Fischl Vilmos

Rendhagyó lesz a világimanap

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Fábián Barna műsorvezető dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkárral a világimanapról.

Március 5-én lesz az ökumenikus világimanap

Budapest – 2021. március 5-én, pénteken tartják országszerte az ökumenikus világimanapot, amelynek tematikáját idén a vanuatui keresztény nők készítették el – közölte Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára.

Az egyházi protokollról beszélgettek

Budapest – AA Nemzetközi Protokoll Szakemberek Szervezete (NPRSZ) 2021. február 11-én az egyházi protokollról szervezett beszélgetést. Bokor Balázs, az NPRSZ soros elnöke kérdezte dr. Fischl Vilmost a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkárát a témáról.

Egyházi vezetők emelték fel szavukat a keresztények gyalázása ellen

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Tari Titanilla műsorvezető dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, a Magyarországi Egyháza Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) főtitkárával a vallásgyalázásról és a vallási vezetők által kiadott nyilatkozatról.

A vallási jelképek kigúnyolásával kapcsolatban folyt beszélgetés a Kossuth Rádióban

Budapest – A Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorban beszélgetett Volf-Nagy Tünde műsorvezető dr. Vejkey Imre országgyűlési képviselővel és dr. Fischl Vilmossal, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanács főtitkárával a vallási jelképek kigúnyolásával kapcsolatban.

Együtt a hegyen – Ökumenikus vecsernyét tartottak a Szent Margit Kórház kápolnájában

Budapest – Az ökumenikus imahét keretében 2021. január 21-én, csütörtökön a budapesti Szent Margit Kórház kápolnájában ökumenikus vecsernyét tartottak, melyen részt vett Kocsis Fülöp érsek-metropolita, Balog Zoltán református püspök, Fischl Vilmos a Magyar Ökumenikus Tanács főtitkára és Puthukulathil Sabu József szalézi szerzetes, az intézmény kórházlelkésze is.

„A muszlim hozza az imaszőnyeget, mi keresztények viszont az étteremben sem merünk imádkozni”

Ahhoz, hogy Európa keresztény identitása erősödjön az kell, hogy keresztény lakosai komolyan vegyék a hitüket – hangsúlyozta Fischl Vilmos evangélikus lelkész, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára az M5 „Ez itt a kérdés” című műsorában. Az adás többek között a Hungary Helps programját mutatta be , – Azbej Tristan államtitkárral és Kármán Krisztina igazgatóval – ebben a cikkben a lelkész legfontosabb gondolatait szemlézzük.

Európában csökken, Afrikában nő a keresztények száma

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Imre Balázs műsorvezető dr. Fischl Vilmos evangélikus lelkésszel, MEÖT főtitkárral, külügyi szakértővel arról, hogy kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. Európában csökken, Afrikában nő a keresztények száma. A beszélgetés 13 perc 50 másodpercnél kezdődik.

Online istentiszteletekre és misékre térnek át az egyházak

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában beszélgetett Tari Titanilla műsorvezető dr. Fischl Vilmos MEÖT főtitkárral a járványügyi helyzet miatt kialakult egyházi döntésekről az istentiszteleti látogatások kapcsán.

Miért fejezik le áldozataikat a radikális muszlimok?

Budapest – Az M1 Ma reggel című műsorában Fábián Barna műsorvezető beszélgetett dr. Fischl Vilmos külügyi szakértővel, a hadtudomány doktorával arról, hogy miért fejezik le áldozataikat a radikális muszlimok.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Fischl Vilmos csatornájára