Lenti

Aki büszkén megvallja, hogy evangélikus

Láthatóan evangélikus – Mai evangélikus arcképcsarnok. Ismerje meg egy-egy gyülekezeti tag gondolatán keresztül az evangélikus egyház mai színességét.

A zalai megyeszékhelytől „a csodák templomáig”

„Magyarország legnagyobb földesura vagyok” – büszkélkedett viccesen Zsugyel Kornél, akinek körzetébe összesen százkét település tartozik. A Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség lelkészével autóba ültünk hát – miután megismerkedtünk a zalai megyeszékhelyen működő anyagyülekezettel –, és ellátogattunk a Közép-Zalai-dombság, azaz Göcsej evangélikus közösségeibe.

A kicsik is fontosak – Nyolcvan éve áll a lenti evangélikus tempom

Lenti – Templomuk megújulásáért adtak hálát a lenti gyülekezet tagjai az április 7-én, vasárnap délután tartott ünnepi istentiszteleten. A kicsiny templom, amelynek nemrég voltnyolcvanadik „születésnapja”, a Gusztáv Adolf Segélyszervezet segyítségével szépülhetett meg a jeles évfordulóra. A megemlékezőalkalmon Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke hirdette Isten igéjét. A liturgiát Smidéliusz Zoltán, a Somogy-Zalai Egyházmegye esperese, Szabó Vilmos helyi lelkész és Hodánics Péter református lelkipásztor végezte. Forrás: Evangélikus Élet, szöveg: Adámi Mária
Feliratkozás RSS - Lenti csatornájára