digitális oktatás

A digitális oktatásban is segíti a rászoruló gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet

Budapest – A hosszan elhúzódó járványhelyzetben az Ökumenikus Segélyszervezet nem csak tárgyi adományokkal segíti a rászoruló családokat, hanem többek között digitális úton is támogatást nyújt rászoruló gyerekeknek a tanulásban, a felzárkózásban. A járvány kitörése után, Kapaszkodó 2.0 néven programsorozatot indítottak, melynek különböző állomásain több száz gyerek vett részt, és a megszerzett tapasztalatok alapján a Segélyszervezet szakértői egy új oktatási módszertant is kidolgoztak. A gyerekek fejlesztését nyári táborokban kezdték, az őszi-téli időszakban tanulóműhelyekben folytatták, melyeket élménynapok egészítettek ki. Tavaly tavasztól fogva a Segélyszervezet átmeneti otthonainak munkatársai is maximális támogatást nyújtanak a családoknak a járványhelyzet miatt otthon maradni kényszerülő gyermekek ellátásában illetve korrepetálásában.

Az Evangélikus digitális oktatás pillanatképei – Sorozat az evangélikus nevelés Youtube-csatornán

Budapest – Mi történik a digitális oktatás idején az evangélikus iskolákban? – Az Evangélikus nevelés Youtube csatornáján sorozatot indítottak, amely bemutatja a diákok, tanárok és iskolai alkalmazottak életét a járvány idején.

A továbbtanulás útvesztőjében – segítünk eligazodni!

Budapest – Közeledik az érettségi időszaka, amikor minden diák komoly kérdések előtt áll. A továbbtanulás sokak számára igazi útvesztőnek tűnhet, ahol egyedül kell döntést hozni, hogy később milyen munkát végez, hol dolgozik majd az ember. Ez kétségkívül nehéz feladat, amit most a digitális oktatás sem könnyített meg. A KötőSzó blog 2021. január 22-én, Facebook oldalán olyan beszélgetést szervezett, ahol a továbbtanulás, pályaválasztás, digitális oktatás kérdései kerültek elő.

Kimaradtak a digitális oktatásból, de leküzdötték a hátrányt

Budapest – Sikeresen zárult év végén a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON Hungária csoport közös programja, amelynek célja a digitális oktatásból tavasszal kimaradt gyerekek felzárkóztatása volt. A csaknem fél éven át tartó Kapaszkodó 2.0 programsorozat különböző állomásain több száz gyerek vett részt, és a megszerzett tapasztalatok alapján a segélyszervezet szakértői egy új oktatási módszertant dolgoztak ki. A gyerekek fejlesztését nyári táborokban kezdték, az őszi-téli időszakban tanulóműhelyekben folytatták, a felzárkóztatást élménynapok egészítették ki.

„Új utak a nyelvtanításban” – amit a digitális oktatásból hasznosítani tudunk

Budapest – E tanévben a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben tanító élő idegennyelv szakos tanárok szakmai napja csak online formában valósulhatott meg. Nagy örömünkre szolgált, hogy ennek ellenére az előadók és szervezők mellett 21 intézményből 50 érdeklődő pedagógus tudott résztvenni az alkalmon, amely a zoom felületen valósult meg.

Digitális oktatásra vált a soproni Berzsenyi Líceum

Sopron – A Cyberpress.hu információi szerint tantermen kívüli oktatásra vált a soproni Berzsenyi-gimnázium a járvány terjedésének lassítása érdekében, ezért kérdéssel fordultak a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartása alá tartozó intézményhez, mely egyébként Sopron legrégebbi iskolája is.

Hétfőtől digitálisan oktatnak a Székácsban

Orosháza – Az orosházi Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium 2020. szeptember 19-én, szombaton tette közzé hivatalos közösségi oldalán a friss hírt, miszerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma digitális oktatást rendelt el intézményük 4. a osztályában, illetve a teljes felső tagozaton és a gimnáziumban is szeptember 21-től.

Interjú Tölli Balázs igazgatóval

Az Evangélikus Nevelés legújabb videójában a soproni Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium igazgatója, Tölli Balázs összegzi a digitális oktatás tapasztalatait. Az igazgató ennek kapcsán az evangélikus nevelés jellemzőit is összegyűjtötte.

A tanárok nem akarták túlterhelni a diákokat és nem a szülő tudását nézték

Sopron – Lezárult a tanév, megvannak az év végi osztályzatok. A digitális tananyagot virtuális formában ellenőrizték a pedagógusok, a jegyeket pedig elsősorban a gyerekek erőfeszítése és szorgalma alapján osztották.

Digitális átállás a szombathelyi Reményik-iskolában – Eddigi tapasztalatok

Szombathely – A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános és Művészeti iskola igazgatóhelyettese, Németh Mónika és egyik pedagógusa, Mesterházy Csilla arról beszélgettek a Credo Rádióban Pusztai Kriszta szerkesztővel, hogy iskolájuk hogyan állt át a koronavírus okozta kényszerhelyzetben a digitális oktatásra.

Oldalak

Feliratkozás RSS - digitális oktatás csatornájára