Dr. Olav Fykse Tveit

Az EVT főtitkára az iráni konfliktusról

Genf – Maximális önmérsékletre szólított fel az éleződő amerikai-iráni konfliktus kapcsán január 3-i nyilatkozatában Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára.

Az EVT főtitkára imádságra hív a nairobi támadás áldozataiért

Genf – Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olav Fykse Tveit elítélte a január 15-i kenyai fővárosban történt terrortámadást. Osztozzunk az elvesztett életek felett érzett gyászban, és hordozzuk imádságban a támadás áldozatait és családtagjait!

Az Egyházak Világtanácsának vezetőivel tárgyalt az ökumenikus pátriárka

Genf – Hivatalos látogatásra érkezett a genfi Ökumenikus Centrumba őszentsége I. Bartholomaiosz ökumenikus pátriárka, aki 2017. április 24-én tárgyalásokat folytatott az Egyházak Világtanácsának vezetőivel is. A pátriárka látogatásának oka az volt, hogy 25 éve választották meg a Konstantinápolyi Ökumenikus Patriarchátus élére és 50 éve hozták létre a svájci Cahnésyben az Orthodox Centrumot.

Az EVT főtitkára a palesztin elnökkel egyeztetett

Genf – Mahmoud Abbas palesztin elnök hivatalosan fogadta az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkárát 2017. február 26-án. Olav Fykse Tveit az igazságos béke előmozdításáról egyeztetett Palesztinában és Izraelben. Abbas hivatalos programja szerint a hét elején mond beszédet Genfben, az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának ülésén.

„Legyünk aktívan jelen ott, ahol a leggyengébbek gondoskodásra és védelemre szorulnak!” – Az Egyházak Világtanácsának karácsonyi üdvözlete

Genf – A karácsony Jézus Krisztus ünnepe, amikor megtapasztalhatjuk annak misztériumát, hogy a jóság jelen van a mindennapokban, sőt még a gonoszság közepette is. A karácsony az a pillanat, amikor fényt gyújthatunk a sötétségben, amikor Isten jelenlétét ünnepelhetjük egy olyan világban, amelyben a halál valósága állandóan érezhető.

Muszlim tudósok nyilatkozata a kisebbségek vallásgyakorlatáról

Genf – Az Egyházak Világtanácsának főtitkára, Olav Fykse Tveit üdvözölte a muzulmán többségű területeken működő vallási kisebbségek jogairól szóló Marrakeshi Nyilatkozatot.

Az EVT karácsonyi üzenete

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) főtitkárának, Olav Fykse Tveitnek karácsonyi gondolatai.

A remény jeleiről beszélt az EVT főtitkára a párizsi klímacsúcs előestéjén

Genf – „Eljött a változás pillanata, és ez valószínűleg súlyosabb, mint gondoljuk" – írta Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának főtitkára adventi üzenetében, a párizsi klímacsúcs (COP21) előestéjén.

Fabiny Tamás püspök fogadta az Egyházak Világtanácsa főtitkárát

Budapest – Dr. Olav Fykse Tvit, a genfi székhelyű Egyházak Világtanácsa norvég főtitkára delegáció élén Magyarországra látogatott, hogy a menekültek helyzetéről és a közöttük végzett egyházi szolgálatról tájékozódjon. 2015. szeptember 26-án, szombaton az Északi Evangélikus Egyházkerület székházában fogadta őt Fabiny Tamás, egyházunk diakóniai kapcsolatokért is felelős püspöke és Buda Annamária diakóniai osztályvezető.

Nagycsütörtöki mészárlás – Gyászol a világ kereszténysége – 147 keresztényt öltek meg egy kenyai egyetemen

Garissa – Öt álarcos fegyveres támadta meg Nagycsütörtökön a szomáliai határtól nem messze fekvő Garissa város egyetemét. Tűzpárbajt vívtak az intézmény biztonsági őrségével, majd a foglyul ejtett diákokat kíméletlen módon kivégezték. 147-en meghaltak, 79-en megsebesültek. A kenyai kormányerők végül mind a négy terroristával végeztek. A világ keresztényei nem csak Jézus halála miatt gyászoltak Nagypénteken, hanem rájuk is imádsággal emlékeztek.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Dr. Olav Fykse Tveit csatornájára