konfirmáció

Konfirmáció volt Nagybörzsönyben

Nagybörzsöny – 2020. október 31-én izgalommal vártuk kettős ünnepünket, hiszen ezen a napon nemcsak reformáció ünnepére hívtuk templomunkba gyülekezeti tagjainkat, hanem egyúttal sor került konfirmációi istentiszteletünkre is. Ebben az évben hét konfirmandusunk adott számot az ünnepet megelőző napon arról, hogy megismerték egyházunk alapvető tanításait, így reformáció napján – hitük megvallása után, – az Úr asztalához járulhattak. Rövid köszöntést követően a templomban vehették át ajándékukat, az Északi Evangélikus Egyházkerülettől kapott Bibliákat.

Konfirmáció – piros ünnepen

Dunaújváros – Az idén a szokásos pünkösdi konfirmáció sajnos elmaradt a dunaújvárosi evangélikus gyülekezetben, de a következő „piros" ünnepen, azaz reformációkor bepótolták ezt.

Konfirmációt tartottak Szombathelyen

Szombathely – Az idén ősszel is volt konfirmációi ünnep a Szombathelyi Evangélikus Egyházközségben. Tizenkilenc fiatal és hat felnőtt adott számot az ünnepet megelőző vizsgán arról, hogy kellőképpen megismerte az evangélikus egyház tanításait, történelmét és felkészült arra, hogy tudatosan vállalja az egyházhoz, gyülekezethez való tartozását. – Képriport!

Szabálytalan szépségek

Ágfalva – Ágfalván 2020. október 4-én tizenhárom fiatal részesedett konfirmációi áldásban. Különleges ünnep volt, hiszen látszólag semmi nem a tervek szerint alakult...

Rendhagyó konfirmáció volt Rozsrétszőlőn

Nyíregyháza – Rozsrétszőlő – Isten iránti hálával számolunk be a Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség IV. számú körzetének konfirmációjáról. Rendhagyónak számított az alkalom, mert a pandémia miatt 2020 május 30-a helyett, 2020 augusztus 23-án adatott lehetőség megrendezni. Idén a nagytemplom felújítása miatt – szokástól eltérően – Rozsrétszőlőn, a Betlehem Evangélikus Gyülekezeti Házban tartottuk a konfirmációi ünnepélyt.

Konfirmációt tartottak Szügyön

Szügy – Konfirmációi vizsgát és konfirmációi istentisztelet tartottak 2020. szeptember 27-én a Szügyi Evangélikus Egyházközségben. Az anyagyülekezethez tartozó négy gyülekezetből, összesen 13 konfirmandus tett sikeres vizsgát, vallotta meg a hitét, majd vett úrvacsorát az ünneplő gyülekezet előtt. Az igehirdetésben a Bírák könyvéből kapott igével (Bír 7,1-7) indulhattak el a gyülekezeti életbe, szolgálatba, a keskeny úton.

Rendhagyó konfirmáció zajlott Sopronban – 44 fiatal vehetett először úrvacsorát

Sopron – A kialakult szokásoktól több ponton is eltért az idei konfirmáció a soproni gyülekezetben. A szokásos pünkösdi időpont helyett szeptember 27-én tartották az ünnepet.

Konfirmációi vizsgavideó

Sopron – A soproni gyülekezetben az idei magyar konfirmandusok vizsgáját rendhagyó módon tartották. A fiatalok egy videót készítettek, ezt a szeptember 20-ai istentiszteleten vetítették le, és most az interneten is közzétették.

Öten az oltár előtt – Felnőtt keresztség és konfirmáció volt a Várban

Budapest – Egy lelkész számára is nagy öröm az, ha felnőttek jelentkeznek keresztelésre és konfirmációra, a gyülekezet számára pedig még inkább, hogy növekszik a közössége. Ezt az örömöt élhettük meg ebben az évben hatványozottan, hiszen a Fügefa alkalmaira (Fügefa – interaktív bibliatanulmányozás és felnőttképzés a középgeneráció számára) egyre többen jelentkeztek olyanok is, akik keresztségre vagy felnőtt konfirmációra készültek.

Konfirmáció ünnep volt a fancsal-hernádvécsei evangélikus gyülekezetben

Fancsal – Örömünnepen voltak együtt a Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség tagjai. Szombaton a konfirmációi vizsga zárásaként, a konfirmandusok beszámoltak egy általuk választott témából a konfirmációi kátéból. Ezt megelőzően a konfirmációi oktatás részeként, három részes vizsgában adtak számot tudásukról. A sikeres vizsgát tett konfirmandusok névsora: Bódi Angelina, Bódi Dzsenifer, Majoros Vivien, Suhaj Lea és Szilágyi Anna.

Oldalak

Feliratkozás RSS - konfirmáció csatornájára