missziói nap

Ökumenikus istentisztelet zárta a MEÖT kecskeméti misszió napját

Kecskemét – Missziói napot tartott 2020. október 11-én, vasárnap Kecskeméten a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT). Az alkalom az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozat keretében valósult meg.

Kegyelemre szorulunk – Evangélikus egyházmegyei missziói napot szerveztek Veszprémben

Veszprém – Kevésre van szükség, valójában csak egyre: a kegyelem Krisztusára, hangzott el a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye missziói napján.

„Összegyűjtök elé minden népet” – Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegye családi és missziós napja

Paks – Harmadik alkalommal szervezték meg a Tolna-Baranyai Evangélikus Egyházmegyében a „Találkozás Öröme” jegyében a családi és missziós napot. Az első kettő Bonyhádon volt, most pedig Paks adott otthont ennek az örömteli találkozásnak.

Missziói nap az ige, a közösség és a költészet jegyében

Kaposvár – Missziói napra gyűltek össze a Somogy–Zalai Evangélikus Egyházmegye lelkészei és a gyülekezetek tisztségviselői 2019. október 19-én, Kaposváron. Az alkalom Smidéliusz Zoltán nyugalmazott esperes áhítatával kezdődött, melynek nyugodt, néhol humoros hangvétele, és természetesen igei mélysége megalapozta a nap indulását.

Ökumenikus missziói nap volt Pápán a MEÖT szervezésében

Pápa – Pápán tartotta őszi missziós napját a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa. A MEÖT 1943-ban alakult református és evangélikus kezdeményezésre. Jelenleg 11 tagegyház és további 20 egyház, illetve egyházakhoz kötődő szervezet testvéri együttműködése adja a közös munkát. Tagegyházai a hazai református, evangélikus, baptista, pünkösdi, metodista, anglikán egyház, a szerb, a bolgár, a román és orosz ortodox közösségek, valamint a konstantinápolyi patriarchátus magyarországi exarchátusa.

Fasori pünkösd

Budapest – 2019. június 10-én, pünkösdhétfőn tartották meg a Pesti Evangélikus Egyházmegye missziói napját a Budapest-Fasori Evangélikus Egyházközség templomának és gimnáziumának udvarán. A színes, minden korosztálynak programokat kínáló, egész napos rendezvényen számos gyülekezet mutatta meg egyedi, egyházunkat gazdagító arcát.

Mosolynapot tartottak Kölcsén

Kölcse – A Kölcsei Evangélikus Egyházközség a Magyar Falu program keretében missziós napot rendezett 2019. június 2-án, Exaudi vasárnapján. A kultúrházban megrendezett evangélizációs alkalmon Sándor Frigyes Miskolc belvárosi lelkész és felesége, Povazsanyecz Gyöngyi szolgált.

Miért ne! – A Déli Egyházkerület családi és missziói napján jártunk

Békéscsaba – 2019. május 18-án a Békési megyeszékhelyen gyűltek össze a Déli Evangélikus Egyházkerület gyülekezeteinek tagjai és érdeklődők, hogy egy családi és missziói nap keretében együtt ünnepeljenek. A Miért ne! címet viselő rendezvényre több mint ezer evangélikus jött el.

Északi egyházkerületi nap

Cegléd – Az Északi egyházkerületi nap 2019. május 11-én lesz Cegléden.

Missziói nap a Déli Evangélikus Egyházkerületben – 2019

Békéscsaba – A Déli Evangélikus Egyházkerület missziói napját 2019. május 18-án, szombaton 10 és 17 óra között rendezik meg Békéscsabán.

Oldalak

Feliratkozás RSS - missziói nap csatornájára