Béthel Evangélikus Missziói Otthon

A piliscsabai Béthelben a járvány idején sem tétlenkedtek

Piliscsaba – Több evangélikus üdülőnket és konferencia-központunkat is megkérdeztük már arról, hogyan vészelték át a járványt, és mire számítanak a nyáron, hogyan tervezik a jövőt. Ezúttal a piliscsabai Béthel Missziói Otthon vezetője, Kézdy Péter mondta el gondolatait.

Ezek a mai fiatalok! – 23. KÖSZI Napvető élménytábor volt Piliscsabán

Piliscsaba – A 23. KÖSZI Napvető élménytábort a 7–12. osztályos ifi korosztály számára 2019. augusztus 4–10. között rendezték meg a korábbiakhoz hasonlóan a zöldellő dombokkal szegélyezett piliscsabai Béthel Otthonban. A tábor vezetője Nemes Anikó volt, lelki vezetőként Szlaukó Orsolya evangélikus lelkésznő állt helyt, akinek munkáját Riczinger Péter teológushallgató segítette. 42 fiatal és 12 vezető tölthetett együtt élményekben gazdag, izgalmas hetet, amelynek mottója az „Ezek a mai fiatalok!” volt.

„Jó dolgod legyen” – 84. KÖSZI Megálló istentisztelet

Piliscsaba – A Béthel Missziói Otthonban tartottuk a 84. KÖSZI Megálló istentiszteletet a 23. KÖSZI Napvető élménytábor zárásaként 2019. augusztus 10-én, ahol Szlaukó Orsolya igehirdetését hallhatták a résztvevők.

És lakoztak közöttünk

Igrényi Sándor 1984 és 1993 között Piliscsabán a Béthelben és Budapest Hűvösvölgyben a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban dolgozott. Emlékeit foglalta össze szerkesztőségünknek küldött írásában.

Valódi otthon a hegyek lábánál – Megújul a piliscsabai Béthel

A Pilis egyik kilátóval ékesített hegycsúcsának lábánál található az evangélikus egyház egyik méltán népszerű közösségi központja. A Béthel Evangélikus Missziói Otthon sok évtizedes múltra tekint vissza, és ha Kézdy Péter lelkésztől függ, akkor ígéretes jövő is áll előtte.

„Az Úr az én kőszálam, váram és megmentőm” – Hitmélyítő csendeshét Piliscsabán

Piliscsaba – Az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) Alapítvány augusztus első hetében tartotta hagyományos nyári hitmélyítő csendeshetét a Béthel Evangélikus Missziói Otthonban.

„Nyitottság, elfogadás, rugalmasság” – Mit jelent ma a misszió?

Piliscsaba – „Rengeteg minden történik velünk és általunk, amit jó lenne mindenkinek ismerni!” – mondta Szeverényi János országos missziói lelkész egyik nyitó gondolatában az e heti missziói konzultáción. A 2016. március 16–17-én tartott esemény a Missziói Bizottság tagjainak, az egyházmegyei missziói felelősöknek, valamint a missziós munkásoknak szólt, de egyházunk minden tagjának és nem hívőknek is fontos gondolatokat tolmácsoltak.

Az örömhöz nem kell sok – Beszélgetés Varga Gáborral

Piliscsaba – Piliscsaba neve az evangélikus egyház hívei számára összekapcsolódik a gyönyörű környezetben elhelyezkedő Béthel Evangélikus Missziói Otthon barátságos, hívogató hangulatával. Aki eltölt ott egy kis időt, egész biztosan magával visz valamit abból a békés vagy éppen felkavaró Isten-közelségből, amelyet a különféle konferenciákon, táborokban, csendesnapokon élhetnek át az odalátogatók. Varga Gábor közel huszonöt éve a Béthel vezetője. Áldozatos munkája, hite nyomait hordozza a kert, a szépen karbantartott épületek. Szerényen, de határozottan intézi az otthon ügyeit, és mindig kész a vendégek kéréseit meghallgatni, a problémákat orvosolni. Hetvenedik születésnapján otthonában köszöntöttük.

Isten gyermeke a világban és a keresztyén közösségben is csak Urát imádja! – Felnőtt hitmélyítő csendeshét volt a Béthel Evangélikus Missziói Otthonban

Piliscsaba – Sok éve már, minden augusztus hónap első hetében az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) Alapítvány felnőtt keresztyének számára hitmélyítő csendeshetet szervez az Isten házában, Piliscsabán – mert a hit hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által. A szolgáló lelkészek személye sem változott: Bozorády Zoltán és Ittzés István töretlen hűséggel s lelkesedéssel folytatják a lélekmentés- és építés Uruktól nyert munkáját – a házat teljesen megtöltő s az ország számos részéből érkezett –, a rekkenő hőségben is az élő vízre szomjazó, nemcsak evangélikus keresztyének között. Szöveg és hangfájlok: Garai András www.garainyh.hu. Fotó: Tóth László Attila

Piliscsabai szolgálaton a KÖSZI önkéntesei – Fotókkal!

Piliscsaba – 2013. március 23-án a Piliscsabai Evangélikus Egyházközség konferenciáján segédkezett a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért csapata. A Béthel Evangélikus Missziói Otthonba több család is érkezett egy meghitt közösségben eltöltendő szombati napra. Amíg a felnőttek beszélgetéseken vettek részt, a KÖSZI önkéntesei vigyáztak a gyermekeikre, illetve készültek nekik játékos programokkal. Személyes beszámoló! Szöveg: Harangozó Laura, kép: Verburg Bence
Feliratkozás RSS - Béthel Evangélikus Missziói Otthon csatornájára