Béthel Evangélikus Missziói Otthon

És lakoztak közöttünk

Igrényi Sándor 1984 és 1993 között Piliscsabán a Béthelben és Budapest Hűvösvölgyben a Sarepta Budai Evangélikus Szeretetotthonban dolgozott. Emlékeit foglalta össze szerkesztőségünknek küldött írásában.

Valódi otthon a hegyek lábánál – Megújul a piliscsabai Béthel

A Pilis egyik kilátóval ékesített hegycsúcsának lábánál található az evangélikus egyház egyik méltán népszerű közösségi központja. A Béthel Evangélikus Missziói Otthon sok évtizedes múltra tekint vissza, és ha Kézdy Péter lelkésztől függ, akkor ígéretes jövő is áll előtte.

„Az Úr az én kőszálam, váram és megmentőm” – Hitmélyítő csendeshét Piliscsabán

Piliscsaba – Az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) Alapítvány augusztus első hetében tartotta hagyományos nyári hitmélyítő csendeshetét a Béthel Evangélikus Missziói Otthonban.

„Nyitottság, elfogadás, rugalmasság” – Mit jelent ma a misszió?

Piliscsaba – „Rengeteg minden történik velünk és általunk, amit jó lenne mindenkinek ismerni!” – mondta Szeverényi János országos missziói lelkész egyik nyitó gondolatában az e heti missziói konzultáción. A 2016. március 16–17-én tartott esemény a Missziói Bizottság tagjainak, az egyházmegyei missziói felelősöknek, valamint a missziós munkásoknak szólt, de egyházunk minden tagjának és nem hívőknek is fontos gondolatokat tolmácsoltak.

Az örömhöz nem kell sok – Beszélgetés Varga Gáborral

Piliscsaba – Piliscsaba neve az evangélikus egyház hívei számára összekapcsolódik a gyönyörű környezetben elhelyezkedő Béthel Evangélikus Missziói Otthon barátságos, hívogató hangulatával. Aki eltölt ott egy kis időt, egész biztosan magával visz valamit abból a békés vagy éppen felkavaró Isten-közelségből, amelyet a különféle konferenciákon, táborokban, csendesnapokon élhetnek át az odalátogatók. Varga Gábor közel huszonöt éve a Béthel vezetője. Áldozatos munkája, hite nyomait hordozza a kert, a szépen karbantartott épületek. Szerényen, de határozottan intézi az otthon ügyeit, és mindig kész a vendégek kéréseit meghallgatni, a problémákat orvosolni. Hetvenedik születésnapján otthonában köszöntöttük.

Isten gyermeke a világban és a keresztyén közösségben is csak Urát imádja! – Felnőtt hitmélyítő csendeshét volt a Béthel Evangélikus Missziói Otthonban

Piliscsaba – Sok éve már, minden augusztus hónap első hetében az Evangélikusok Közössége az Evangéliumért (EKE) Alapítvány felnőtt keresztyének számára hitmélyítő csendeshetet szervez az Isten házában, Piliscsabán – mert a hit hallásból van, a hallás pedig a Krisztus beszéde által. A szolgáló lelkészek személye sem változott: Bozorády Zoltán és Ittzés István töretlen hűséggel s lelkesedéssel folytatják a lélekmentés- és építés Uruktól nyert munkáját – a házat teljesen megtöltő s az ország számos részéből érkezett –, a rekkenő hőségben is az élő vízre szomjazó, nemcsak evangélikus keresztyének között. Szöveg és hangfájlok: Garai András www.garainyh.hu. Fotó: Tóth László Attila

Piliscsabai szolgálaton a KÖSZI önkéntesei – Fotókkal!

Piliscsaba – 2013. március 23-án a Piliscsabai Evangélikus Egyházközség konferenciáján segédkezett a KÖSZI, azaz a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért csapata. A Béthel Evangélikus Missziói Otthonba több család is érkezett egy meghitt közösségben eltöltendő szombati napra. Amíg a felnőttek beszélgetéseken vettek részt, a KÖSZI önkéntesei vigyáztak a gyermekeikre, illetve készültek nekik játékos programokkal. Személyes beszámoló! Szöveg: Harangozó Laura, kép: Verburg Bence
Feliratkozás RSS - Béthel Evangélikus Missziói Otthon csatornájára