találkozás

Ti vagytok a föld sója

Kilenc hónapja van egy édesanyának gyermeke születésére felkészülnie. A várakozás ideje tele van eseményekkel, mégis a legizgalmasabb az, hogy ki lesz az, akivel személyesen találkozni fog. Milyen lesz gyermeke? Milyen lesz az az új személy, aki az életének része, és akihez már most elszakíthatatlan, örök kapocs köti? Az életünkben mindenféle találkozásra való készülődés hordoz ehhez hasonló izgalmas perceket, boldog, várakozással és tervekkel teli pillanatokat. Amikor pedig a találkozás létrejön, újabb események várnak ránk: az öröm, a szeretet és a figyelem megtapasztalása, az élet feladatainak közös elhordozása.

Történelmi találkozás evangélikusok és görögkatolikusok között

Budapest – A Magyarországi Evangélikus Egyház Püspöki Tanácsa kezdeményezésére 2017. február 6-án Budapesten, az újonnan átadott Evangélikus Országos Múzeum tanácstermében, először tartottak tanácskozást a Magyarországi Saját Jogú Metropolitai Egyház – közismert rövid nevén a Görögkatolikus Metropolia – Hierarchák Tanácsának tagjai. A hazai görögkatolikus egyházszervezet 2015 tavasza óta működik ebben a szervezeti és jogi formában.

Erősödtek az amerikai misszionáriusokkal ápolt kapcsolatok

Budapest – Egyházunk külügyekért felelős püspöke, Fabiny Tamás, valamint az Ökumenikus és Külügyi Osztály munkatársai már régi ismerősökként üdvözölték a Mission of Christ Network (MCN) magyarországi misszionáriusait 2016. november 15-én az Északi Püspöki Hivatalban.

Áder: Legyen véleményük az egyházaknak a környezetvédelemről

Budapest – Az egyházaknak lehet és kell is, hogy karakteres véleményük legyen az emberiség életmódjáról és a környezetvédelemről – mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi vacsorán, szerda este a Sándor-palotában.

Generációk találkozása határon innen és túl

Budapest – A napokban kerül pont annak az április elején befejezett Határtalanul! című pályázatnak a tartalmi és pénzügyi beszámolójára, amelynek alcíme „Generációk találkozása” volt. A pályázat keretében a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium és testvériskolája, a partiumi Nagykárolyi Elméleti Líceum diákjai nemcsak sok színes tanulmányi célú programban vettek részt, hanem egy-egy szeretetotthont is meglátogattak határon innen és túl.

Találkozások: Az evangélikus-zsidó kapcsolatok történetéről szólt a konferencia – Második nap – Videók!

Az Evangélikus Országos Múzeum tudományos konferenciát szervezett a Reformáció és tolerancia évében a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. Az Evangélikus-zsidó kapcsolatok történetéről az újkori Magyarországon címmel rendezett, 2013. november 25-én és 26-án zajló program második napjának videói itt láthatóak oldalunkon! Szöveg: evangelikus.hu, videó: Győri András Timótheus

Találkozások: Az evangélikus-zsidó kapcsolatok történetéről szólt a konferencia – Első nap – Videók!

Budapest – Az Evangélikus Országos Múzeum tudományos konferenciát szervezett a Reformáció és tolerancia évében a Budapest-Fasori Evangélikus Gimnáziumban. Az Evangélikus-zsidó kapcsolatok történetéről az újkori Magyarországon címmel rendezett, 2013. november 25-én és 26-án zajló program első napjának videói már láthatóak oldalunkon! Szöveg: evangelikus.hu, videó: Győri András Timótheus

A pápa fogadta a Németországi Protestáns Egyház vezetőjét

Róma – 2013. április 8-án, hétfőn Ferenc pápa kihallgatáson fogadta a Németországi Protestáns Egyház (EKD) elnökét, Nikolaus Schneidert feleségével és kíséretével. Forrás: Vatikáni Rádió, Magyar Kurír
Feliratkozás RSS - találkozás csatornájára