vizsga

Vallástétel – Vizsga-istentisztelet volt Maglódon

Maglód – 2019. június 2-án került sor Lukács Máté András lelkészjelölt vizsga-istentiszteletére a maglódi evangélikus templomban. A maglódi gyülekezetben eddig Laczi Roland, Benkóczy Péter, Pethő-Szűcs Mária, László Lajos Gergely, Kulcsár Márton és Zahorecz Pál szolgáltak hatodévesként. Lukács Máté András így a gyülekezet hetedik, és Németh Mihály lelkész hatodik mentoráltjaként érkezett 2018 őszén Maglódra. Gyakorlati éve alatt megismerhette, és el is sajátíthatta mindazokat a feladatokat, melyek a lelkészi szolgálatban várnak majd rá. A gyakorlati év lezárása, egyben csúcspontja kétségtelenül a vizsga-istentisztelet.

Rövidhír: Sikeres szociális alap- és szakvizsgákat tettek

Szekszárd – 2017. május 17-én a PTE-KPVK szekszárdi képzési helyén többen sikeres alap- és szakvizsgát tettek. Unyi Anikó evangélikus lelkész szociális szakvizsgán állta meg helyét. Mellette szociális szakvizsgázott Kacskovics Tamás a Baldauf Gusztáv Szeretetotthon vezetője és Szabó Attila, a pécsi evangélikus gyülekezet tagja, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa.

Parókusi alkalmassági vizsgálatra került sor a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerületben

Győr – Parókusi alkalmassági vizsgálatra került sor a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület győri székházában 2016. október 3-án, hétfőn. A megmérettetésen Andrejek-Györfi Judit (Lenti) és Arató Loránd (Tab) beosztott lelkészek, illetve Veres József (Komárom) Erdélyből érkezett lelkész vizsgáztak az egyházkerület lelkészi vezetőjéből, valamint esperesekből, felügyelő lelkészekből és gyülekezeti felügyelőkből álló bizottságok előtt.

Húsz hallgató vizsgázott sikeresen a Fóti Kántorképző Intézetben – VIDEÓK!

Fót – 2016. április 9-én a fóti Kántorképző Intézetben a téli tanfolyam befejeztével közel húsz hallgató vizsgázott sikeresen. A segédkántori, kántori bizonyítvány és oklevelek kiosztása előtt Mekis Ádám esperes megáldotta az intézet új elektromos gyakorló hangszerét.

Sikeres parókusi vizsgát tett két lelkész az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Budapest – Dr. Lászlóné dr. Agod Anett, a Budapest-Óbudai Evangélikus Egyházközség beosztott lelkésze és Domokos Tibor, a Fancsal-Hernádvécsei Evangélikus Egyházközség beosztott lelkésze vett részt az Északi Egyházkerület Püspöki Hivatala által meghirdetett 2014 őszi alkalmassági vizsgálaton. A vizsgázók a szóbeli meghallgatáson, 2014. november 26-án, a törvényben foglaltak alapján négyfős bizottságok előtt bizonyították, hogy önálló gyülekezeti szolgálat végzésére alkalmasak, így mostantól parókus lelkészi szolgálatra megválaszthatók.

Parókusi alkalmassági vizsgálatot tartottak a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerületben

Győr – Parókusi alkalmassági vizsgálatra került sor a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület győri székházában 2014. október 6-án, hétfőn.

Vizsgáztak a szombathelyi cserkészek

Szombathely – A 735-ös Reményik Sándor cserkész csapat próba napján 9 cserkész- és kis cserkész jelölt vizsgázott. A próbát mindenki teljesítette. Cserkész és kis cserkész avatásuk június 4-én lesz a szombathelyi evangélikus templomban az ünnepi istentisztelet kertében. A próbák után a cserkészek együtt szalonnáztak a templomkertben.

Közlemény: Darvas Anikó, Győri Gábor Dávid, Széll Éva és Szűcs Mária parókusi alkalmassági vizsgát tett

Budapest – Darvas Anikó, Győri Gábor Dávid, Széll Éva és Szűcs Mária 2014. május 28-án a Magyarországi Evangélikus Egyház illetékes bizottsága által – az 1997. évi II. törvény 10/A.§ (2) bekezdése valamint a 3/2003. (V.23.) országos szabályrendelet rendelkezése szerint – lefolytatott parókusi alkalmassági vizsgát eredményesen letette.

Újabb lelkészek tettek sikeres parókusi vizsgát az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Budapest – Az Északi Egyházkerület Püspöki Hivatala által meghirdetett 2013 őszi parókusi alkalmassági vizsgálatra két beosztott lelkész jelentkezett: Csadó Balázs, az Irsai Evangélikus Egyházközség, valamint Kovács Viktor, az Evangélikus Teológus Otthon beosztott lelkésze. 2013. november 26-án, a szóbeli meghallgatáson, a törvényben foglaltak alapján négy fős bizottságok előtt bizonyíthatták alkalmasságukat a lelkészek: a püspök, az esperes, a felügyeletet végző lelkész, illetve az egyházközségi felügyelő előtt. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron

Parókusi alkalmassági vizsgálat zajlott Győrben

Győr – Parókusi alkalmassági vizsgálatra került sor a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület győri székházában 2013. október 7-én, hétfőn. A megmérettetésen Pethő-Udvardi Andrea őrimagyarósdi, illetve Nagy Gábor súri beosztott lelkész vizsgázott az egyházkerület vezetőiből, valamint esperesekből, felügyelő lelkészekből és gyülekezeti felügyelőkből álló bizottságok előtt. Mindketten bizonyságát adták, hogy teológiai tudásuk mellett a gyülekezeti ügyek gyakorlati intézésére is alkalmasak. Mivel a vizsgálaton sikeresen megfeleltek, mostantól megválaszthatók parókus lelkészi szolgálatra. Forrás: nyugat.lutheran.hu, szöveg: evangelikus.hu

Oldalak

Feliratkozás RSS - vizsga csatornájára