Dr. Olav Fykse Tveit

Az ökumenikus mozgalom tavaszát éljük – Búcsúzott az Egyházak Világtanácsa főtitkára

Genf – A La Croix katolikus napilap április 1-jén adott hírt arról, hogy március 20-án véget ért Olav Fykse Tveit evangélikus lelkész, az Egyházak Világtanácsa (EVT) főtitkárának megbízatása. Az EVT központi bizottsága március 20. és 30. között ült volna össze, hogy megválasszák az új főtitkárt, azonban a járvány miatt el kellett halasztani az ülést.

Az EVT főtitkára lesz a norvég evangélikusok vezetője

Genf – Oslo – A Norvég Evangélikus Egyház Központi Tanácsa 2020. január 30-cal elnök-püspökké nevezte ki és hazahívta az Egyházak Világtanácsa (EVT) sok éven át volt főtitkárát, neves ökumené-szakértőt, dr. Olav Fykse Tveit lelkészt.

Ultimátum, nem béketerv

Genf – Nem a békéhez vezető út állomásának, hanem ultimátumnak tartja a Trump-Netanjahu egyezményt az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára.

Az EVT főtitkára az iráni konfliktusról

Genf – Maximális önmérsékletre szólított fel az éleződő amerikai-iráni konfliktus kapcsán január 3-i nyilatkozatában Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára.

Az EVT főtitkára imádságra hív a nairobi támadás áldozataiért

Genf – Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olav Fykse Tveit elítélte a január 15-i kenyai fővárosban történt terrortámadást. Osztozzunk az elvesztett életek felett érzett gyászban, és hordozzuk imádságban a támadás áldozatait és családtagjait!

Az Egyházak Világtanácsának vezetőivel tárgyalt az ökumenikus pátriárka

Genf – Hivatalos látogatásra érkezett a genfi Ökumenikus Centrumba őszentsége I. Bartholomaiosz ökumenikus pátriárka, aki 2017. április 24-én tárgyalásokat folytatott az Egyházak Világtanácsának vezetőivel is. A pátriárka látogatásának oka az volt, hogy 25 éve választották meg a Konstantinápolyi Ökumenikus Patriarchátus élére és 50 éve hozták létre a svájci Cahnésyben az Orthodox Centrumot.

Az EVT főtitkára a palesztin elnökkel egyeztetett

Genf – Mahmoud Abbas palesztin elnök hivatalosan fogadta az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkárát 2017. február 26-án. Olav Fykse Tveit az igazságos béke előmozdításáról egyeztetett Palesztinában és Izraelben. Abbas hivatalos programja szerint a hét elején mond beszédet Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén.

„Legyünk aktívan jelen ott, ahol a leggyengébbek gondoskodásra és védelemre szorulnak!” – Az Egyházak Világtanácsának karácsonyi üdvözlete

Genf – A karácsony Jézus Krisztus ünnepe, amikor megtapasztalhatjuk annak misztériumát, hogy a jóság jelen van a mindennapokban, sőt még a gonoszság közepette is. A karácsony az a pillanat, amikor fényt gyújthatunk a sötétségben, amikor Isten jelenlétét ünnepelhetjük egy olyan világban, amelyben a halál valósága állandóan érezhető.

Muszlim tudósok nyilatkozata a kisebbségek vallásgyakorlatáról

Genf – Az Egyházak Világtanácsának főtitkára, Olav Fykse Tveit üdvözölte a muzulmán többségű területeken működő vallási kisebbségek jogairól szóló Marrakeshi Nyilatkozatot.

Az EVT karácsonyi üzenete

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) főtitkárának, Olav Fykse Tveitnek karácsonyi gondolatai.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Dr. Olav Fykse Tveit csatornájára