missziói nap

Nógrádi missziói nap

Szügy – „Boldog nemzet” mottóval került megrendezésre az idei nógrádi egyházmegyei evangelizáció augusztus 5-én vasárnap délután. A helyszín ezúttal nem a szabad tér volt, hanem egy templom: az egyházmegye legnagyobb evangélikus temploma Szügyön.

Hit által – Missziói napot tartottak a nyugati egyházkerületben

Győr – A megújult győri Insula Lutherana adta a helyszínét a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület idei missziói napjának 2018. május 26-án. A rendezvény mottója így hangzott: „Hit által. Reformáció után – reformáció előtt”. A szervezők szándéka szerint a nap az 501. évébe lépő reformáció ajándékainak megragadásáról és továbbadásáról szólt, ezért a program gerincét az igeszolgálatok adták.

„Ti kinek mondotok engem?” – A Déli Egyházkerület családi missziói napján jártunk

Budapest – A Pestszentimrei Sportkastély adott otthont pünkösdhétfőn, 2018. május 21-én a Déli Evangélikus Egyházkerület családi missziói napjának. Az alkalmon igehirdetés, kerekasztal-beszélgetés, fórumok, koncertek mellett sor került az istentiszteleten a nyugdíjba vonuló Gáncs Péter püspök búcsúztatására is.

Teljes szívvel – Családi és missziói nap volt az Északi Evangélikus Egyházkerületben

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium adott otthont 2018. május 12-én az Északi Evangélikus Egyházkerület missziói napjának, amelyhez az Ifik és fiatalok találkozója is kapcsolódott. Ott jártunk mi is.

Hit által – Missziói nap a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerületben

Győr – Missziói napot tartanak a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerületben 2018. május 26-án. A helyszín a győri Insula Lutherana (Győr, Petőfi tér 2.). Részletek a mellékletben.

Kinek kell megváltozni? – Somlóvecsei missziós napi istentisztelet

Somlóvecse – Az infrastrukturális fejlesztések vajon együtt járnak-e a lelki megerősödéssel és a gyülekezetek növekedésével? – tette fel a kérdést Weltler Gábor evangélikus lelkész.

Amilyennek lennie kell – Magyar nyelvű evangélikus missziói napot tartottak a Felvidéken – VIDEÓK!

Százd – A Felvidéki Magyar Evangélikusok Missziós Napjáról eljövőben jegyezte meg valaki, hogy ez a nap olyan volt, amilyennek az egyházi alkalmaknak lenniük kell(ene), mert az Ige volt a középpontban. A hirdetett és az úrvacsorában megtestesült Ige. Furcsát mondok: az Ige kevés! Kell a Szentlélek munkája is, hogy az Igét magyarázza és befogadóvá tegye az emberek szívét. Istennek legyen hála, ez utóbbi is megvolt. Ezért nem volt hosszú és terhes a három igeszolgálat, és azért maradtak olyan sokan a végéig, hogy úrvacsorát is vehessenek.

Istennek engedelmeskedve – A Veszprémi Evangélikus Egyházmegye missziós napja Somlóvecsén – frissítve további információkkal és képekkel!

Somlóvecse – A falusi közösségekben hatalmas erőt jelent, ha egy missziós alkalmat oda szervezünk – mondta Polgárdi Sándor esperes, aki több mint tizennégy éven keresztül látta el a somlószőlősi közösség lelkészi feladatait.

Egymásra hangolódva – Missziói nap, ifik és fiatalok találkozója Bonyhádon

Bonyhád – Több mint 130 fiatal vett részt a 2017. március 31-én kezdődött Szélrózsa „ifi” találkozón, amelyhez a szombati missziói nap keretében további érdeklődők csatlakozhattak. A 2018-as Szélrózsa szervezőcsapata a Déli Evangélikus Egyházkerület missziói napján jelentette be a 2018-as nyári találkozó mottóját is.

Déli örömhíradás – Déli Egyházkerületi misszió nap Bonyhádon

Bonyhád – Sem az időjárás, sem a rendezvény nem tréfálta meg április elsején a Déli Egyházkerület missziói napjának résztvevőit Bonyhádon, ahol – a péntekihez hasonló – verőfényes napsütés és minden elemében tartalmas program várta a Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumhoz sereglőket.

Oldalak

Feliratkozás RSS - missziói nap csatornájára