pályázat

A Szegedi Evangélikus Felsőoktatási Diákotthon intézményvezetőt keres

Szeged – A Magyarországi Evangélikus Egyház pályázatot ír ki a Szegedi Evangélikus Felsőoktatási Diákotthon intézményvezetői állására. A részleteket az alábbiakban olvashatják.

Idén is biztosított a vallásos alkotóközösségek működését segítő forrás

Budapest – Idén is biztosított a vallásos alkotóközösségek működését segítő forrás, a vissza nem térítendő támogatás benyújtásának határideje április 15. – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 2021. március 17-én az MTI-vel.

Együtt az úton

Nyíregyháza – Az Élim Evangélikus Szeretetotthon 50 millió forint európai uniós támogatást nyert el konzorciumban az EFOP-1.3.7-17 „A társadalmi kohézió erősítése az egyházak és civil szervezetek közösségfejlesztő tevékenységének bővítésével” elnevezésű program keretében. Konzorciumi partnerek az Evangélikus Diakónia és az Emmausért Alapítvány. Pályázati azonosító: EFOP-1.3.7-17-2017-00008.

Segítés a segítséghez 3.0 – Pályázati kiírás

Budapest – A járványhelyzet elhúzódására való tekintettel egyházunk a tavalyi két kiírást követően most ismételten rövid határidejű, gyors elbírálású pályázati lehetőséget kínál egyházközségek részére.

Eredményesen zárult a „Hármas kötés” – digitális közösségben gyermekeink jövőjéért című projekt

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Egyházközség, mint konzorciumvezető, valamint a Balatonboglár-Hács-Somogyvámosi Társult Evangélikus Egyházközség és a Magyarországi Evangélikus Egyház, mint konzorciumi partnerek a Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Digitális környezet a köznevelésben” című (EFOP-3.2.3-17) pályázat nyerteseként 79,93 millió Ft támogatásban részesültek a „Hármas kötés” – digitális közösségben gyermekeink jövőjéért című projektjük megvalósításához.

2021-ben is várják a pályázatokat az Andorka Eszter Programra

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház emléket kíván állítani Andorka Eszter evangélikus lelkésznőnek, aki életét Krisztus követőjeként az elesettek megsegítésének szolgálatába állította. A támogatás célja az olyan kezdeményezésekhez való hozzájárulás, amelyek célja az Andorka Eszter által mutatott példa folytatásaként az elesettek megsegítése, az előítéletek leküzdése és az egyház aktív társadalmi jelenlétének elősegítése.

A MEE Gyűjteményi Tanácsa pályázatot hirdetett

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Gyűjteményi Tanácsa pályázatot hirdet olyan evangélikus egyházközségek számára, amelyek nem rendelkeznek az országos gyűjteményi keretből támogatott szakgyűjteménnyel.

Középpontban a történelem

Aszód – Az Aszódi Evangélikus Petőfi Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium, az Evangélikus Pedagógiai Intézet (EPSZTI) és a Magyarországi Evangélikus Egyház Nevelési és Oktatási Osztálya szervezésében online tartották meg az evangélikus iskolai történelemtanárok VIII. online konferenciáját 2021. február 18-án. A rendezvény keretében kihirdették a Trianon 100 pályázat eredményét is.

Az elmaradt perselypénzek pótlásáról döntöttek

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa rövid határidejű és gyors elbírálású pályázatot hirdetett – immáron második alkalommal – a gyülekezetek számára, a járványügyi helyzet miatt elmaradt perselypénzek pótlására. A napokban lezárult második pályázat eredményeiről kérdeztük Németh Zoltánt, a gyülekezeti és missziói osztály vezetőjét.

Tokaji műemlék orgona kerülhet a sátoraljaújhelyi evangélikus templomba

Tokaj – Sátoraljaújhely – A Tokaj és Környéke Evangélikus Egyházközség a Bethlen Gábor Alapnál hangszerfelújításra pályázott, és 2,5 millió forintot nyert. Ebből a pénzből és adományokból szeretnék felújítani a tállyai gyülekezetben elhelyezett tokaji orgonát, hogy azt a sátoraljaújhelyi gyülekezet használatba vehesse. A tervek szerint a műemlékorgona az oltártérbe kerülne és a másik orgona is megmaradna. Így segítenek egymáson egy egyházközségen belül a különböző településeken élő evangélikusok.

Oldalak

Feliratkozás RSS - pályázat csatornájára