Fábri György

Az egyházak szerepe a megosztott Európában

A világ egyik vezető tudományos folyóirata, a Nature 2014-ben publikálta összehasonlítását arról, hogy a legfontosabb európai tudományos pályázati rendszer (ERC) eredményeinek tanúsága szerint a tudományos életben fennmaradni látszik a vasfüggöny: a volt szovjet érdekszféra országainak tudósai drasztikusan kevesebbet nyertek nyugati kollégáiknál.

Hazánkban járt Antje Jackelén svéd érsek

Budapest – A budapesti Svéd Nagykövetség meghívására hazánkba érkezett a Svéd Evangélikus Egyház érseke, Antje Jackelén. Érkezésének napján, 2019. március 29-én a Magyarországi Evangélikus Egyház vendégeként ellátogatott az Evangélikus Országos Múzeumba, ahol Fabiny Tamás elnök-püspök vezetésével megtekintette a tárlatot és annak becses kincsét, Luther Márton végrendeletét.

A keresztény közösségek sem nyitottak eléggé a legrászorultabbak irányában

Csömör – A csömöri Civil Klub október végi alkalmán katolikus és evangélikus egyházi vezetők fejtették ki olykor igen reformernek ható gondolataikat hitéleti és aktuális társadalmi problémákról.

A keskeny út egyháza

Csömör – 2018. szeptember 28-án második alkalommal iktatták be hivatalába az egyházkerület gyülekezetei által újabb hat évre megválasztott felügyelőt, dr. Fábri Györgyöt.

Támadás a tudomány ellen?

Budapest – Az ATV Egyenes beszéd című adásának vendége volt Fábri György. Rónai Egon a Magyar Tudományos Akadémia intézményhálózata körül kialakult helyzetről, a kutatásmenedzsmentről, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen a gender szak beszüntetéséről beszélgetett a kommunikációs szakemberrel, aki korábban az Akadémia és az ELTE kommunikációs vezetője is volt.

Hitvalló egyházat!

„Állandóan misszióról beszélünk, de ma a misszió azt is jelenti, hogy ne veszítsük el a fiatalokat és családjaikat a keresztelés és a konfirmáció után” – mondja Fábri György. Az Északi Egyházkerület régi-új felügyelője újraválasztása után tervekről, adakozási formákról és túlbonyolított szervezetről beszélt az Evangélikus Életnek.

„Az Úr szava másodszor…” – Elnökség- és tisztségviselő-iktatás a Dél-Pest Megyei Egyházmegyében

Albertirsa – Az Északi Evangélikus Egyházkerület hat egyházmegyéje közül a harmadikban iktatták be az elöljárókat 2018. június 9-én, szombaton délelőtt az irsai evangélikus templomban.

Evangélikus presbiterek a második ötszáz évben

Nagy áldása egyházunknak, hogy a presbiteri szolgálatot teológiai és gyakorlati oldalról egyaránt gondosan és nagy tudással támogató intézményeink, szakembereink munkálkodnak közöttünk évek óta. Az ő – jelen összeállításban olvasható – gondolataikhoz az egyházunk konkrét helyzetéből és teendőinkből adódó megfontolásokat igyekszem hozzáilleszteni.

Megjelent Fábri György Az egyetem értéke című könyve

Budapest – Melyik a legjobb egyetem? A kérdésre a média és a döntéshozók az ezredforduló óta elsősorban a felsőoktatási rangsorokban keresik a választ. De vajon jól teszik-e? A Fábri György által írt új kötet a globális és nemzeti rankingek eredményeinek, módszertanának, vitáinak elemző és kritikai bemutatásával ad támpontokat ennek megválaszolásához.

TudásPresszó – Tudomány és vallás egy térben

Nyíregyháza – A reformáció 500 éves, 2017. évi évfordulójára készülve a Nyíregyháza – Kertvárosi Evangélikus Gyülekezet a Tudástársadalom Alapítvánnyal közösen elindította a TudásPresszó program nyíregyházi sorozatát. Úgy készülnek a jeles évfordulóra, hogy ma élő tudósokkal beszélgetnek kutatásaik eredményeiről, tudósi dilemmáikról, a tudomány társadalmi jelenlétéről.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Fábri György csatornájára