Családok Átmeneti Otthona

Gyermekvédelemtől idősellátásig – Szerteágazó szeretetszolgálat Gödöllőn

Tessedik Sámuel evangélikus lelkészről, a felvilágosodás korának híres pedagógusáról, iskolaalapító reformeréről kapta a nevét a gödöllői Tessedik Sámuel Alapítvány 1991-ben. A Roszík Gábor evangélikus lelkész által létrehozott alapítvány keretében az évek során széles körű diakóniai alap- és szakszolgálati intézményrendszer jött létre. Evangélikus egyházi intézményeket bemutató riportsorozatunkban ez alkalommal a Tessedik Sámuel Evangélikus Szeretetszolgálat nevet viselő hálózat sokrétű tevékenységével ismerkedhetnek meg olvasóink.

„AZ ÍGÉRET FÖLDJÉRŐL”

Nyíregyháza – A hétvégén hivatalosan is összekötötték az életüket azzal, hogy összeházasodtak. Miközben idevalók, mégis Angliában ismerkedtek meg. Nyilván mind a ketten egy más, jobb élet reményében mentek oda, de az „igazit” is Angliában találták meg. Közös szállásuk vagy talán közös munkahelyük volt?

Karácsonyi ünnepség a Családok Átmeneti Otthonában

Nyíregyháza – Adni és kapni, így van egyensúlyban a világ, így egyensúlyozódik ki az életünk is, és ezt erősítette az Oltalom Szeretetszolgálat (OSZ) Családok Átmeneti Otthonában a karácsonyi műsor.

Egymilliós adomány bajba jutott családoknak

Lezárult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, valamint az Egészségbolt.hu és a Szépségbolt.hu egyedülálló programjának első szakasza, a vásárlók több mint egymillió forintot adtak össze a Családok Átmeneti Otthona számára.

Gyermeknapot tartottak a nyíregyházi Oltalom Szeretetszoglálat Családok Átmeneti Otthonában

Nyíregyháza – Az ember legyen csak kicsit szerencsétlenebb, mint általában lenni szokott, könnyen földönfutóvá válhat. Felnőttként megélni, megemészteni, elfogadni vagy harcolni ellene óriási kihívás. De mit tehet a „kisember”, mit tehet valaki, ha gyerekként éli meg szülője, vagy szülei nehéz sorsát, amiben kénytelen osztozni?

Visszakapaszkodók mentsvára

Nyíregyháza – Telt házzal működik az Oltalom Szeretetszolgálat részlege, a Családok Átmeneti Otthona. Kemenes Erika részlegvezető elmondta, hogy a negyven férőhelyes intézményben jelenleg negyvenhárman találtak menedéket, közöttük harminc gyerek. Ma már teljes családokat, illetve apákat is befogadnak gyerekeikkel. Nagy Miklós riportja.

Polgárőrök főztek a hajléktalanoknak

Nyíregyháza – Tizenöt-tizenhat kilogramm hús (füstölt oldalas és comb), bab, paprika és egyebek, ja, és egy hatalmas – hordóméretű – fazék. Hozzávalók még: elkötelezett nyíregyházi-kertvárosi polgárőrök, jó szándék, ünnep előestéje, hagyomány és nagyjából száz éhes ember. Így áll össze egy újabb nemes tett, amikor a kertvárosi polgárőrség babgulyással vacsoráztatja meg a körzetében lévő éjszakai, hajléktalan szálló minden lakóját.

Megújult a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett Családok Átmeneti Otthona Orosházán

Orosháza – Az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett orosházi családok átmeneti otthona több mint 100 millió forintból újult meg. Az átfogó renoválás és épületbővítés az Európai Unió támogatásával, valamint az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. Az épület ünnepélyes átadóján Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója mellett részt vett Czibere Károly az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, valamint Dávid Zoltán Orosháza város polgármestere.

Megújult az Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthona Miskolcon

Miskolc – 150 millió forintos felújítás és fejlesztés valósult meg az Ökumenikus Segélyszervezet által működtetett miskolci családok átmeneti otthonában. Az átfogó renoválás az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, továbbá vállalatok és magánszemélyek adományainak köszönhetően valósulhatott meg. Az épület ünnepélyes átadóján Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója mellett részt vett Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (EMMI), Pfliegler Péter Miskolc MJV alpolgármestere, valamint a fejlesztést, illetve a szervezetet stratégiai partnerként támogató Vodafone Magyarország Alapítvány képviseletében Major Péter ügyfélszolgálati igazgató is.

„Az otthontalanság nyomorúsága jelen van a világban” – Átadták az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonának új épületét Nyíregyházán

Nyíregyháza – Átadták az Oltalom Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthonának új épületét Nyíregyházán, a Rezeda utcában. A létesítmény az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával, a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében valósult meg. A korábbi, Anyaóvónak nevezett, rossz körülmények között működött intézmény ezzel korszerű feltételek közé került, az eddigi 36 férőhely további néggyel gyarapodott: krízishelyzetben lévők azonnali befogadását teszi lehetővé. Az új otthonban az ellátottak köre is bővül, az anyák és gyermekeik mellett ezentúl az édesapák elhelyezésére is lehetőség nyílik. A Családbarát Oltalom című projekt építési és szakmai megvalósítására 278,9 millió forintot nyert a MEE Oltalom Szeretetszolgálat.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Családok Átmeneti Otthona csatornájára