Fábri György

Lehetőségek és dilemmák – Az egyház a digitalizált világban

Budapest – Digitalizált egyház – evangéliumi téblábolás az infosztrádán címmel tartott előadást dr. Fábri György, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Északi Egyházkerületének felügyelője, az ELTE PPK FTI Társadalmi Kommunikációs Kutatócsoportjának habilitált docense a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége Digitális Transzformációs Munkacsoportjának online ülésén, 2021. január 27-én.

Konferenciát tartottak az egyházmegyei felügyelők

Budapest – A járványhelyzet miatt online került megrendezésre 2020. november 6-án a Magyarországi Evangélikus Egyház egyházmegyei felügyelői konferenciája. A konferencia fő témája a jövő évi népszámlálás, az evangélikus kórház és az egyházzal kötött állami megállapodás volt.

Továbbra is evangélikus elnök a Közszolgálati Testületben

Budapest – A közmédia tartalomszolgáltatását értékelő Közszolgálati Testület, amely társadalmi szervezetek (Magyar Tudományos Akadémia, Magyar Rektori Konferencia, egyházak, MOB, Írószövetség, gazdasági kamara, nagycsaládosok, nemzetiségek stb.) delegáltjaiból áll, 2020. május 20-án immár negyedik alkalommal, a korábbiakhoz hasonlóan egyhangúan választotta elnökéül dr. Fábri Györgyöt, a Magyarországi Evangélikus Egyház delegáltját, az Északi Egyházkerület felügyelőjét.

Evangélikus TeleTemplom – Interjú Fábri György felügyelővel

Budapest – Szombathely – Fábri György, az Északi Evangélikus Egyházkerült felügyelője a Credo Rádióban nyilatkozott a Magyarországi Evangélikus Egyház legújabb kezdeményezéséről az Evangélikus TeleTemplom című sorozatról.

Köszöntés húsvét utánra

Krisztus feltámadott, valóban feltámadott! – Ennek az eget-földet rengető, felszabadító tudásnak a húsvét hajnali megtapasztalásához képest ugyan mit is számít a karantén, vagy az, hogy nem a megszokott szakrális tereinkben ünnepeltünk? Épp ellenkezőleg: a feltámadás bizonyossága segít abban, hogy újrafogalmazzuk várakozásunk célját és okát a családi, gyülekezeti, testvéri, baráti közösségek visszatérésére.

Jótékonysági intézmény?

Álmélkodva tapasztalom, hogy a szokásosan felhorgadó antiklerikális „haladó értelmiség" aktivistáin túl milyen sokan fogadják negatívan/értetlenül az esztergomi érsek kissé dekontextualizált, de hitelesen idézett szavait arról, hogy „az egyház nem jótékonysági intézmény”. Valóban álmélkodom a kritikákon – mert hát, persze hogy nem az.

Egyházkerületi elnökségi nyilatkozat

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Északi Egyházkerületének elnökségéhez olyan személyes megkeresések érkeztek Donáth László lelkész magatartásával kapcsolatban, amelyek egyházkormányzati intézkedéseket tesznek szükségessé. Az elnökség ezért tényfeltáró vizsgálatot kezdeményez, bevonva az érintett feleket és gyülekezetet is. Ezzel egy időben lelkigondozói és terápiás segítséget kínál fel az érintettek számára.

Az egyházak szerepe a megosztott Európában

A világ egyik vezető tudományos folyóirata, a Nature 2014-ben publikálta összehasonlítását arról, hogy a legfontosabb európai tudományos pályázati rendszer (ERC) eredményeinek tanúsága szerint a tudományos életben fennmaradni látszik a vasfüggöny: a volt szovjet érdekszféra országainak tudósai drasztikusan kevesebbet nyertek nyugati kollégáiknál.

Hazánkban járt Antje Jackelén svéd érsek

Budapest – A budapesti Svéd Nagykövetség meghívására hazánkba érkezett a Svéd Evangélikus Egyház érseke, Antje Jackelén. Érkezésének napján, 2019. március 29-én a Magyarországi Evangélikus Egyház vendégeként ellátogatott az Evangélikus Országos Múzeumba, ahol Fabiny Tamás elnök-püspök vezetésével megtekintette a tárlatot és annak becses kincsét, Luther Márton végrendeletét.

A keresztény közösségek sem nyitottak eléggé a legrászorultabbak irányában

Csömör – A csömöri Civil Klub október végi alkalmán katolikus és evangélikus egyházi vezetők fejtették ki olykor igen reformernek ható gondolataikat hitéleti és aktuális társadalmi problémákról.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Fábri György csatornájára