színész

Békességet adó erős bástya

Szeged – Két közkedvelt tévéműsor házigazdája, számos nagy sikerű színházi előadás szereplője, alkotója, és egyik arca volt az evangélikus hit- és erkölcstanoktatást népszerűsítő plakátnak, szórólapnak. Szente Vajk rendező, műsorvezető, színművész szakmai igényességének, vidám és kedves személyiségének hátterében ott áll az evangélikussága. Hogy miként, erről beszélgettünk vele Szegeden.

Játék az életem – Találkozás Jáger Andrással

Jáger András a Győri Nemzeti Színház művésze, andragógus, egyetemi tanár, bábjátékos, terapeuta, zenész a Szélrózsa találkozó egyik vendége volt. Most a Híd magazinban vele készített interjút adjuk közre.

Egy színész magánélete

Az AlkalMáté Trupp nevet viselő társulás – Máté Gábor és Horvai István egykori osztálya, amely 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen – 2007-ben sorozatot indított: az egykori osztálytársak évről évre feldolgozzák egyikük életét előadás formájában. Egyfajta terápia ez, de nemcsak annak, akiről készül épp a darab, hanem azoknak is, akik benne vannak, és a nézőknek is.

Felnőtt a magyar Harry Potter és templomba jár – Interjú Gacsal Ádám szinkronszínésszel

A hangját mindenki ismeri és nem csak a Harry Potterből – előtte is, utána is számos filmben és sorozatban szinkronizált. Arca kevéssé ismert, még kevéssé az az oldala, amit most bemutatunk. Gacsal Ádámmal a Harry Potterről, és azon túli világról is beszélgettünk: a mai fiatalok és a kereszténység viszonyáról, valamint arról, mitől lehet menő és hiteles ma egy keresztény ember.

Vecsei Miklós H., a „72 óra kompromisszum nélkül” fővédnöke: Az önkéntességtől több lesz az ember

Budapest – Az október 8. és 11. között zajló „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes ifjúsági akció fővédnöke 2015-ben Vecsei Miklós H. A 23 éves pályakezdő színészt kérdeztük az önkéntességről, a belső késztetésről.

Elhunyt Bitskey Tibor, a nemzet színésze

Budapest – Életének 86. évében hétfőn elhunyt Bitskey Tibor, a nemzet színésze – erősítette meg az MTI információját a szolnoki Szigligeti Színház. Az egykori fasori diák a protestáns egyházak támogatásával létrejött Evangélium Színház előadásaiban játszott.

Jézus arca(i)

Bertold Steinhilber fényképész 2008-ban kezdte a fotózását azoknak a Jézust alakító embereknek, akik különböző passiójátékokban formálták meg a Megváltót. Vajon az embereknek világszerte milyen benyomásuk van arról, hogyan nézhetett ki Jézus? Az evangelisch.de képgalériájában Jézus megformálóinak neve, kora és foglalkozása is olvasható. Forrás: evangelisch.de
Feliratkozás RSS - színész csatornájára