Nyíregyházi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium

A Kossuth Gimnázium átállt a digitális távoktatásra

Nyíregyháza – A nyíregyházi evangélikus közösség legrégebbi intézménye, a Kossuth Gimnázium is jól veszi a rendkívüli helyzetből következő új kihívásokat. Felkészültek rá, hogy hétfőtől elindítsák a digitális távoktatást. A részletekről Babicz Gyöngyi, az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója beszélt.

Huszonöt éves lett a nyíregyházi „versünnep”

Nyíregyháza – Negyed évszázados hagyományra emlékeztek az „Úr érkezése” országos ökumenikus szavalóversenyen a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban, 2019. április 26–27-én.

Pályázat iskolalelkészi állásra – Nyíregyházán

Budapest – Nyíregyháza – A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Iroda Nevelési és Oktatási Osztálya pályázatot hirdet 2017. augusztus 15-től a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban betöltendő iskolalelkészi állásra.

Utak – szívek – példaképek – Izgalmas találkozók a nyíregyházi Kossuthban

Nyíregyháza – Kiválóan akkreditált tehetségpont lett a Kossuth Gimnázium az elmúlt évek tehetséggondozó tevékenységének elismeréseként. A kiváló akkreditáció remek lehetőségekhez juttatja a gimnáziumot, így tehetségkönyvtárat építenek ki és olyan pályázatokon vehetnek részt, amelyek a diákok számára komoly pályaorientációs lehetőségeket és egyéni fejlődést biztosítanak.

Adventi fotókiállítás nyílt a közös öröm jegyében Nyíregyházán

Nyíregyháza – Közös adventi fotókiállítással ünnepel a várakozás idején a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium és a Túróczy Zoltán Angol–Magyar Kéttannyelvű Óvoda és Általános Iskola.

Ahol jó együtt lenni – Családi napot tartottak a nyíregyházi Kossuthban

Nyíregyháza – Szombat reggel hét óra. Piruló szalonna és friss zöldség illata tölti meg a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium környékét. A Nagy Fakanál Kupa rajtolt el. A lelkes szülői csapatok kóstolóval engedték útjukra a Nagy Vándorbot Kupában versenyző nagyobb és a DÖK Kupában versengő kisebb diákokat. Már reggel kiderült, a Kossuth Családi Nap olyan rendezvény, ahol jó együtt lenni. Nyolc órakor a csapatok indításánál, közel ezer ember gyűlt össze a gimnázium udvarán.

Imago Mundi – a valóság tükre

Nyíregyháza – A Nyírpláza első emeletén elterülő Közösségi Face-ekben nyitották meg 2016. március 11-én, pénteken a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium diákjainak fotóiból álló Imago Mundi elnevezésű kiállítást.

Holland-magyar diákprojekt a nyíregyházi Kossuth-gimnáziumban

Nyíregyháza – Doetinchem, Gerderland tartományának városa, a német határhoz közel fekszik, Kelet-Hollandiában. A mindössze 60.000 főt számláló kisváros középiskolájából az Ulenhof College-ból látogatott Nyíregyházára 14 diák és 2 pedagógus.

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban ezen a héten fogadják a hollandiai Dotichem város diák és tanár küldöttségét

Nyíregyháza – A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban ezen a héten fogadják a hollandiai Dotichem város diák és tanár küldöttségét. A két iskola testvérkapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza, évente egyszer egy holland diákokból és tanárokból álló csoport látogat el Nyíregyházára, majd a Kossuth diákok tesznek látogatást tavasszal tanáraik kíséretében a holland városban.

„NE ÍGY LEGYEN VÉGE(D)!” – Elkészült a Kossuth-diákok drogmegelőző kisfilmje

Nyíregyháza – Különleges drogmegelőző kisfilm készült a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban. A 10. évfolyamos médiainformatika orientációs osztályban márciusban kezdődtek a film elkészítésének munkálatai. A forgatás június elején fejeződött be, az utómunkákkal június közepére készültek el a fiatalok.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Nyíregyházi Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium csatornájára