igazgató

Csendtől a szóig ...mert Pásztor testvérek mindig lesznek….

Balatonszárszó – Az elhallgatás pedagógiai, gyermekvédelmi, teológiai vizsgálatának hármas tematikájára épült a 2019. november 18-21 között szervezett intézményvezetői konferencia Balatonszárszón, a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya, az Evangélikus Pedagógiai Intézet közös szervezésében, melybe a teremtésvédelem kapcsán az ARARÁT munkacsoport is bekapcsolódott.

Az evangélikus nevelés a teljes emberre irányul

„Számunkra, mint minden keresztény iskola számára, a keresztény értékrend jelenti az egyetemes értékek alapját” – vallja a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium igazgatója. Hajdó Ákos az intézmény újraindulásának harmincadik évfordulója kapcsán beszélt lapunknak tervekről, keresztény értékrendről és Luther Márton „irányelvéről”.

Inspirálni, közösséggé formálni a fiatalokat

Sorozatunkban a Magyarországi Evangélikus Egyház intézményeiben szolgálatot végzőket szólaltatjuk meg indíttatásukról, feladataikról, céljaikról. Gadóné Kézdy Editet, a Deák Téri Evangélikus Gimnázium igazgatóját a fasori gimnázium újranyitásáról, a Deák téri iskola szellemiségéről és a pedagógusi lelkületről kérdeztük.

Módszertani megújuláson dolgoznak a KEVI munkatársai

Kiskőrös – Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgató asszonnyal a 2018/19-es tanév eredményeiről, projektjeiről, fejlesztéseiről beszélgetett a VIRA magazin. Elmesélte, hogy új pedagógiai módszerek bevezetésén dolgoznak annak érdekében, hogy sikeresen meg tudjanak felelni a napjainkra jellemző társadalmi és szülői elvárásoknak. Az ma már mindenki számára tény, hogy gyökeresen megváltozott azon képességek „listája”, mellyel a jövő nemzedékének rendelkeznie ahhoz, hogy sikeresen tudjanak reagálni a 21. század kihívásaira.

Intézményvezetői pályázat – Kőszeg

Kőszeg – Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatot ír ki a Kőszegi Evangélikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (OM-azonosító: 200005, székhely: 9730 Kőszeg, Árpád tér 1.) intézményvezetői (igazgatói) állására. Az alábbiakban a pályázati kiírást olvashatják.

Értékteremtő pedagógiai munka a cél a Petőfi-iskolában

Bonyhád – 2018. július 1-től Kovács Ferenc lett a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola tagintézmény-vezetője. Az egykori Vörösmarty Mihály Általános Iskola a 2017/2018-as tanévtől a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működik a bonyhádi Petőfi-iskola tagintézményeként.

Újraválasztották a kiskőrösi intézmény igazgatónőjét – A Z generáció oktatása új kihívás a pedagógusoknak

Kiskőrös – Szentgyörgyiné Szlovák Mária, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium igazgatónője 2023. július 31-ig újabb öt éven keresztül vezetheti az evangélikus oktatási intézményegységet. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma újraválasztással szavazott bizalmat a korábbi iskolavezetőnek.

Új munkatárs az Európai Egyházak Konferenciájának strasbourgi képviselete élén

Brüsszel – Strasbourg – Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC / KEK) új munkatársat nevezett ki a strasbourgi iroda élére. A német származású Sören Lenz az elzászi protestáns egyház lelkésze; új pozíciójában a KEK bioetikai és emberi jogi munkájának koordinálása és a strasbourgi EU-intézményekkel való kapcsolattartás lesz a feladata.

Álláspályázat a Lutheránus Világszövetség wittenbergi centrumának igazgatói tisztségére

Wittenberg – A Lutheránus Világszövetség (LVSZ) vezetősége úgy döntött 2017. június 19-én, hogy pályázatot írnak ki a wittenbergi LVSZ-Centrum igazgatói tisztségére. Az állást 2018. október elsejétől kellene betölteni. Az LVSZ tagegyházaiból várják a pályázatokat. A feltételeket a melléket német nyelvű kiírásban olvashatják el.

Értékközvetítés filmmel, zenével, rajzzal – Ünnepségsorozat a reformáció kezdetének 500. évfordulóján

Soltvadkert – Egész éves ünnepségsorozattal emlékeznek meg a nagy jelentőségű évfordulóról Soltvadkerten a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai és tanárai. A cél a lutheri gondolatok publikálása minél szélesebb körben, mindenekelőtt a család, a szeretet és a hit mint a legfontosabb értékek közvetítése. Udvarhelyi Attila igazgató szeretettel invitál mindenkit a nyílt, ingyenes, közös megemlékezésekre.

Oldalak

Feliratkozás RSS - igazgató csatornájára