egyházkerület

Változások egyházkerületeinkben

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház kerületeiben számos lelkészi vezetői változás történt a nyár folyamán. Az Evangélikus.hu összegyűjtötte a lelkészi hivatalokban történt tisztségbeli változásokat.

Gyülekezeti elnökségek találkoztak a nyugati kerületben

Balatonszárszó – „Elmúlt a régi, kezdhetem az újat” – az Evangélikus énekeskönyv 431. énekéből vett idézet adta a mottóját annak a konferenciának, amelyet gyülekezeti elnökségei számára szervezett a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület. A találkozót 2018. március 2–3-án a balatonszárszói Andorka Rudolf Evangélikus Konferencia- és Missziói Otthonban tartották.

Pályázat püspöki titkári pozícióra

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerülete nyílt pályázatot hirdet püspöki titkár (felsővezetői asszisztens) munkakör betöltésére. A püspöki titkár közvetlen felettese dr. Fabiny Tamás püspök.

Digitálisan is elérhető három egyházkerületünk története

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház által elindított nagyszabású digitalizálási projekt keretében felkerült a Magyar Evangélikus Digitális Tárba (MEDiT) a három egyházkerület történetéről szóló összefoglalás.

Rész és egész – Gyülekezeti elnökségek találkoztak Révfülöpön

Révfülöp – A kisközösségek gyülekezetépítésben játszott szerepével foglalkoztak a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület szervezésében 2016. február 19–20-án tartott gyülekezeti elnökségi találkozó résztvevői. A két nap alatt összesen mintegy száz lelkész, felügyelő és más tisztségviselő fordult meg a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban tartott konferencián.

Egyházkerületi lelkészértekezlet Brassóban

Brassó – A brassói evangélikus-lutheránus egyházközség adott otthont az idei, szeptember 23-24 között tartott Egyházkerületi Lelkészértekezletnek.

Missziói nap lesz az egyházkerületekben

Az alábbiakban a missziói nap programjának plakátjait láthatják. Forrás: misszio.lutheran.hu

Seppo Häkkinen: „Isten jóságáról tegyünk bizonyságot!” – Testvér-egyházkerületi megállapodást írt alá a Nyugati (Dunántúli) és a finn Mikkeli Egyházkerület vezetősége

Győr – 2014. február 16-án ünneplő gyülekezettel telt meg a győri Öregtemplom. Fontos alkalom volt ez az istentisztelet nemcsak a gyülekezet, hanem az egész egyházkerület számára is. Hazánkba látogatott a finnországi Mikkeli Evangélikus Egyházkerület püspöke, dr. Seppo Häkkinen, hogy egy több éve tartó folyamatot megkoronázhasson: testvér-egyházkerületi megállapodást írtak alá Szemerei Jánossal, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökével. A megállapodás célja a két egyházkerület közötti kapcsolatok szorosabbra fonása. Az alkalmon készült videóinkkal később jelentkezünk. Szöveg és fotó: Horváth-Bolla Zsuzsanna, videó: Győri András Timótheus

„Tárjátok kezeitek az élő Isten felé!” – Kerületi ifjúsági nap – 2013

„Tárjátok kezeitek az élő Isten felé!” címmel kerül 2013-ban megrendezésre az egyes evangélikus egyházkerületekben az ifjúsági nap. Az egyes kerületek programjait és plakátjait adjuk itt közre. Forrás: GYIO

Nyáregyházára látogattak az Északi Evangélikus Egyházkerület vezetői

Nyáregyháza – Az Északi Evangélikus Egyházkerület elnöksége advent első vasárnapján a nyáregyházi evangélikus gyülekezetbe látogatott el. A délelőtti istentiszteleten dr. Fabiny Tamás püspök ApCsel 17,23–34 alapján hirdette Isten igéjét, a délutáni szeretetvendégségen pedig dr. Fábri György egyházkerületi felügyelő kapott szót. Szöveg és fotó: Horváth-Hegyi Áron
Feliratkozás RSS - egyházkerület csatornájára