Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület

Megújul a KÖSZI arculata

Budapest – 10. jubileumi évét ünnepli a KÖSZI, aminek alkalmából sok meglepetéssel készülünk. A honlapunk megújulása után a KÖSZI logó is új formát kap!

ELMARAD! – Hol a határ? – 12. KÖSZI Téli berek évindító hétvége Piliscsabán

Piliscsaba – Felnőtt életünkben sokszor adódik a kérdés: meddig engedjünk másoknak, és mikor védjük meg magunkat? A saját véleményünket harsogjuk, vagy küzdjünk közös célokért? Kit engedjünk be a személyes szféránkba, kit fogadjunk a közösségünkbe, és mennyire gondoskodjunk róluk? – A 12. KÖSZI Téli berek évindító hétvégét Piliscsabán 2021. március 4–7. között szerették volna megrendezni 18–29 éveseknek, de inkább elhalasztották.

Megújult a KÖSZI honlapja

Budapest – „10. jubileumi évét ünnepli a KÖSZI, aminek alkalmából sok meglepetéssel készülünk a KÖSZI-s önkénteseknek, táborozóknak és minden kedves követőnknek! Nagy örömünkre az egyik – a weboldalunk megújítása – tegnap meg is történt, így új oldalunk mától szeretettel várja a látogatókat” – számoltak be a megújulásról az Evangélikus.hu számára a KÖSZI-sek.

A KÖSZI is készített egy adventi kalendáriumot az ünnepi hangolódáshoz

Budapest – Advent időszaka fontos üzenetet hordoz magában, így mindenki lelkét egy kicsit felmelegítheti: a gyertyák Jézus születése révén szétáradó világosságot, valamint a hitet, a reményt, és a szeretetet jelképezik.

10 éves lett a KÖSZI

Budapest – 2020. november 20-án jubileumát ünnepelte, tízéves lett a Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért, azaz a KÖSZI Egyesület. Az önkéntes fiatalok hálásan, egyúttal büszkén ünnepelnek, miközben a járvány idején a szervezet belső fejlesztésén dolgoznak, és nagy tervekkel készülnek a jövőre.

ELMARAD! – Maharadzsa kincse – KÖSZI tábor Piliscsabán

A járványhelyzetre való tekintettel az alább meghirdetett tábor elmarad.

Továbbra is szeretnék megtartani az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábort

Budapest – „Ahogy távolodunk a nyártól, úgy leszünk egyre izgatottabbak az idei év utolsó KÖSZI tábora, az 1. KÖSZI Titkos küldetés expedíciós tábor miatt. Egyfelől azért, mert szurkolunk, hogy a járvány terjedése megálljon, így biztonsággal tarthassuk meg az eseményt, másfelől pedig azért, mert teljesen új tematikával, és programokkal készülünk a táborozóknak, a maximalizmusra törekedve, hogy mindenkinek felejthetetlen őszi élményt tudjunk nyújtani” – írták a KÖSZI legfrissebb körlevelében.

Ilyen volt a 88. KÖSZI Megálló istentisztelet

Budapest – Zugló – 2020. július 10-én, a KÖSZI Napvető mesetábor lezárásaként rendezték meg a 88. KÖSZI Megálló istentiszteletet, amelyet Bonnyai Zsuzsanna, a tábor lelki vezetője tartott az Evangélikus Hittudományi Egyetem Kollégiumának kápolnájában. Az istentisztelet a tábor utolsó napjának témáját, a bölcsességet járta körül. A választott igeszakasz így szólt: „A bölcsesség kezdete az Úrnak félelme.” (Péld 1,7a)

Egy mesés hét története – Huszonnegyedik KÖSZI Napvető mesetábor

A Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület, azaz a KÖSZI szokás szerint a legfiatalabb korosztálynak szóló mesetáborával nyitotta a nyarat. A Zuglói Evangélikus Egyházközség és az Evangélikus Hittudományi Egyetem kollégiumának épületeibe hívták kalandra július 6–10. között az 1–4. osztályosokat. A napközis keretek között tartott tábor vezetője Tihanyi Hanna volt, a csapat lelki jólétéről pedig Bonnyai Zsuzsanna gondoskodott.

Megtartották a 9. SZIVI Ifjúsági vezetőképző tábort

Piliscsaba – A 9. SZIVI Ifjúsági vezetőképző tábort idén is, mint az elmúlt két évben, a KÖSZI Napvető mesetáborával egy időben tartották. A képzés táborvezetője idén Koknya Dorottya volt, rajta kívül még Halász Endre és Tóth Lilla trénerként segítették a képzősöket. Természetesen az ifisek is, amiben tudták, támogatták a vezetőket. Idén kettő másodéves, valamint öt elsőéves ifis vett részt a képzésen, azzal a szándékkal érkeztek mind, hogy minél több dolgot tanulhassanak a táborvezetésről, és segítsék a táborvezetők munkáját.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Keresztény Önkéntesek Szövetsége az Ifjúságért és Gyermekekért Egyesület csatornájára