Dies Academicus

Sokakért – Dies Academicus volt az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – 2019. április 10-én tartották meg az Evangélikus Hittudományi Egyetemen az idei év Dies Academicusát, amelyet ezúttal két jubiláló püspökünk, így Fabiny Tamás 60 éves és Szebik Imre 80 éves születésnapjának jegyében tartották, „Sokakért” címmel.

Az imádságról szólt a dies academicus az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – „Közelítesz közelítelek (Dobai Lili)” mottóval rendezték meg 2018. április 18-án az Evangélikus Hittudományi Egyetemen a dies academicus, amelynek ezúttal az imádság állt a középpontjában.

Dies academicust tartanak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen az imádságról

Budapest – Dies academicust tartanak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen (1141 Budapest, Rózsavölgyi köz 3.) 2018. április 18-án, szerdán. A téma az imádság lesz. A konferenciára minden érdeklődőt szeretettel várnak. Részletes programot a mellékletben olvashatnak.

Dies Academicus a megújulás jegyében – FOTÓKKAL! VIDEÓKKAL!

Budapest – Dies Academicust tartottak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen 2017. március 30-án. A nap témája a reformáció ötszázadik jubileumi évében a megújulás volt.

Dies Academicus – MEGÚJULÁS AZ ÉLET, A KÖZÖSSÉG ÉS A KÖRNYEZET ÖSSZEFÜGGÉSÉBEN

Budapest – Megújulás az élet, a közösség és a környezet összefüggésében címmel, „Mert én újat cselekszem” (Ézs 43,19) bibliai mottóval március 30-án idén is megtartja hagyományos Dies Academicusát az Evangélikus Hittudományi Egyetem. Az alábbiakban a programot közöljük.

Isten felénk forduló arca – Dies Academicust tartottak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen

Budapest – Az Evangélikus Hittudományi Egyetemen Isten felénk forduló arca címmel – Megváltás-koncepciók és reflexióik a zsidó–keresztény hagyományban címmel 2016. április 13-án Dies Academicust tartottak. VIDEÓK!

Dies Academicus 2015: „Az értékközvetítés útjai és útvesztői az evangélikus tradíció és a modern szakmaiság mérlegén”

Budapest – „Az értékközvetítés útjai és útvesztői az evangélikus tradíció és a modern szakmaiság mérlegén” címmel 2015. április 15-én, szerdán került megrendezésre a Dies Academicus az Evangélikus Hittudományi Egyetem dísztermében.

Dies Academicusra készül az Evangélikus Hittudományi Egyetem – Dr. Szabó Lajos rektorral beszélgettünk

Budapest – „Az értékközvetítés útjai és útvesztői az evangélikus tradíció és a modern szakmaiság mérlegén” címmel 2015. április 15-én, szerdán kerül megrendezésre a Dies Academicus az Evangélikus Hittudományi Egyetem dísztermében. Az alkalom előtt dr. Szabó Lajos rektor urat kérdeztük.

Ami szép, az jó is? – Dies Academicust tartottak az Evangélikus Hittudományi Egyetemen – VIDEÓKKAL! Folyamatosan frissülő anyag!

Budapest – Ami szép, az jó is? – Az esztétika igénye a kortárs teológiai gondolkodásban címmel tartották meg az idei Dies Academicust az Evangélikus Hittudományi Egyetemen 2014. március 27-én, csütörtökön. Az alkalomn mutatták be a Teológia és kultúra Az Evangélikus Hittudományi Egyetem oktatóinak tanulmánykötetét is, amelyet dr. Szabó Lajos rektor szerkesztett. Szöveg: evangelikus.hu. Videó: Győri András Timótheus

Értékkommunikáció és a média – Fábri György előadása

Budapest – Dies Academicus – Szembeszállhatunk-e a korszellemmel? – Belső szabadság és manipulálhatatlan mértéktelenség címmel rendezte meg interdiszciplináris konferenciáját az Evangélikus Hittudományi Egyetem. Alábbiakban a filozófus, Fábri György Értékkommunikáció és a média című előadásáról tudósítunk. Szöveg és fotó: Galambos Ádám, videó: Győri András Timótheus

Oldalak

Feliratkozás RSS - Dies Academicus csatornájára