teremtés

Legalább ugassunk!

„Hát nem ironikus? New Yorkban egy gyilkos, erőszaktevő, sorozatgyilkos, pedofil vagy iskolai lövöldöző nem kaphat halálos injekciót, de egy gyermek az anyja méhében igen. A halálbüntetést New Yorkban betiltották, de az abortusz a születés napjáig legális. A jogalkotóknak, akik ezeket a törvényeket alkották, egy napon számot kell adniuk Istennek az összes meggyilkolt életről. Isten kegyelmezzen!” (Franklin Graham)

A teremtés üzenete

Várpalota – A teremtés üzenete címmel tartott előadást Győri János Sámuel Várpalotán, a Forrás Evangélikus Keresztyén Óvoda aulájában 2018. október 11-én. „A teremtés története nem egy elbeszélt történés, hanem napjainkig ható üzenet, napjainkban is zajló folyamat” – vallotta az evangélikus lelkész. Az alkalomról készült videofelvételt itt tekinthetik meg.

Kereszténynek lenni biofarizeusok között

Édentől keletre (a bűnbeesés következtében) az alma elízetlenedik. A gyümölcs, zöldség és gabona az ember verítékes munkájával terem. A gépevolúció és génmanipuláció pedig végképp nem kedvez az őseredeti ízek meglelésének. Hogyan gondozhatjuk magukban a paradicsomi képet azon a földön, ahol már szinte mindent leromboltunk? Hit és egészség című sorozatunk második részét közöljük.

Honnan ered a fantázia? – Az emberi lelemény isteni voltáról

Leleményes szeretet, szokták így nevezni a nagy titkot, mely fonák helyzetekben a segítségünkre siethet. Megnyilvánulása egészen spontán, akarni nem lehet. De vágyni és kérni annál inkább. A hitel és hitelesség mibenlétét firtató Keresztény hitelkalkulátor című írás nyomán haladva most az eredetiséget megalapozó képzelet és fantázia keresztény vonatkozásait vizsgáljuk.

A teremtés sem bocsátható áruba – hatodik nap

Hétfőn már kifelé megyünk a nagygyűlésből. Ha megrajzolnánk az ívét, akkor egyértelműen a vasárnapi istentiszteleten érte el az egész a csúcsát, és innentől már lefelé görbül az egyenes. Szerkezetileg tipikus konferencianap volt a tegnapi is, harmadjára a teremtésről mondtuk ki, hogy nem bocsátható áruba!

Az Egyházak Világtanácsa a teremtésért való imádságra szólított fel

Genf – Az Egyházak Világtanácsa (EVT) arra szólította fel tagegyházait, hogy 2016. szeptember elsején imádkozzanak Isten csodálatos munkájának megmaradásáért – jelentette be a szervezet vezetője, Olav Fykse Tveit főtitkár, Genfben. Az imanapon katolikus, protestáns, ortodox és anglikán keresztények egyaránt részt vesznek.

„Menj le a fazekas házába” – Evangélizációs sorozat

Budapest – A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség 2015-ös evangélizációs sorozatának címe Jeremiás könyve 18. fejezetének alapján: „Menj le a fazekas házába” – volt. A Győri János Sámuel lelkész által szervezett alkalmakon Zsarnai Krisztián esperes hirdette Isten igéjét. VIDEÓK!

A világ mint Isten teremtése

Az Evangélikus Hittudományi Egyetem Rendszeres Teológiai Tanszék vezetőjének, dr. Béres Tamás egyetemi tanárnak a gondolatai a teremtettségről.

Teremtés vagy evolúció? – Dr. Nitkovszki Eduárd orvos előadása az Aliansz nyíregyházi vasárnap esti istentiszteletén

Nyíregyháza – Az Aliansz helyi közössége meghívására tartott érdekfeszítő tudományos előadást a MET kápolnájában április 21-én délután Dr. Nitkovszki Eduárd debreceni baptista orvos ezzel a címmel: Teremtés vagy evolúció? Kell-e választani? Szöveg és hangfájl: Garai András www.garainyh.hu Képek: Jónás Miklós MET lelkész

Isten keze – Vajon van-e lelke a világegyetemnek?

Washington – A megütköztető cím, ami Isten kezéről szól – hiszen tudjuk, hogy neki nincs keze, legalábbis látható emberi formában nincs –, még megütköztetőbb tartalmat és alcímet takar. Nevezetesen azt a kérdést feszegeti, van-e a világegyetemnek lelke. Forrás: TempletonBooks/Philadelphia/USA, szöveg: dr. Békefy Lajos
Feliratkozás RSS - teremtés csatornájára