröm az, ha felnőttek jelentkeznek keresztelésre és konfirmációra, a gyülekezet számára pedig még inkább, hogy növekszik a közössége. Ezt az örömöt élhettük meg ebben az évben hatványozottan, hiszen a Fügefa alkalmaira (Fügefa – interaktív bibliatanulmányozás és felnőttképzés a középgeneráció számára) egyre többen jelentkeztek olyanok is, akik keresztségre vagy felnőtt konfirmációra készültek.

Konfirmáció ünnep volt a fancsal-hernádvécsei evangélikus gyülekezetben

Fancsal – Örömünnepen voltak együtt a Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség tagjai. Szombaton a konfirmációi vizsga zárásaként, a konfirmandusok beszámoltak egy általuk választott témából a konfirmációi kátéból. Ezt megelőzően a konfirmációi oktatás részeként, három részes vizsgában adtak számot tudásukról. A sikeres vizsgát tett konfirmandusok névsora: Bódi Angelina, Bódi Dzsenifer, Majoros Vivien, Suhaj Lea és Szilágyi Anna.

Koronavírus miatt szakítottak félbe egy konfirmandus tábort Finnországban

Helsinki – Az egyik lohjai konfirmandus tábort meg kellett szakítani, mivel az egyik résztvevőnél bebizonyosodott a koronavírus gyanúja. 37 főnek kellett emiatt karanténba vonulnia.

Konfirmáció volt Kiskunhalason

Kiskunhalas – „Hét fiatallal készültünk a konfirmációra az idén. Ennyien még egy évben sem voltak konfirmandusok az elmúlt 22 év alatt. Hét 13 éves diák öt kiskunhalasi iskolából. A családokkal egyeztetve úgy döntöttünk, hogy a legnagyobb elővigyázatosság mellett mégis megtartjuk a konfirmációt a nyár folyamán, amikor már a korlátozások feloldásra kerülnek. A Halas Média segített abban, hogy az udvaron és a teraszon is látható legyen az ünnepség, így az egymástól való távolságot is tudtuk tartani” – írta szerkesztőségünknek Honti Irén lelkésznő.

Megtartották a konfirmációi vizsgát a sandi és a pati gyülekezetekben

Sand – Pat – Jól szerepeltek a gyerekek a konfirmációi vizsgán a sandi–pati gyülekezetben. A konfirmációi istentiszteleteket – reménység szerint – augusztus 30-án tartják majd meg. KÉPRIPORT!

Oldalak

Feliratkozás RSS - konfirmáció csatornájára